Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 807277 razy)

Offline michał81

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #495 dnia: Pt, 06 Sierpień 2021, 19:45:43 »
Batwoman: The Many Arms of Death to seria z Odrodzenia DC i jest bardzo słaba. Nie ma co się dziwić, że zdechła zaledwie po 18 zeszytach. Jeśli ktoś chce poznać Batwoman to powinien sięgnąć po Batwoman by Greg Rucka and JH Williams III lub po serię z New52. To co będzie w kolekcji to są jakieś pomyje. Nie polecam.

Za to polecam Batgirl: The Darkest Reflection. Jest to początek serii z New52. Gail Simone świetnie rozwinęła bohaterkę. I pomimo, że wiele osób ma problem z tą serią, bo Barbara przestaje być Oracle, to traumatyczne wydarzenia jakich doznała są nieraz odczuwalne. Komiks ma w sobie sporo mroku, bardziej pozycja dla dojrzalszego czytelnika.
« Ostatnia zmiana: Pt, 06 Sierpień 2021, 20:00:26 wysłana przez michał81 »

Offline death_bird

« Odpowiedź #496 dnia: Pt, 06 Sierpień 2021, 19:57:08 »
Czy ty wiesz nawet co polecasz?

Skoro mu odpisujecie to tym samym czuje się upoważniony do "polecania".
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

« Odpowiedź #497 dnia: Pt, 06 Sierpień 2021, 20:03:11 »
Czy ty wiesz nawet co polecasz?

Zupełnie jakbyś Michale od wczoraj tutaj siedział.

Za to polecam Batgirl: The Darkest Reflection.

Ja tak po cichutku liczę, że puszczą to u nas w całości. Seria ma naprawdę dobre opinie a Ptaki Nocy od Simone o dziwo przepchnęły się z drugim tomem, może więc pod film dadzą mimo że Batgirl jakaś taka czerniawa będzie?

Online xanar

« Odpowiedź #498 dnia: Pt, 06 Sierpień 2021, 20:11:54 »
Ale to już bez tych 6 zeszytów mogą wydać, bo to dubel będzie  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #499 dnia: Pt, 06 Sierpień 2021, 20:11:58 »
  Zupełnie jakbyś Michale od wczoraj tutaj siedział.
I dlatego zmodyfikowałem swoją wypowiedź. ;)

Ja tak po cichutku liczę, że puszczą to u nas w całości. Seria ma naprawdę dobre opinie a Ptaki Nocy od Simone o dziwo przepchnęły się z drugim tomem, może więc pod film dadzą mimo że Batgirl jakaś taka czerniawa będzie?
Wbrew pozorom New52 ma jeszcze kilka perełek do zaoferowania, między innymi Batgirl, Batwoman czy nawet Graysona, jeśli mówimy tylko o zakątku Bat-rodziny. Co do wydania Batgirl Returns to by musiał Egmont to wydać w dwóch tomach, bo raczej mało prawdopodobne, aby na takie grubasa (ma więcej stron niż wydany omnibus Animalmana) było dużo chętnych. Nadal dla wielu czytelników zapłacenie 200 zł za komiks to jest granica nie do przejścia.
« Ostatnia zmiana: Pt, 06 Sierpień 2021, 20:15:20 wysłana przez michał81 »

« Odpowiedź #500 dnia: Pt, 06 Sierpień 2021, 20:23:57 »
  Ale dlaczego wbrew pozorom? Tak jest od  bardzo dawna, przy tych mniej popularnych postaciach wydawcy zdecydowanie chętniej dają się pobawić autorom tak formą jak i treścią i przez to te komiksy są najczęściej po prostu fajniejsze. To flagowe serie mają być bezpieczne, uczesane i nudne jak flaki z olejem. No chyba, że mówimy o latach 80-90 ale to czasy gdy jeszcze giganci chodzili po Ziemi.

Ale to już bez tych 6 zeszytów mogą wydać, bo to dubel będzie

Ta a zamiast tych 6 zeszytów mogą dołożyć drugi tom New Avengers bo to ładnie by się uzupełniło z kolekcją i mielibyśmy już połowę.
« Ostatnia zmiana: Pt, 06 Sierpień 2021, 20:26:05 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #501 dnia: Pt, 06 Sierpień 2021, 20:32:12 »
@m81
Zobaczymy, bo wielkimi krokami zbliża się ten Limited Dr Strange ze Srebrnej Ery. Kurczę pieczone w pysk, chyba na głowę upadłem, że zamierzam kupić ten komiks za tyle siana.

Marvelek pisał, że w BiZDC jest mało batmanowych tytułów. No jest mało, ale coś tam coś tam jest. Nie czytałem żadnego z nich, więc tylko je wyliczam z listy hiszpańskiej. A jakie one będą, to się zobaczy jak wreszcie wyjdą po polsku. Ile razy mam to tłumaczyć? Jak miałem przeczytać te komiksy wcześniej, skoro dopiero pierwszy raz wyjdą drukiem w naszym języku w naszym kraju za rozsądną cenę??

A wiecie gdzie jest jeszcze trochę i jeszcze więcej dobrego Batmana? W drugiej części WKKDC oraz w samej Kolekcji Batmana od niemieckiego Eaglemoss. Ale ponieważ te serie zostały uwalone, to dlatego jest mało Gacka. Dostajemy za to słaby run Kinga, słabe scenariusze Tyniona i jakieś zlewki, które Egmont kupił od DC bo były tanie. Ok przyznaję, że elseworld White Knight mi się podobał. Ale już kontynuacja ssała. Co kupię jakiś egmontowy komiks o Batmanie, to albo słaby, albo wtórny, albo rozlazły i nudny. Ileż kurde można? Niestety - w tej Kolekcji nie będzie NML, więc się tej pozycji od TK nie doczekamy.

Offline SawiK

« Odpowiedź #502 dnia: Pt, 06 Sierpień 2021, 21:16:38 »
A wiecie gdzie jest jeszcze trochę i jeszcze więcej dobrego Batmana?
Wiemy od ponad 20 lat kupujemy je od Egmont 💪😎🤟

A żeby nie było to cieszy dobór co niektórych historii. Pamiętam że taki Hawkword oniegdaj był w top 100 komiksów wszech czasów wg Wizard.
Mogłlismy się tego dowiedzieć dzięki magazynowi Egmontu:Świat Komiksu.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #503 dnia: Pt, 06 Sierpień 2021, 21:47:12 »
@m81

Marvelek pisał, że w BiZDC jest mało batmanowych tytułów. No jest mało, ale coś tam coś tam jest. Nie czytałem żadnego z nich, więc tylko je wyliczam z listy hiszpańskiej. A jakie one będą, to się zobaczy jak wreszcie wyjdą po polsku. Ile razy mam to tłumaczyć? Jak miałem przeczytać te komiksy wcześniej, skoro dopiero pierwszy raz wyjdą drukiem w naszym języku w naszym kraju za rozsądną cenę??

Wcale tego nie pisałem. Pisałem, że mam ogólny niedosyt klasycznego Batmana. Bazyliszku, miejsce na półkach jest zbyt cenne, by kupować coś tylko dlatego żeby sprawdzić jakie jest. Sprzedać później takie tytuły jest trudno, zwłaszcza jeśli to szroty. Z kolei nie widzę sensu obdarowywania biblioteki słabymi komiksami.

Online xanar

« Odpowiedź #504 dnia: Pt, 06 Sierpień 2021, 21:53:24 »
No ale nie możesz sprzedać, bo ci się panorama nie będzie zgadzać  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Marvelek

« Odpowiedź #505 dnia: Pt, 06 Sierpień 2021, 22:11:10 »
No ale nie możesz sprzedać, bo ci się panorama nie będzie zgadzać  :)

U mnie w tej materii jest Muzeum Sztuki Abstrakcyjnej, a "Naznaczonego śmiercią" z kolekcji postawiłem (o zgrozo) obok egmontowych tomów 2-3 Millera :P

Offline SawiK

« Odpowiedź #506 dnia: Pt, 06 Sierpień 2021, 22:25:13 »
Zawsze można sobie zamówić obwoluty za 10-20zlociszy 😜

Offline Maragast

« Odpowiedź #507 dnia: So, 07 Sierpień 2021, 08:25:09 »
A gdzie te obwoluty się zamawia???

Offline SawiK

« Odpowiedź #508 dnia: So, 07 Sierpień 2021, 14:39:23 »
Up a np przez FB wejdź i wpisz: Obwoluty na komiksy z kolekcji. Lub inna z FB to: Okładki do kolekcji komiksów wkkm wkkdc i sbm.
« Ostatnia zmiana: So, 07 Sierpień 2021, 14:41:48 wysłana przez SawiK »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #509 dnia: So, 07 Sierpień 2021, 17:57:47 »
@Marvelek
A co w takim razie sądzisz o Batmanach z WKKDC? Batman/Huntres Bad Blood, Dynastia Mrocznego Rycerza, czy też Zjawy z przeszłości?