Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 814615 razy)

Offline michał81

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #1230 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 19:07:09 »
Bazyliszeku masz rację lista jest zamknięta, należy też pamiętać, że są dwie listy z których pewnie nasz oddział może czerpać tytuły ;)

Offline Maragast

« Odpowiedź #1231 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 19:15:47 »
Ponieważ DC to nie Panini to ja dalej obstawiam, że lista tytułów jest zamknięta i Wojnę Korpusu Sinestro dostaniemy również w Kolekcji PL. Tyle że później. To samo ze wzbogaconym Nieskończonym Kryzysem. Jakby najpierw dali "Poświęcenie" to bym się nie obraził. Strasznie zabrakło tego fragmentu w Projekcie OMAC.

Bo to całe Countdown to Infinity Crisis powinno wychodzić co 5-6 tomów kolekcji, a dopiero potem sam Kryzys, a na tej zagranicznej liście do 30 tomu kolekcji jest tylko ten Omac i sam Kryzys (kompletnie nie ma to sensu).

Poświęcenia nie da rady dołożyć do tomu z Omacami bo wiadomo, że to za duża objętość by była, ale spokojnie mogli to dać jako 10 czy tam 11 tom kolekcji - wtedy by to miało sens (albo nawet te dwa tomy - Omac i Poświęcenie dać jeden po drugim).

Generalnie ta zagraniczna lista jest totalnie beznadziejna pod kątem kolejności poszczególnych tomów.

Offline SawiK

« Odpowiedź #1232 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 19:23:43 »
Dostaniemy szybciej Green Arrowa, dla mnie świetna wiadomość, super posunięcie ze strony wydawcy.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1233 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 19:29:48 »
Gdy zaczęła się WKKDC fani Green Arrowa czekali na Year one, klasyczny duet z GL i właśnie na Longbow Hunters. Mam nadzieję, że te lata czekania się opłacą.

Offline miragepl89

« Odpowiedź #1234 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 19:50:42 »
Ponieważ DC to nie Panini to ja dalej obstawiam, że lista tytułów jest zamknięta i Wojnę Korpusu Sinestro dostaniemy również w Kolekcji PL. Tyle że później. To samo ze wzbogaconym Nieskończonym Kryzysem. Jakby najpierw dali "Poświęcenie" to bym się nie obraził. Strasznie zabrakło tego fragmentu w Projekcie OMAC.

Tak. Komiksy zostaną wydane w kolekcji, ale zostały przesunięte na jej koniec. Tak by nie nachodziły na siebie z planami wydawniczymi Egmontu. To właśnie Sinestro Corps War było tutaj tematem dyskusji i przy okazji dostosowano kolekcję do rynku i komiksów, które można cały czas kupić w sklepach (Kryzys i Zniszczone miasto).

Egmont chce Green Lanterna wydawać w 2022 i zależy mu, by czytelnik kupił ich wydanie, a nie kolekcję. Stąd takie, a nie inne roszady. Pewnie nie ostatnie w tej kolekcji, bo za chwilę docieramy do Kryzysu na nieskończonych ziemiach, z którym może być podobnie.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #1235 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 20:12:54 »
Na fb Hachette podaje, że oficjalnie dalszy ciąg listy zdradzi wraz z pojawieniem się 10. tomu 22ego grudnia. Czyli pewnie poznamy wtedy tytuły 11-20.
Batman returns
his books to the library

Offline adamarluk

« Odpowiedź #1236 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 21:24:14 »
Dobry ten najnowszy Batman & Superman ?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1237 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 21:40:05 »
Ciekawe czy ocenuzuruja tego Green Arrowa... czy bedzie normalna wersja jak w oryginale.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1238 dnia: So, 11 Grudzień 2021, 10:42:29 »
Dobry ten najnowszy Batman & Superman ?

Według mnie nie. Skille Gibbonsa jako scenarzysty są odwrotnie proporcjonalne do jego umiejętności jako rysownika. Pomysł był dobry i przemyślany (co widać w świetnych dodatkach, tutaj ta kolekcja błyszczy), rysunki są bardzo szczegółowe (momentami aż za bardzo), ale sposób przełożenia tego na historię w mojej opinii całkowicie nie wypalił. Zupełnie nie widać w tym komiksie tego co Gibbons chciał opowiedzieć, czyta się ciężko, motywacje postaci są niejasne, nawet sama dość prosta fabuła się gubi, tak że człowiek się zastanawia o co chodzi. Dla mnie duży zawód.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1239 dnia: So, 11 Grudzień 2021, 11:06:51 »
A to rysownikiem nie jest Steve Rude, znany z fajnej seri Nexus?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1240 dnia: So, 11 Grudzień 2021, 11:27:09 »
A to rysownikiem nie jest Steve Rude, znany z fajnej seri Nexus?

Jest, może trochę niejasno napisałem. Rysunki Rude'a są bardzo spoko, scenariusz Gibbonsa według mnie jest słabiutki. Do rysunków Gibbonsa odnosiłem się w kontekście innych tytułów, które rysował.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1241 dnia: So, 11 Grudzień 2021, 12:11:59 »
Jest, może trochę niejasno napisałem. Rysunki Rude'a są bardzo spoko, scenariusz Gibbonsa według mnie jest słabiutki. Do rysunków Gibbonsa odnosiłem się w kontekście innych tytułów, które rysował.

Uff to fajnie bo dla rysunkow Rude biore :)

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #1242 dnia: So, 11 Grudzień 2021, 14:17:36 »
Może przesunięcie Nieskończonego Kryzysu pozwoli na wcześniejsze wydanie Poświęcenia oraz Wojny Rann - Thanagar ?
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1243 dnia: Nd, 12 Grudzień 2021, 05:08:49 »
Czekam na tą Wojnę Rann-Thanagar, bo podejrzewam, że będą tam podobne dylematy moralne Hawkmana i Hawkgirl jak w serialu animowanym, kiedy Jastrzębie zaatakowały Ziemię. Będą musieli wybierać między lojalnością wobec swojej rasy a tym co słuszne.

Zmieniłem kolejność na swoim blogu i wrzuciłem Supermana zamiast JLA - Nowy Porządek Świata. Ale z GA udało mi się trafić, że będzie 15 tomem. Też bym chciał, by Hachette PL podała kolejność chociaż do tego 20 tomu.
« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Grudzień 2021, 05:13:39 wysłana przez Bazyliszek »

Online Palyszkiewicz

« Odpowiedź #1244 dnia: Nd, 12 Grudzień 2021, 11:54:39 »
Ciekawe czy ocenuzuruja tego Green Arrowa... czy bedzie normalna wersja jak w oryginale.
A co tam jest do ocenzurowania i skąd takie obawy?