Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 744315 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline R3wolw3rowi3c

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #1125 dnia: Cz, 04 Listopad 2021, 21:39:16 »
Dalsze tomy z UK

Issue 23 - Infinite Crisis Vol. 2 (INFINITE CRISIS #5–7; SUPERMAN #226; ACTION COMICS #836; ADVENTURES OF SUPERMAN #649; INFINITE CRISIS SPECIAL: THE OMAC PROJECT #1; INFINITE CRISIS SPECIAL: VILLAINS UNITED #1)

Issue 24 - Hawkworld (HAWKWORLD #1–3)

Issue 25 - Crisis on Infinte Earths Vol. 1 (CRISIS ON INFINITE EARTHS #1–6; DC COMICS PRESENTS #86; LEGENDS OF THE DC UNIVERSE: CRISIS ON INFINITE EARTHS #1)

Offline laf

« Odpowiedź #1126 dnia: Pt, 05 Listopad 2021, 08:17:41 »
Muszę Wam powiedzieć, że coraz bardziej podoba mi się ta kolekcja  :D. Nieskończony Kryzys ma sporo okołoeventowych zeszytów (moim zdaniem bardziej opłaca się kupić ten event w kolekcji niż z Egmontu, nawet pomimo mniejszego formatu), a teraz jeszcze Kryzys na Nieskończonych Ziemiach z dodatkowym zeszytem  :). No i w końcu pojawił się Hawkworld  ;D

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1127 dnia: Śr, 10 Listopad 2021, 09:23:30 »
Zaczynam czytać Projekt Omac i jeju jakie to jest dobre. Ale chyba nic dziwnego, skoro za scenariusz wzięli się Johns i Rucka. Odliczanie do Nieskończonego Kryzysu to świetny zeszyt o Blue Beetle II. Naprawdę nie spodziewałem się, że DC może być takie fajne, wobec bryndzy współczesnych historii. Dobrze, że Hachette wzięło się za temat, bo teraz dopiero widać jak wydanie przez Egmont samej głównej historii zubożyło ją całą. Dorzucili nawet Supermana 217 w którym Omac pojawia się raptem w 5 kadrach. Biorę całość - nawet dwa tomy z głównym eventem, który już niby mam. Ale te dodatki. Ave Hachette.

https://www.instagram.com/p/CWFpST1s_kZ/

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1128 dnia: Śr, 10 Listopad 2021, 14:54:31 »
Po przeczytaniu całości powiem wam, że Projekt Omac to naprawdę świetna historia. Fajnie że powraca, Maxwell Lord znany szerzej m.in z Wonder Woman II. Oraz Checkmate, która mi zapadła w pamięć z serialu "Smallville". No ale w środku komiksu mamy olbrzymią dziurę fabularną, czyli historię "Poświęcenie" gdzie dzieją się naprawdę istotne rzeczy. A ten tom w BiZDC dostaniemy gdzieś za 30 numerów. Suabo. Jedyna wada tego komiksu. Poza tym to perełka, takie DC to ja chcę czytać. Dlaczego takich komiksów nie ma w Klasyce czy DC Deluxe??

W ogóle Nieskończony Kryzys będzie chyba najlepiej i najszerzej rozpisanym eventem sh w Polsce, kiedy wyjdą już wszystkie te tomy.

BTW - opis Batman Sekty i nazwisko scenarzysty mnie naprawdę zainteresowało. Tylko dlaczego są tam takie słabe rysunki? Znowu powtarza się przypadek jak z Długim Halloween, gdzie słaba grafika psuje odbiór ciekawej fabuły.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Listopad 2021, 15:05:01 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Maragast

« Odpowiedź #1129 dnia: Śr, 10 Listopad 2021, 15:46:55 »
Pełna zgoda, że jest to świetny tom (zresztą to pierwszy kupiony przeze mnie  tom tej kolekcji) i pełna zgoda, że kolejność tomów jest wręcz fatalna - pisałem to już wcześniej, że ta podbudowa pod Kryzys powinna się ukazywać przed samym Kryzysem co 5-6 tomów.

Z eventów to jeszcze Metal i Death Metal mają kompletne wydania.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1130 dnia: Śr, 10 Listopad 2021, 16:31:52 »
No ale kurde. Metal to jakieś pierdu, pierdu. Fabuła jest tam rozmemłana jak budyń i opiera się tylko na przeciwieństwach i szokowaniu brutalnością jokero-batmana. A tutaj mamy ciekawą intrygę, znowu smutek po śmierci przyjaciela, Batmana jak z Wieży Babel, wyrazistego Guya Gardnera. Tylko to "Poświęcenie" powinno być od razu w kolejnym tomie, a nie jakiś Aquaman.

"Co się stało z krzyżowcem w pelerynie" podoba mi się średnio. Nigdy nie lubiłem antologii krótkich historyjek. Nawet w wykonaniu Gaimana. Zresztą dla mnie on jest przereklamowany.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Listopad 2021, 17:35:22 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Adolf

« Odpowiedź #1131 dnia: Śr, 10 Listopad 2021, 19:43:30 »
Po przeczytaniu całości powiem wam, że Projekt Omac to naprawdę świetna historia. Fajnie że powraca, Maxwell Lord znany szerzej m.in z Wonder Woman II. Oraz Checkmate, która mi zapadła w pamięć z serialu "Smallville". No ale w środku komiksu mamy olbrzymią dziurę fabularną, czyli historię "Poświęcenie" gdzie dzieją się naprawdę istotne rzeczy. A ten tom w BiZDC dostaniemy gdzieś za 30 numerów. Suabo. Jedyna wada tego komiksu. Poza tym to perełka, takie DC to ja chcę czytać. Dlaczego takich komiksów nie ma w Klasyce czy DC Deluxe??

W ogóle Nieskończony Kryzys będzie chyba najlepiej i najszerzej rozpisanym eventem sh w Polsce, kiedy wyjdą już wszystkie te tomy.

Skoro tak polecasz to kupię. Jednak przeczytam jak uzbieram całość eventu lub będę blisko premiery ostatniego tomu. Nie lubię za długo czekać, a niestety Egmont nie raz testuje moją cierpliwość, a co dopiero taka kolekcja.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1132 dnia: Śr, 10 Listopad 2021, 19:52:18 »
Odliczanie do Nieskończonego Kryzysu to najlepszy zeszyt jaki ostatnio z DC czytałem. Choć powiem szczerze, że dużo tego nie było. Duet Rucka i Johns świetnie zaczęli całą intrygę. Brakuje mi tylko tego "Poświęcenia".

Kolekcja jest rozpisana na 4 lata. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Ciekawe kiedy u nas będzie Godzina Zero. Z opisu Marvel Arka ze starych TM Semiców rysuje się naprawdę niezły komiks jak GL kosi kolejne Linie Czasowe. Mam nadzieję, że się przy lekturze nie zawiodę.

W ogóle kurczaczki Kolekcja BiZ daje nam naprawdę ładne scenariusze Johnsa. Flash, Liga Sprawiedliwości, potem Sinestro. Tylko czytać.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Listopad 2021, 20:21:49 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Czarorkuk

« Odpowiedź #1133 dnia: Cz, 11 Listopad 2021, 19:35:09 »
Kupiłem cały run Snydera z Ligi Sprawiedliwości i już zaczynam żałować na ,, Totalności". Trochę zaufałem Comics Explained za bardzo, za to projekt Omac to pozytywne zaskoczenie.

Offline martinezpl

« Odpowiedź #1134 dnia: Pt, 12 Listopad 2021, 10:52:29 »
Kupiłem cały run Snydera z Ligi Sprawiedliwości i już zaczynam żałować na ,, Totalności". Trochę zaufałem Comics Explained za bardzo, za to projekt Omac to pozytywne zaskoczenie.
Niestety mam podobne odczucia, jak czytałem Batman Metal to miałem ochotę przestać. Papka niesamowita, ale ponoć to miało na tym polegać. Potem przeskoczyłem do Ligi Sprawiedliwości na tomie "Bez Sprawiedliwości" odpadłem.

Offline Maragast

« Odpowiedź #1135 dnia: Pt, 12 Listopad 2021, 14:37:57 »
Metal jest specyficzny - albo się lubi albo nienawidzi - ja akurat byłem zachwycony choć pierwsza połowa pierwszego tomu jest trudna w czytaniu (dużo trudnych tekstów) ale potem jest już szalona jazda bez trzymanki - i tak bym to określił "jazda bez trzymanki" zamiast "papka" - choć nie dla wszystkich.

Bez Sprawiedliwości jest beznadziejne i tu nie na żadnych słów na usprawiedliwienie - nudne i głupie.

Za to Liga Sprawiedliwości rozkręca się z tomu na tom - tom pierwszy jest OK ale bez rewelacji, drugi jest już bardzo dobry, a trzeci i czwarty są świetne.

Oba tomy Batmana, który się śmieje są bardzo fajne i świetnie uzupełniają cały run, a Wojna Totalna i Rok Łotrow to bardzo fajna kulminacja dotychczasowej sagi Snydera oraz jednocześnie wprowadzenie do kolejnego eventu jakim jest Death Metal - już nie mogę się doczekać aż całość zostanie wydana.

Offline Czarorkuk

« Odpowiedź #1136 dnia: Pt, 12 Listopad 2021, 16:45:29 »
UP. Nawet wypożyczyłem sobie jeszcze raz Metal by być wkręcony w ten run. Niestety ale jak w Totalności na pierwszych stronach z offu pokazują walkę na całym świecie z neandertalczykami a potem rozwalenie skorupy ziemskiej i jej scalenie (też z offu) przez Swamp Thinga to ciężko poczuć stawkę bo jeszcze nie zaczęła się Totalnośc a już Ziemia zdarzyła się rozpaść i scalić.

Offline Brzon

« Odpowiedź #1137 dnia: So, 13 Listopad 2021, 14:26:48 »
Za to Liga Sprawiedliwości rozkręca się z tomu na tom - tom pierwszy jest OK ale bez rewelacji, drugi jest już bardzo dobry, a trzeci i czwarty są świetne.
Właśnie czytam 2 tom Ligi i event z Aquamanem jest koszmarny. Dla mnie regres w stosunku do 1 tomu.

Offline Pestak

« Odpowiedź #1138 dnia: So, 13 Listopad 2021, 20:23:04 »
Ja też to niedawno czytałem. Faktycznie jest to tak głupie i słabe (ludzie zmieniający się w ryby😳) , że ledwo przez to przebrnąłem a po skończeniu myślałem że chyba już pora skończyć z superhero. Na szczęście potem trafiłem na kilka lepszych pozycji.

Offline Czarorkuk

« Odpowiedź #1139 dnia: Pn, 15 Listopad 2021, 16:46:51 »
Czy ktoś dostał w zeszłym tygodniu nowe tomy?