Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 572686 razy)

Offline Pocztar

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #1095 dnia: Cz, 21 Październik 2021, 18:16:43 »
No dobra, przyszła paczka z tomami 8 i 9.
Następne w kolejności Joker: Ostatni śmiech i Legion samobójców: Czarna krypta.
Tomiki raczej z tych cieńszych.
No i wreszcie dorzucili brakujący brelok - całkiem spory i solidny.

Offline miragepl89

« Odpowiedź #1096 dnia: Nd, 24 Październik 2021, 12:30:40 »
Jeśli nic nie ulegnie zmianom to będzie to szło tak:

1. Batman. Gotham to ja
2. Harley Quinn. Gorączka w mieście
3. Dla człowieka, który ma wszystko
4. Wonder Woman. Orędowniczka

5. Batman. Co się stało z krzyżowcem w pelerynie? 13.10
6. Flash: Odrodzenie 27.10
7. Nieskończony Kryzys: Projekt OMAC 10.11
8. Aquaman: Z głębin 24.11
9. Superman i Batman. World's Finest: Strażnicy Sprawiedliwości 08.12
10. Joker. Ostatni śmiech 22.12
11. Suicide Squad. Czarne Więzienie 05.01
12. Shazam. Moc Shazama 19.01
13. Legenda Hawkmana 02.02
14. Nieskończony Kryzys tom 1 16.02
15. Batman. Rozbite miasto 02.03
16. Green Lantern. Wojna Korpusu Sinestro tom 1 16.03
17. Superman. Człowiek ze stali 30.03
18. Green Arrow. The Longbow Hunters 13.04
19. Wonder Woman. Rok pierwszy 27.04
20. JLA. Nowy Światowy Ład 04.05
21. Starman. Grzechy ojca 18.05
22. Lex Luthor. Czarny pierścień 01.06

23. Zero Hour. Crisis in Time
24. Shazam!  (nie wiem który, ale zaktualizuje, jak się dowiem)
25. Lex Luthor Black Ring, part 2
26. Joker (tu też dam znać)
« Ostatnia zmiana: Nd, 24 Październik 2021, 12:32:27 wysłana przez miragepl89 »

Online michał81

« Odpowiedź #1097 dnia: Nd, 24 Październik 2021, 12:31:57 »
Szansa na ukazanie się Green Lantern. Wojna Korpusu Sinestro w kolekcji jest równa 0, więc zmiany będą.

Offline miragepl89

« Odpowiedź #1098 dnia: Nd, 24 Październik 2021, 12:50:16 »
BTW tak wygląda w UK wydawanie kolekcji. 20 tomów, ale w totalnie losowej kolejności, więc mozaika w całości będzie dopiero wtedy, gdy kupi się całość 😅 Nie ma to jak motywacja do kupowania i nie przerywania subskrypcji w połowie.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #1099 dnia: Nd, 24 Październik 2021, 13:10:21 »
Szansa na ukazanie się Green Lantern. Wojna Korpusu Sinestro w kolekcji jest równa 0, więc zmiany będą.

Skąd taka informacja ? Przecież z inne "duble" nie stanowiły do tej pory problemu ?
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Sparnage

« Odpowiedź #1100 dnia: Nd, 24 Październik 2021, 14:23:12 »
BTW tak wygląda w UK wydawanie kolekcji. 20 tomów, ale w totalnie losowej kolejności, więc mozaika w całości będzie dopiero wtedy, gdy kupi się całość 😅 Nie ma to jak motywacja do kupowania i nie przerywania subskrypcji w połowie.

Z tego co widzę to komiksy z Supermanem tworzą obraz Supermana, Wonder Woman tworzą obraz WW i tak dalej. Kolejność wydawania jest losowa, ale jeżeli ktoś by zbierał komiksy tylko z danym bohaterem, to dostałby cały obraz tego bohatera, więc to nie jest aż tak złe(choć wciąż nie wygląda to dobrze).

Online michał81

« Odpowiedź #1101 dnia: Nd, 24 Październik 2021, 15:51:15 »
Skąd taka informacja ? Przecież z inne "duble" nie stanowiły do tej pory problemu ?
Bazyl rzuca od czapy swoje niesprawdzone informacje a od niego jakoś nie wołasz potwierdzenia. Jesli mi nie wierzysz to poszukaj sam. Chociażby ostatnio wypowiadał się jeden z redaktorów DCmaniaka i powiedział to samo. Dla przypomnienia jest to blog którego redaktorzy jako jedyni potwierdzili wydanie Knightfalla w 4 tomach, a także sporadycznie piszą wstępy do komiksów DC dla Egmontu, więc na pewno jest to pewniejsze źródło niż informacja od takiego randoma z forum jak ja.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #1102 dnia: Nd, 24 Październik 2021, 16:27:13 »
Bazyl rzuca od czapy swoje niesprawdzone informacje a od niego jakoś nie wołasz potwierdzenia. Jesli mi nie wierzysz to poszukaj sam. Chociażby ostatnio wypowiadał się jeden z redaktorów DCmaniaka i powiedział to samo. Dla przypomnienia jest to blog którego redaktorzy jako jedyni potwierdzili wydanie Knightfalla w 4 tomach, a także sporadycznie piszą wstępy do komiksów DC dla Egmontu, więc na pewno jest to pewniejsze źródło niż informacja od takiego randoma z forum jak ja.

Spokojnie. Rewelacjom Bazyla z zasady nie daję wiary a Ty jesteś bardziej wiarygodny. Dla mnie ta informacja jest pozytywna bo nie będę miał dylematu którą wersję kupić. Sam pisałem do Hatchette na Facebooku odnośnie np. Man of Steel Johna Byrne czy szybszego wydawania części 2 historii po części 1. Dostałem ogólną odpowiedź w stylu pomyślimy/zobaczymy. Ty podałeś dość mocny konkret więc założyłem że gdzieś była oficjalna wypowiedź wydawcy.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Czarorkuk

« Odpowiedź #1103 dnia: Nd, 24 Październik 2021, 20:29:52 »
 W sumie jestem w kolekcji aby na być Wojnę Sinestro. Duża lipa jakby tego tomu nie wydawali.

Offline Maragast

« Odpowiedź #1104 dnia: Nd, 24 Październik 2021, 20:38:16 »
W sumie jestem w kolekcji aby na być Wojnę Sinestro. Duża lipa jakby tego tomu nie wydawali.

Ale czemu lipa?
W Deluxie będziesz miał większy format, a cenę pewnie podobna do dwóch tomów kolekcji.

Offline Czarorkuk

« Odpowiedź #1105 dnia: Nd, 24 Październik 2021, 21:43:52 »
To chyba się wyłączyłem, bo nie widziałem że będzie w Egmoncie :o

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #1106 dnia: Pn, 25 Październik 2021, 10:21:23 »
Zwykle początki kolekcji walały się długo później i nie było problemów z zakupem po czasie. W przypadku BiZ widzę, że tak nie jest. Na stronie Empiku tylko bieżący numer, Ruch wstrzymał sprzedaż online, nawet na allegro brak.
Batman returns
his books to the library

Offline Czarorkuk

« Odpowiedź #1107 dnia: Pn, 25 Październik 2021, 14:58:23 »
Mi konsultantka na infolinii mówiła, że drukują na bieżąco dwa tomy do przodu  i robią dodruki gdy potrzeba.

Offline Cringer

« Odpowiedź #1108 dnia: Pn, 25 Październik 2021, 21:04:35 »
Na stronie Empiku tylko bieżący numer, Ruch wstrzymał sprzedaż online, nawet na allegro brak.
Tak było zawsze. Jedynie Eaglemoss ze swoją kolekcją było cały czas dostępne w Empiku, chyba że jakiś numer się wyprzedał.

Offline Maragast

« Odpowiedź #1109 dnia: Wt, 26 Październik 2021, 12:41:32 »
23. Zero Hour. Crisis in Time
24. Shazam!  (nie wiem który, ale zaktualizuje, jak się dowiem)
25. Lex Luthor Black Ring, part 2
26. Joker (tu też dam znać)

Naprawdę nie rozumiem logiki kolejności poszczególnych tomów - ja wiem, że kolekcja to nie kompletne runy ale wyrywkowe historie z różnych okresów ale jak są pozycje powiązane to czemu nie ukazują się w chronologicznej kolejności?
Chodzi mi o Godzine Zero, która jest konsekwencją Szmaragdowego Zmierzchu - czy tak trudno jest najpierw wydać Szmaragdowy Zmierzch, a potem Godzinę Zero?
Takie wydanie byłoby bardziej przyjazne dla czytelników i klientów kokekcji.