Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 817680 razy)

Zdzichsiu i 5 Gości przegląda ten wątek.

Offline R3wolw3rowi3c

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #1395 dnia: Śr, 09 Marzec 2022, 17:09:12 »
Nr 32 w UK to UNTOLD LEGEND OF BATMAN

Offline Kamiloss

« Odpowiedź #1396 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 00:06:14 »
Tak patrzę na ten spis komiksów w tym roku pierwszym Wonder woman i jakoś tak bez sensu, co drugi jest
Czemu nie po kolei?

Offline michał81

« Odpowiedź #1397 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 00:11:39 »
Tak patrzę na ten spis komiksów w tym roku pierwszym Wonder woman i jakoś tak bez sensu, co drugi jest
Czemu nie po kolei?
Bo tak zaplanował to scenarzysta. Jeden zeszyt dziejący się w teraźniejszości i drugi w przeszłości. I tak było do końca runu Rucki, kiedy obie historie się spięły w całość. Wydawca, czyli DC w zbiorczych pogrupował razem zeszyty z tymi historiami (jeden tom teraźniejszość, drugi przeszłość), przez co finał został rozwalony, bo w tomie 3 zostają zdradzone pewne zwroty fabularne, które powinny pojawić się dopiero na końcu historii.

Offline laf

« Odpowiedź #1398 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 07:37:15 »
Wydawca, czyli DC w zbiorczych pogrupował razem zeszyty z tymi historiami (jeden tom teraźniejszość, drugi przeszłość), przez co finał został rozwalony, bo w tomie 3 zostają zdradzone pewne zwroty fabularne, które powinny pojawić się dopiero na końcu historii.
Czyli lepiej czytać zeszytami, a wydaniami zbiorczymi?

Offline michał81

« Odpowiedź #1399 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 08:10:18 »
Czyli lepiej czytać zeszytami, a wydaniami zbiorczymi?
Tom 1 i 2 można przeczytać tak jak są wydane, tutaj to nie przeszkadza. Natomiast tomy 3 i 4 polecam czytać wg zeszytów.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1400 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 09:46:48 »
WW Rok pierwszy to nowosc czy powtorka?

Offline laf

« Odpowiedź #1401 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 09:59:50 »
Co do zasady to dubel. Premierowo dostajemy tylko opowieść ‘AND THEN THERE WERE THREE...' zawartą w Wonder Woman Annual #1

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1402 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 10:16:10 »
Thx za odpowiedz a w czym to bylo WKDC ?

Offline laf

« Odpowiedź #1403 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 10:17:12 »
Egmont, DC Odrodzenie, Wonder Woman. Tom 2: Rok pierwszy - https://egmont.pl/Wonder-Woman.-Rok-pierwszy.-Tom-2,6668303,p.html

Offline Czarorkuk

« Odpowiedź #1404 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 15:25:44 »
Egmont, DC Odrodzenie, Wonder Woman. Tom 2: Rok pierwszy - https://egmont.pl/Wonder-Woman.-Rok-pierwszy.-Tom-2,6668303,p.html
Z całego nowego runu Rucki tylko ten tom był w miarę strawny, reszta beznadziejna a zakończenie jeszcze gorsze niż w poprzednim runie Azzarello.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1405 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 23:05:29 »

Nowość, bo ja tego nie kupiłem. :) Mam alergię na wszelkie współczesne komiksy z tytułem "Rok Pierwszy".

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #1406 dnia: So, 12 Marzec 2022, 07:31:45 »
To nawet tobie poleciłbym Huntress Year One. Całkiem fajny klimatyczny komiks, który ma to coś czego nie mają inne współczesne komiksy z bat rodziną , no i postać mniej znana ib wyświechtana sprawiają że fabuła jest czymś nowym, nawet sceny akcji w nim są normalne i nie przecudaczone. Dziwię się że tego tytułu nie było w żadnej z tych kolekcji.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1407 dnia: So, 12 Marzec 2022, 09:10:31 »
O widzisz - to rzeczywiście jest interesująca propozycja, bo Huntress to postać drugoplanowa i nie znam jej oryginalnego pochodzenia, jak Batmana, Flasha i reszty. Nawet w WKKDC Roki Pierwsze skończyły się na Nightwingu, ale to u nas nie wyszło.

Offline michał81

« Odpowiedź #1408 dnia: So, 12 Marzec 2022, 09:21:22 »
O widzisz - to rzeczywiście jest interesująca propozycja, bo Huntress to postać drugoplanowa i nie znam jej oryginalnego pochodzenia, jak Batmana, Flasha i reszty.
To może pora sięgnąć po Ptaki Nocy, gdzie Hunterss odgrywa jedną z głównych ról. A nie moment przecież wg ciebie tytuł z tą bohaterką to bardziew

Ale Egmont wydaje takie rzeczy jak solową Ms Marvel, te pojedyncze stand alone pod filmy, Ptaki Nocy i inne badziewia.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1409 dnia: So, 12 Marzec 2022, 09:27:47 »
Dwa tomy Ptaków Nocy kupiłem i mam. Leżą na kupce wstydu i jeszcze nie odpakowałem. Ale wątpię czy przebiją bardzo fajną Żądzę Krwi.