RoyalDaniel kolekcje mają to do siebie, że otrzymujesz zarówno bardzo dobre tytuły, jak i niestety mocne przeciętniaki, do tego zmorą niestety są pourywane serie - dostajesz pierwszy tom, zazwyczaj owszem, jest to zamknięta historia, ale ciągu dalszego to szukaj wiatru w polu. Wydaje mi się, że poprzednia kolekcja DC miała więcej perełek, sam kupowałem wybiorczo, sugerując się czy to opisem, czy opiniami, także umieszczanych na tym forum. Prywatnie, tylko WKKM kupowałem cały, później wyleczyłem się już z konieczności posiadania każdego tomu. Z SM miałem duże dziury, ostatnio przejrzałem co mam, wybrałem najciekawsze pozycje i dokupiłem sobie z 10-12 tomów. I mam gdzieś panoramę, co mocno polecam, choć oczywiście są zwolennicy całego kompletu.
W tej nowej kolekcji jest niedobór dobrych historii z Batmanem, i już pod tym względem warto rozejrzeć się za poprzednią kolekcją DC, w której było sporo perełek, oraz wydaniami od innych wydawców. Natomiast masz tu sporo DC Odrodzenia, ale główne serie wydaje Egmont, i wydaje się, że warto kolekcyjne rozważyć, tylko jako uzupełnienie wydań egmontu. Zresztą analogiczna sytuacja jest z Marvelem w WKKM i SM było trochę tomów uzupełniających Marvel NOW i Marvel NOW 2.0 i jako takie, wypadały bardzo fajnie (zobacz do wątku chronologia na forum, masz tam rozpiski). Pamiętaj także, że na rynku masz linię DC Deluxe oraz wydania jednotomowe, które często zawierają bardzo dobre historie, także Nowe DC i DC Odrodzenie od Egmontu wypadają bardzo fajnie, choć tam jak w kolekcjach - są serie lepsze jak i gorsze. Ale przynajmniej masz ciągłość, i nie dostajesz tylko pierwszego tomu. Oczywiście to wszystko tak wg mnie, niekoniecznie mam rację.