Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 809538 razy)

Offline Teli

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #105 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 13:40:28 »
@Teli
Żal ci 125 zł za 4 komiksy na twardo po minimum 6 zeszytów?

Żal bo:
• Nie jestem fanatykiem
• Już to mam
• Nie widzę sensu dublowania tak wybitnych inaczej komiksów jak "Jestem Gotham"
• Jak kolekcja nie ruszy to nawet tego na allegro nie puszczę bo pełno się tego dalej w sklepach od Egmontu się wala
• Moje bieganie po kioskach żeby kupić dubla kosztuje mnie więcej niż to 125 zł

:)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #106 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 13:41:15 »
Dla mnie to nie jest test, skoro numer pierwszy pokazał się (pokaże?) w całej Polsce.

No fajnie by było, ale nie. Dziś byłem na zakupach i zaglądałem po drodze do Relaya czy Inmedio. Nic nie było. A @Motyl wszedł do pierwszego lepszego w Lublinie i ma. Czyli test znowu.

No tak @Teli - pełno jest ogłoszeń z tomami Spider-Mana z testu. Jasne.

Jak kiedyś pisałem - 2 tomy Asterixa od Hachette z testu sprzedałem za 200% ceny. Mimo iż pełno było dostępnych egmontowych Asterixów.
« Ostatnia zmiana: Śr, 24 Marzec 2021, 13:43:26 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #107 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 13:44:00 »
A wiadomo w jakich województwach jest test ? Swoją drogą fatalny termin na test. Krążą plotki że zamkną ksiegarnie, kioski i salony prasowe. 
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline emedzi 12

« Odpowiedź #108 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 13:50:33 »
Na 99% to test. Bo przy starcie na całą Polskę pewnie byłyby reklamy/ spoty TV jak przy innych kolekcjach. Działałaby też ta strona o której było w artykule na "Filmożercach".

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #109 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 13:52:31 »
Lubelskie na pewno. Jak zawsze - najlepsze województwo. :)

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline SawiK

« Odpowiedź #111 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 14:41:18 »
Zamiast marnować 125zl na duble lepiej kupić tego Daredevila gdzie mamy kawałeczek dubla,a różnica w cenie jest konkretną i komiks nie ma badziewia na grzbiecie co nie Bazyl 😉
Ps
Test kolekcji w całym kraju?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #112 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 15:40:20 »
"których znasz, kochasz i kochasz nienawidzić w jednej Kolekcji". :)

Który z podanych na początku tematu tytułów z Hiszpanii chcielibyście najbardziej i dlaczego jest to "Wojna Korpusu Sinestro"?

Offline michał81

« Odpowiedź #113 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 16:02:35 »
Który z podanych na początku tematu tytułów z Hiszpanii chcielibyście najbardziej i dlaczego jest to "Wojna Korpusu Sinestro"?
Masz potwierdzenie, że "Sinestro Corps War" będzie w tej kolekcji? Żeby nie powtórzyła się sytuacja jak z kolekcją Dredda. ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #114 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 16:22:02 »
Widzę, że dalej piszesz to samo. Skoro WKKM i SBM wyszło w 95% tak samo jak na Zachodzie, to czemu by nie miało być tak z BiZDC? Conan i Transformers wychodzą 1:1.

Ktoś mi u mnie na prowincji kupił 1 numer, więc na Wielkanoc go sobie zobaczę.

« Odpowiedź #115 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 16:22:42 »
34,99 za prenumeratę? Mniej niż było.

Offline Pan M

« Odpowiedź #116 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 16:27:31 »
Jezu, ale ta kolekcja ma beznadziejne tomy testowe.

Teraz forum czeka znów ten nudny spam o kolekcji, na temat tego czy na kleju, czy szyte, czy dla casuali czy dla  hardcorowców, czy z panoramą czy bez. No i przede wszystkim czy i dlaczego Tk i Egmont nienawidzą kolekcji  ::)

Offline michał81

« Odpowiedź #117 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 16:32:19 »
Widzę, że dalej piszesz to samo. Skoro WKKM i SBM wyszło w 95% tak samo jak na Zachodzie, to czemu by nie miało być tak z BiZDC?
Sam potwierdzasz, że tylko w 95%. Może się okazać, że "Sinestro Corps War" znajdzie się w tych 5% zmienionych. Ja bym sugerował się obiema listami kolekcji nie tylko tej jednej hiszpańskiej. I nastawiał się na większą ilość "dubli" jak to określasz.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #118 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 16:37:02 »
@Pan M
No nie za bardzo, skoro nikt z was nie kupił, żeby otworzyć i wrzucić zdjęcia ze środka. Tomy zdublowane są wkurzające. Ale moim zdaniem warto się przemęczyć, kupić i doprowadzić do wyjścia tej Kolekcji w pełnym wydaniu. Potem będzie już lepiej i będzie można pomijać duble. Ale teraz trzeba kupić.

Nie ma pełnej listy brytyjskiej, by wiedzieć co oni wrzucą. Ale może być też na odwrót i zamiast dubli z Hiszpanii, dostaniemy premiery.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #119 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 17:08:21 »
Nie, nie trzeba kupować kolejnego kolekcyjnego rakowiska.