Jest tu gdziesblista co jest dublem, a co nie?
Gdzieś jest
(pełne duble zaznaczyłem
pogrubieniem, częściowe duble zaznaczyłem
podkreśleniem, tytuły pisane normalną czcionką to premiery)
17 Superman: Man of steel - dubel z WKKDC i z TM-Semic
18 Green Arrow: The longbow hunters - no w końcu!!! Wyczekiwałem tej mini serii w WKKDC, ale tam nie została wydana/ Nareszcie będzie mi dane się z nią zapoznać Szykuje się jeden z najlepszych tomów w kolekcji!!!
19 Wonder Woman: Rebirth year one - częściowy dubel z Egmontu (DC Rebirth). Premierowy zeszyt: opowieść zatytułowana ‘and then there were three...' z Wonder Woman Annual #1
20 JLA: New world order - dubel z WKKDC (tutaj zostały wydane tylko zeszyty JLA #1-4) i Egmontu
21 Starman: Sins of the father - zupełnie nieznana dla mnie postać. Pierwsze pięć zeszytów serii, która trwała przez ponad 80 numerów. To naprawdę sporo, a więc może być coś na rzeczy z tą postacią i jej przygodami. Zakup do rozważenia, chociaż co do zasady nie kupuję początkowych zeszytów jakichś serii.
22 Lex Luthor: The black ring volume 1 - przygody Luthora po wydarzeniach z Blackest Night, a więc po tym jak stał się pomarańczową latarnią. Z miłą chęcią zapoznam się z tymi wydarzeniami.
A poza tym idąc od początku:
1.
Batman: Gotham to ja - dubel z Egmontu (DC Rebirth)
2.
Harley Quinn: Gorączka w mieście - częściowy dubel z Egmontu (New 52). Premierowy zeszyt: Batman: Harley Quinn
3.
Superman: Dla człowieka, który ma wszystko i inne opowieści o Supermanie - częściowy dubel z WKKDC. Premierowy zeszyt: Green Lantern/Superman: Legend of the Green Flame
4.
Wonder Woman: Orędowniczka - dubel z Egmontu (DC Deluxe)
5.
Batman: Co się stało z krzyżowcem w pelerynie? - częściowy dubel z Egmontu. Tutaj jest sporo różnych zeszytów:
Tom "Co się stało z krzyżowcem w pelerynie" zawiera:
- WHATEVER HAPPENED TO THE CAPED CRUSADER?' FROM BATMAN #686 AND DETECTIVE COMICS #853
- A BLACK AND WHITE WORLD' FROM BATMAN: BLACK AND WHITE #2
- Pawana: Secret Origins #36
- Secret Origins Special #1
'Grzechy Pierworodne
'Porządek dziobania
'Kiedy drzwi są otwarte
'Dwie Twarze: Opowieść bez tytułu
- Śmiertelna Glina: Batman Annual #11
Dublem jest na pewno główna historia. Co do pozostałych to niestety nie wiem co było już kiedyś wydane, a co nie
6. Flash: Odrodzenie - premiera.
7. Nieskończony Kryzys: Projekt OMAC - premiera.
8. Aquaman: Z głębin - premiera. Trzeba pamiętać, że to jest Aquaman z New 52, a
nie z DC Rebirth
9. Superman i Batman: World's Finest - Strażnicy sprawiedliwości - premiera.
10. Joker: Ostatni śmiech - premiera.
11.
Suicide Squad: Czarne więzienie - dubel z Egmontu (DC Rebirth)
12. Moc Shazam! - premiera.
13. Legenda Hawkmana - premiera.
14.
Nieskończony Kryzys, część 1 - częściowy dubel z Egmontu (DC Deluxe). Premierowe zeszyty: INFINITE CRISIS SPECIAL: DAY OF VENGEANCE #1; INFINITE CRISIS SECRET FILES #1; INFINITE CRISIS SPECIAL: RANN-THANAGAR WAR #1. Nieskończony Kryzys jest w tej kolekcji wydany zdecydowanie lepiej niż przez Egmont, a dodatkowo dostaniemy jeszcze tomy stanowiące prolog do tego eventu.
15.
Batman: Rozbite miasto - częściowy dubel z Egmontu (DC Deluxe). Premierowy zeszyt: opowieść zatytułowana ‘Rookie' z Detective Comics #1027, chociaż podejrzewam, że będzie to zawarte w którymś z aktualnie wydawanych tomów Detective Comics (piątym lub szóstym).
16. Zielona Latarnia: Wojna Korpusu Sinestro, część 1 - premiera, ale jakby przyjąć Bazyliszkową nomenklaturę to jest dubel z Egmontu (DC Deluxe)
Edit. Edytowałem tom 19.