Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 809692 razy)

Offline xanar

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #600 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 16:56:19 »
Ja nie czytam po parę zeszytów z runu, gdyż dla mnie jest to bez sensu.

Zasadniczo to co jest w omnibusach z tej listy to mam/miałem, czytałem albo przeczytam.
+ to co Egmont wydał pomijając takie rzeczy jak Harley Quinn czy Suicide Squad, które mnie średnio interesują.
Chociaż jak to Suicide Squad: Czarne więzienie to jest to co Jim Lee rysował parę pierwszych zeszytów to też czytałem. Harley Quinn też porwałem czytać, no ale się nie dało.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #601 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 17:58:06 »
To jest chyba dubel tomiku z kolekcji WKKDC - jeśli tak jest to faktycznie jest to taki zbiór niezobowiązujących opowieści o Supku zamykający erę przed Kryzysem na Nieskończonych Ziemiach.

Tak, ale jest dodana dodatkowa historyjka z Green Lanternem, której w WKKDC nie było. Jak ktoś nie ma tamtego wydania, to dla miłośników Supka, pozycja obowiązkowa.

@xanar nie czyta i nie kupuje Kolekcji, tylko lubi trolować w tematach im poświęconych.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #602 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 18:25:02 »
Tak, ale jest dodana dodatkowa historyjka z Green Lanternem, której w WKKDC nie było. Jak ktoś nie ma tamtego wydania, to dla miłośników Supka, pozycja obowiązkowa.

@xanar nie czyta i nie kupuje Kolekcji, tylko lubi trolować w tematach im poświęconych.
właśnie szkoda że dubluje inne wydania kolekcji bo jak ktoś chciałby mieć całe obie to jest skazany na duble
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline michał81

« Odpowiedź #603 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 18:30:16 »
Ale to są dodane jakieś historie, które ty wiele razy określałeś mianem śmieci czy jakoś tak (Superior Spider-man, Strażnicy Galaktyki, itd.), więc jestem zaskoczony, że tutaj tych dodanych od czapy historii bronisz.
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Sierpień 2021, 18:40:38 wysłana przez michał81 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #604 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 18:58:14 »
Ale tu jest od początku powiedziane, że to jest antologia opowiadań Moore'a o Supermanie. A nie, że dajemy 3 zeszyty głównej serii i jakieś oderwane od nich historyjki, by dopchać komiks. (Strażnicy Galaktyki 1, SSM 1). Albo że dzielimy oryginalny tom na dwa i też dopychamy go ścinkami, żeby 3 zeszyciki nie wyglądały żałośnie (Strażnicy Galaktyki 2 i 3).

Offline michał81

« Odpowiedź #605 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 19:12:38 »
Ale tu jest od początku powiedziane, że to jest antologia opowiadań Moore'a o Supermanie. A nie, że dajemy 3 zeszyty głównej serii i jakieś oderwane od nich historyjki, by dopchać komiks. (Strażnicy Galaktyki 1, SSM 1). Albo że dzielimy oryginalny tom na dwa i też dopychamy go ścinkami, żeby 3 zeszyciki nie wyglądały żałośnie (Strażnicy Galaktyki 2 i 3).
Moment, jeśli jest antologią opowiadań Moore'a o Supermanie, to co tam robi ten zeszyt Zielonej Latarni, bo tego na pewno nie pisał Moore? Coś kręcisz. Wychodzi, że to jakieś oderwana od reszty historyjka, by dopchać komiks. W przypadku HQ czy Batman masz identycznie oderwane od nich historyjki. To jest taka sama sytuacja jak przypadku komiksów na które tak narzekałeś.
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Sierpień 2021, 20:02:15 wysłana przez michał81 »

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #606 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 22:06:01 »
W 2018 żałowałem jak cholera że kupiłem  to coś co nosi tytuł Jestem Gotham. Ten  i inne nowe komiksy dobitnie pokazują dlaczego nie przepadam za nowymi batmanami, w nich wszytko jest przebajerowane i nawet normalnej młocki po mordach  nie pokazują tylko jakie pseudo epickie sceny. Szkoda że dali to na pierwszy tom kolekcji a nie jak w UK  Co się stało z zamaskowanym krzyżowcem.

Offline laf

« Odpowiedź #607 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 07:26:43 »
Czy ta kolekcja to w ogóle wyszła lub wyjdzie, czy nastukane zostało 41 stron postów o nieistniejącej kolekcji???

Offline SawiK

« Odpowiedź #608 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 07:45:01 »
Up
Tak wyszła od 18 w dystrybucji, poczytaj ostatnie strony.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #609 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 07:50:58 »
Ciekaw jestem jaki jest nakład. Wczoraj chciałem zobaczyć jak prezentuje się wydanie Hachette. O ile z dostaniem kolekcji zawsze był problem, o tyle pierwszy tom rzucany był zawsze po kilka tomów na kiosk. A tu niespodzianka. Obszedłem kilka kiosków i nic, w Empiku brak co już było dla mnie szokiem. Dopiero w jednej Trafice leżały dwa tomy.

W 2018 żałowałem jak cholera że kupiłem  to coś co nosi tytuł Jestem Gotham. Ten  i inne nowe komiksy dobitnie pokazują dlaczego nie przepadam za nowymi batmanami, w nich wszytko jest przebajerowane i nawet normalnej młocki po mordach  nie pokazują tylko jakie pseudo epickie sceny. Szkoda że dali to na pierwszy tom kolekcji a nie jak w UK  Co się stało z zamaskowanym krzyżowcem.

No co Ty. Nie podoba Ci się Batman sterujący samolotem z jego grzbietu i to między wieżowcami? Scenarzysta wymyślił epicką sceną a ludzie narzekają 😀 zamaskowany krzyżowiec ma być w tomie 5, więc dwóch lat nie będzie trzeba czekać.

Offline Burizleif

« Odpowiedź #610 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 07:54:01 »
Wczoraj także nie natknąłem się w żadnym kiosku i sklepach osiedlowych, które mijałem. Sprawdziłem na stronie Empiku przed południem i był dostępny tylko jeden egzemplarz po drugiej stronie miasta. Nakład albo rozszedł się na pniu, albo wydrukowali za mało .

Offline Lukop

« Odpowiedź #611 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 12:06:25 »
Wspomniany wcześniej spot TV:

Offline xanar

« Odpowiedź #612 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 12:29:52 »
Ależ ładna panorama  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

MaLeKrSkr

• Gość
« Odpowiedź #613 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 13:06:47 »
Panorama faktycznie super, chyba najładniejsza jak do tej pory.

Offline Gazza

« Odpowiedź #614 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 13:18:37 »
Mnie z wszystkich panoram kolekcyjnych chyba tylko ta autorstwa Alexa Rossa do poprzedniej kolekcji DC pasowała, a i tak fanem takich jarmarków na grzbietach nie jestem. Im prościej, schludniej i konsekwentnie tym lepiej.