Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 811873 razy)

Offline michał81

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #1590 dnia: Nd, 29 Maj 2022, 11:23:35 »
W posłowiu do Shazama otrzymujemy potwierdzenie, że w Polsce ukaże się tom Superman: Odrodzenie legendy. Ma to być coś od Johna Byrne'a. Przypuszczam, że może chodzić o Superman 1-4, czyli restart serii ongoing bezpośrednio po Man of Steel.
Cytując jednego jegomości z KW. "Nie mogli iść dalej z wydawaniem tylko muszą wydawać to co Tm-semic"?
Sępy żerujące na nostalgii do semiców. Drugi Egmont. ;)

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #1591 dnia: Nd, 29 Maj 2022, 12:10:00 »
Nie bardzo, Tm-Semic po zakończeniu Man of Steel wydał Superman #1, 2, 4, 9 i Adventures of Superman #438 a potem już skoczył wiele numerów do przodu do Exile.
Batman returns
his books to the library

Offline michał81

« Odpowiedź #1592 dnia: Nd, 29 Maj 2022, 12:55:35 »
Nie bardzo, Tm-Semic po zakończeniu Man of Steel wydał Superman #1, 2, 4, 9 i Adventures of Superman #438 a potem już skoczył wiele numerów do przodu do Exile.
Ale sam napisałeś, że może to być właśnie Superman 1-4, czyli coś co dostaliśmy już w Tm-Semic. Zatem jeśli będzie to wznowione co typujesz to wg Bazyla Hachette powinno wydać tylko zeszyt 3 wycinając to co już wydane. A jak nie to znaczy, że żeruje na nostalgii ;).

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1593 dnia: Nd, 29 Maj 2022, 14:56:40 »
Cieszę się, że po 6 latach plucia na Kolekcje, w końcu zgadzasz się z moim zdaniem @michał81. Czyli Hachette powinno wydac oddzielnie zeszyty 1,2,4 a oddzielnie zeszyt 3, a Egmont Imperatyw Thanosa i Annihilators oddzielnie, a Earthfall oddzielnie. Super że doszliśmy do porozumienia i od teraz razem mówimy NIE wszystkim sklejakom dubli i premier.

Offline michał81

« Odpowiedź #1594 dnia: Nd, 29 Maj 2022, 15:02:49 »
Nie zgodziłem się. Bo to było by nienormalne. Napisałem wyraźnie, że tak powinno być wg ciebie. I czekam cały czas na tą zaległą ankietę od ciebie dotycząca tomów Nieskonczonego Kryzysu na wzór tej dotyczacej Imperatywu Thanosa, bo chyba ci sie zapomniało.

Offline Maragast

« Odpowiedź #1595 dnia: Nd, 29 Maj 2022, 21:01:07 »
Wszyscy czekamy aż Bazyl zacznie narzekać także na Hashette bo dotychczas to wygląda tak:
 - Hashette ma pełno błędów w tłumaczeniach (początek SBM), a Bazyl chwali Hashette,
- Egmont popełnia jeden błąd to Bazyl narzeka,
- Hashette wydaje duble Bazyl chwali Hashette,
- Egmont wydaje duble Bazyl narzeka,
- Hashette łączy zeszyty dublowane z zeszytami premierowymi Bazyl chwali Hashette,
- Egmont łączy zeszyty dublowane z zeszytami premierowymi Bazyl narzeka.

No i w końcu:
- Egmont wydaje Imperatyw Thanosa łącząc premierowy materiał z dublami Bazyl robi ankiete i narzeka ba Egmont,
- Hashette wydaje Nieskończony Kryzys łącząc premierowy materiał z dublami Bazyl nie robi ankiety i chwali Hashette.
« Ostatnia zmiana: Nd, 29 Maj 2022, 21:03:22 wysłana przez Maragast »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1596 dnia: Pn, 30 Maj 2022, 08:16:35 »
@UP
Kiedy ja chwaliłem Hachette, jak wydawało duble?? Takie powtórzenie np. jednego Punishera w obu Kolekcjach też mnie bardzo wkurzało.

I mi nie chodzi o jeden zeszyt Ignition w Imperatywie Thanosa tylko o cały storyarc doklejony na siłę. Wg mnie jest to tylko po to, żeby opchnąć duble, które dużo ludzi już ma. I to zupełnie bez sensu, bo co mają Annihilators do Imperatywu? Znaczy to jest ciąg dalszy, ale w takim razie czemu nie połączono np. Annihilacji Podbój i Strażników Galaktyki vol. 2, tylko wydano je oddzielnie?

Gdyby Egmont wydał całość Annihilators oddzielnie, tak jak teraz wydaje dwa trejdy Daredevila Waida na raz, miałoby to jakieś uzasadnienie moim zdaniem. Kompilacja aż trzech trejdów ma taki sam sens jak MK Punisher tom 1, czyli żaden.

Offline laf

« Odpowiedź #1597 dnia: Pn, 30 Maj 2022, 08:43:42 »
Wg mnie jest to tylko po to, żeby opchnąć duble, które dużo ludzi już ma.
Tak na moje przenikliwe oko to rzekłbym nawet, że chodzi o jakieś 48% populacji. Tylko co wtedy z pozostałymi 36%? ;)

Offline Maragast

« Odpowiedź #1598 dnia: Pn, 30 Maj 2022, 19:17:20 »
@UP
Kiedy ja chwaliłem Hachette, jak wydawało duble?? Takie powtórzenie np. jednego Punishera w obu Kolekcjach też mnie bardzo wkurzało.

Przecież Ty zawsze chwalisz Hashette, a jak coś spieprzą to siedzisz cicho w tej kwestii, a chwalisz Hashette za inne rzeczy.
Spieprzyli tłumaczenia pierwszych tomów SBM - Bazyl siedział cicho w tej kwestii, a chwalił Hashette, że wydaje komiksy.
W kolekcjach wychodzą bezsensowne duble jak wycinek Novy z Anihilacji - Bazyl siedzi cicho w tej kwestii ale chwali Hashette, że wydają komiksy.
Hashette spieprzyło wydanie Imperatywu Thanosa, a Bazyl siedzi cicho w tej kwestii i chwali Hashette za wydawanie komiksu, a gani Egmont za ich wydanie Imperatywu Thanosa.
Gdyby Bazyl był choć trochę uczciwy to by najpierw zganił Hashette za brakujący zeszyt w Imperatywie, a dopiero potem się czepiał Egmontu.

Offline burberry

« Odpowiedź #1599 dnia: Śr, 01 Czerwiec 2022, 10:48:24 »
Szybkie pytanie: ten nieskończony kryzys można gdzieś kupić jeszcze? :/

edit: allegro
« Ostatnia zmiana: Śr, 01 Czerwiec 2022, 10:59:55 wysłana przez burberry »

Offline Necr09

« Odpowiedź #1600 dnia: Śr, 01 Czerwiec 2022, 11:04:49 »
Sklep Hachette, 39,99 + koszty przesyłki

https://kolekcja-hachette.pl/sklep
FGO: 758,469,198

Offline burberry

« Odpowiedź #1601 dnia: Śr, 01 Czerwiec 2022, 11:32:46 »
allegro ze smartem wyszło taniej - 43 zł

Offline adiwax

« Odpowiedź #1602 dnia: Cz, 02 Czerwiec 2022, 15:38:45 »
O to kolejne tomy

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1603 dnia: Cz, 02 Czerwiec 2022, 15:42:21 »
No i znowu dubel z Egmontu. Jakby nie można było najpierw wydać czegoś, czego u nas nie było jeszcze. Prawdziwi kolekcjonerzy już dawno to mają. © by Bazyl.

Offline adiwax

« Odpowiedź #1604 dnia: Cz, 02 Czerwiec 2022, 15:45:07 »
ja akurat jestem nowy jeśli chodzi o komiksy ;)