Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 818086 razy)

Offline Pocztar

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #1845 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 10:01:18 »
Ma czasem wrażenie że zajmujemy się tylko komiksami od kolekcji i od Egmont, a zapominamy, że w Polsce komiksy publikuje już chyba z kilkunastu wydawnictw... Owszem DC ma tylko Egmont, ale przecież nie samymi superbohaterami człowiek żyje.

Ale jesteś w wątku o superbohaterach i superzłoczyńcach ;)

Offline Teli

« Odpowiedź #1846 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 10:26:51 »
Ja tu jestem dzięki SBM.

Masz więc dobry powód żeby zaskarżyć wydawcę o szkody psychiczne, moralne i finansowe.

:)

Offline stab

« Odpowiedź #1847 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 14:26:57 »
Jakies kompleksy przez kolege przemawiają? Co i rusz widzę Twoje wypowiedzi na zasadzie "kolekcje > Egmont". Nigdzie nawet nie widzę wypowiedzi innych osób, które by na siłę podkreślały wyższość Egmonta od Hachette itd, ale Ty co chwile musisz z tymi teoriami wyskakiwać. Jak nie tu to pod filmikami Egmonta.

Przyzwyczaisz się :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1848 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 16:42:24 »
@Kyms
Przynajmniej nie spamuję wszędzie na forum swoim kanałem. A co miesiąc coś nowego Egmontu wychodzi, co pół roku są kolejne zapowiedzi, to ja się do nich odnoszę. Jeśli Egmont cyklicznie robi to samo to ja nie mam sił ciągle wymyślać nowych odpowiedzi na te moim zdaniem, błędne ruchy.

Ma czasem wrażenie że zajmujemy się tylko komiksami od kolekcji i od Egmont, a zapominamy, że w Polsce komiksy publikuje już chyba z kilkunastu wydawnictw... Owszem DC ma tylko Egmont, ale przecież nie samymi superbohaterami człowiek żyje.

Chyba ty. :)
Oczywiście że są inne komiksy i dlatego są o nich inne tematy jak komiksy polskie, francuskie, manga dziecięce, itd. itp. Tam piszą ludzie właśnie nie o superhero. A tutaj tylko o nim bo piszemy na temat w miejscu do tego przeznaczonym.

Offline stab

« Odpowiedź #1849 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 17:17:30 »
...na te moim zdaniem, błędne ruchy.

Te, twoim zdaniem błędne ruchy, to między innymi wydanie Knightfall, bo przecież dubel, który wyprzedał się w miesiąc.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1850 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 17:22:57 »
@Kyms
Przynajmniej nie spamuję wszędzie na forum swoim kanałem.
Praktykujesz notorycznie inną formę spamu więc nie wiem jak wybiela Cię to ;) Swoje zachowanie poprawiłem otrzymując konkretny feedback, Ty swój rozszerzasz i końca nie widać.

Nie wiem co Egmont robi takiego samego skoro wysłuchuje czytelników, poszerza swoje zawężone możliwości przez wiadome problemy. Chetnie wysłucham szerzej Twojego stanowiska  ;)
« Ostatnia zmiana: Pn, 17 Październik 2022, 17:24:35 wysłana przez Kyms »
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1851 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 17:27:19 »
Chetnie wysłucham szerzej Twojego stanowiska  ;)

Zaprawdę powiadam ci, nie wiesz co czynisz.

Offline donT

« Odpowiedź #1852 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 17:27:37 »
Przynajmniej nie spamuję wszędzie na forum swoim kanalem.

Z czym do ludzi...?
Przeciez ty notorycznie spamujesz jakie to kioskowe kolekcje sa zajebiste, a Egmont - zly.
Od lat, pomimo prosb i grozb...
 ::)

You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1853 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 17:30:18 »
Egmont i Hachette to "zuo". Tylko Carrefour się liczy.

;D ;D ;D
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - REWOLUCJA - Dołącz do gry!
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/z-jakiego-komiksu-jest-ten-kadr-edycja-19-rewolucja/

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1854 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 19:42:07 »
Z czym do ludzi...?
Przeciez ty notorycznie spamujesz jakie to kioskowe kolekcje sa zajebiste, a Egmont - zly.
Od lat, pomimo prosb i grozb...
 ::)

Gdyby Kolekcje były złe, to Egmont nie dublowałby coraz więcej pozycji z nich. Przecież w Łodzi zapowiedziano Złoty Wiek, Wieżę Babel, Zagładę Gotham i Tajną Inwazję. Dopiero co wydał Imperatyw Thanosa z Annihilatorami, oraz Daredevila Waida 1. Takie są ich ruchy wydawnicze w kolejnych miesiącach i ja to komentuję. Gdy to się skończy, nie będzie o czym gadać.

Nie wiem co Egmont robi takiego samego skoro wysłuchuje czytelników, poszerza swoje zawężone możliwości przez wiadome problemy.

Nie widzę poszerzania oferty, jeśli jak w.w. sloty są zajmowane przez pozycje które nie tak dawno wydano po polsku. Ponadto znaczny wzrost cen też nie sprzyja szerszemu dostępowi do tych komiksów które są polskimi premierami.

Offline michał81

« Odpowiedź #1855 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 20:07:39 »
Gdyby Kolekcje były złe, to Egmont nie dublowałby coraz więcej pozycji z nich.
Tylko kolekcje dublują od początku zarówno Egmont jak i Muchę, czy Tm-Semic. To nie jest żaden argument. Dzięki kolekcją nie mamy za to regularnej serii Spider-Gwen, jest to informacja potwierdzona przez jednego z wydawców. I to jest właśnie problem, aby wydać coś z kolekcji, jak widać musi upłynąć sporo czasu, co pokazuje właśnie wydawanie wznowień egmontowych.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1856 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 20:52:17 »
Ja już się nasłuchałem masę takich tłumaczeń od 2015 roku, jak to Kolekcje wszystko blokują. TK mówił tak na konferencjach w 2017,2018 i 2019 r. Tyle że w 2019 roku brutalnie przerwano WKKM i WKKDC PL. zrobiło się miejsce, konkurencja zmniejszyła. Ale Egmont nie wykorzystał tego faktu i nie wydał więcej tytułów. Dopiero w 2021 roku się pojawiło Kingdom Come a potem Kosmiczna Odyseja itd.

Przez tą dekadę ja widzę gołym okiem, że gdy konkurencja wydaje więcej, to i Egmont wydaje więcej. Gdy jest mniej tytułów od innych podmiotów, paradoksalnie Egmont zwija skrzydła.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1857 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 21:01:51 »
To że NSC nie wydało kiedyś tej Gwen nie oznacza, że big papa Egmont nie wyda tych komiksów przy okazji któregoś z nachodzących filmów animowanych z Moralesem. A może Gwen to jednak zbyt niepewna postać? Czyta to Pan Panie Rosodziejczaku?  ;) ;) ;)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - REWOLUCJA - Dołącz do gry!
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/z-jakiego-komiksu-jest-ten-kadr-edycja-19-rewolucja/

Online xanar

« Odpowiedź #1858 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 21:03:58 »
Ja już się nasłuchałem masę takich tłumaczeń od 2015 roku, jak to Kolekcje wszystko blokują. TK mówił tak na konferencjach w 2017,2018 i 2019 r. Tyle że w 2019 roku brutalnie przerwano WKKM i WKKDC PL. zrobiło się miejsce, konkurencja zmniejszyła. Ale Egmont nie wykorzystał tego faktu i nie wydał więcej tytułów. Dopiero w 2021 roku się pojawiło Kingdom Come a potem Kosmiczna Odyseja itd.

Przez tą dekadę ja widzę gołym okiem, że gdy konkurencja wydaje więcej, to i Egmont wydaje więcej. Gdy jest mniej tytułów od innych podmiotów, paradoksalnie Egmont zwija skrzydła.
;D

No dokładnie tak jest, jak jest popyt to wszyscy wydają więcej, tak działa świat i pojawiają się nowe wydawnictwa.

Jak spadła sprzedaż samochodów, to nie spadła tylko Mercedesowi czy Renault, tylko wszystkim.

I jak będzie inflacja ze 100% to znowu zostanie tylko Egmont, który będzie wydawał po dwa komiksy rocznie (drogo), no i pewnie jakieś mangi z Jpefu  :)
To wszystko już było.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #1859 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 21:14:43 »

Nie mówiłem o Egmoncie. Czemu w ogóle o nim piszesz, kiedy inny wydawca wyraźnie powiedział o zablokowaniu tytułu przez kolekcje. Ja rozumiem, że nie ogarniasz tego co wydaje Marvel czy DC, ale ty nawet nie ogarniasz polskiego rynku wydawców, którzy chcą wydawać superbohaterów. Kolejny raz spamujesz tylko o jednym, nie potrafiąc nic więcej napisać.