Wcale tego nie pisałem. Pisałem, że mam ogólny niedosyt klasycznego Batmana. Bazyliszku, miejsce na półkach jest zbyt cenne, by kupować coś tylko dlatego żeby sprawdzić jakie jest. Sprzedać później takie tytuły jest trudno, zwłaszcza jeśli to szroty. Z kolei nie widzę sensu obdarowywania biblioteki słabymi komiksami.
No ale kurcze przecież trzeba kupować według kolekcji, bo jak w kolekcji dają to musi być dobre

@m81
Zobaczymy, bo wielkimi krokami zbliża się ten Limited Dr Strange ze Srebrnej Ery. Kurczę pieczone w pysk, chyba na głowę upadłem, że zamierzam kupić ten komiks za tyle siana.
Marvelek pisał, że w BiZDC jest mało batmanowych tytułów. No jest mało, ale coś tam coś tam jest. Nie czytałem żadnego z nich, więc tylko je wyliczam z listy hiszpańskiej. A jakie one będą, to się zobaczy jak wreszcie wyjdą po polsku. Ile razy mam to tłumaczyć? Jak miałem przeczytać te komiksy wcześniej, skoro dopiero pierwszy raz wyjdą drukiem w naszym języku w naszym kraju za rozsądną cenę??
A wiecie gdzie jest jeszcze trochę i jeszcze więcej dobrego Batmana? W drugiej części WKKDC oraz w samej Kolekcji Batmana od niemieckiego Eaglemoss. Ale ponieważ te serie zostały uwalone, to dlatego jest mało Gacka. Dostajemy za to słaby run Kinga, słabe scenariusze Tyniona i jakieś zlewki, które Egmont kupił od DC bo były tanie. Ok przyznaję, że elseworld White Knight mi się podobał. Ale już kontynuacja ssała. Co kupię jakiś egmontowy komiks o Batmanie, to albo słaby, albo wtórny, albo rozlazły i nudny. Ileż kurde można? Niestety - w tej Kolekcji nie będzie NML, więc się tej pozycji od TK nie doczekamy.
Batman Sekta, Batman Trzech Jokerów, Ostatni rycerz na ziemi, seria Noir. No dobra "ostatni rycerz" może nie każdemu leżeć ale chociaż ma tam stempel eksperymentowania. Noir to często powtórki z tego co było, ale warte wydania ponownie. Run Kinga wydali, bo inaczej byłby płacze, że jak to Rebirth bez Batmana, ale faktycznie seria słaba. Ciekawe czy ty czytałeś w ogóle takie Gotham Central. Zakładam, że nie bo to bardziej o pracy policji niż Batmanie per se a Ty często pisałeś, że nie lubisz eksperymentowania z formą i odważniejszego (ciekawszego

) superhero. Co do narzekań na Egmont. Bazyl nudzisz, ty nawet narzekałeś na wydanie Animal Mana Morrisona zamiast jakiś Batmanów. Zlituj się

No ale nie możesz sprzedać, bo ci się panorama nie będzie zgadzać 
W ogóle Bazyl tworzy taki content na forum, że w sumie on może komiksów jako takich nie lubi, za to kolekcje tak

Może stąd ta walka z Egmontem, bo te dziadowska atrapę literatury wydają, a kolekcje chociaż Panoramki mają XD
Tak wiem brzmi z mojej strony jak kiepski trolling, ale to bardziej śmiech przez łzy.
Kompletnie się nie myliłem. Narzekania na Egmont, niezdrowa fascynacja kolekcjami. Chyba zacznę unikać czytania tych tematów o kolekcjach, bo są jednymi z najbardziej jałowych na forum.
Najgorsze, że to samo było x lat wstecz na forum gildii. Ciekawe czy istnieje w multiwersum ziemia x na której dyskusje na tematy kolekcji na polskich forach komiksowych są ciekawe