Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 598397 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raveonettes

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #4185 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 18:29:23 »
Gildia została wybrana dlatego że najwygodniejsza jest tam dla mnie przeglądarka. I zazwyczaj ma dość aktualne zapowiedzi.
Nigdy nie uważaliśmy się za ekspertów z komiksów a żaden z nas nie jest wielkim fanem komiksu europejskiego.
Ale Sylwek robi przecież mase recenzji komiksów europejskich:)
« Ostatnia zmiana: Nd, 02 Luty 2025, 18:33:06 wysłana przez Raveonettes »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4186 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 18:32:42 »
Gildia została wybrana dlatego że najwygodniejsza jest tam dla mnie przeglądarka. I zazwyczaj ma dość aktualne zapowiedzi.
Nigdy nie uważaliśmy się za ekspertów z komiksów a żaden z nas nie jest wielkim fanem komiksu europejskiego.
:)

Łukasz na ostatnim filmiku o WKS miał duży kufel w ręku. Może przesadził. :)

To jest ForumSpec, więc każdy użytkownik jest tu specjalistą. :)

I wiecie. Jakbyście pisali to tutaj to spoko, tutaj jest nasza nisza, ale nagrywacie to na YouTube gdzie ogląda was trochę ludzi, i wszyscy ci ludzie uważają, że mówicie prawdę, i wam ufają pod względem słów tam. A wprowadzacie ich często, gęsto w błąd.

Daj ludziom pisać swoje poglądy. Nikt tu celowo IMHO nikogo nie chce wprowadzić w błąd. Hachette PL zapowiedziało Kolekcję Marvel Origins na 100 tomów. Bazuje ona na edycji włoskiej wydawnictwa Panini, która ma już 400 tomów. Żeby u nas przedłużono ją poza setkę, sprzedaż musiałaby być zyskowna dla Hachette. Niestety ona się sprzedaje gorzej niż BiZDC, o Thorgalu w ogóle nie wspominając. Bo tutaj co raz ktoś pisze, że zbiera tylko Spider-Mana i X-Men, a resztę pomija. To jak ma być dobrze, z takim podejściem?? Jak to piszę, przy każdym nowym teście - trzeba kupować, kupować, kupować, to będzie więcej komiksów.

Niestety nie znamy dokładnych wyników sprzedaży żadnej Kolekcji, ani testu Marvel Must Have, przez co możemy się tylko domyślać jaka jest sytuacja ogólna.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #4187 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 18:33:13 »
Ja to rozumiem. Ale skoro i tak nie omawiacie wszystkich zapowiedzi a tylko niektóre to może skupić się tylko na tych, które znacie tzn. nowe serie Marvela i DC. Bo takich kwiatków jak z "najnowszym albumem Thorgala" to jest w tych filmach sporo.
Akurat Thorgala kojarzę na tyle by prostować takie nieścisłości.

Zresztą ostatnio nawet trochę omijamy serii dziecięce bo z naszej grupy tylko ja się nimi trochę interesuję.

Powinniśmy wrócić do wątku o kolekcji.

Początkowo byłem sceptycznie nastawiony do przedłużenia ale im bliżej planowanego końca kolekcji tym chętniej przyjmę kolejne 20 tomów.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline eridraven

« Odpowiedź #4188 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 19:34:20 »

Tylko, że oglądają Was setki ludzi i wierzą w to, co mówicie, więc jesteście odpowiedzialni za to. Widzowie Wam wierzą, a najzwyczajniej w świecie wprowadzacie ich w błąd.

To nie wstyd przyznać się, że czegoś się nie wie. Sprawdzicie i podacie w kolejnym filmie.

Jak byście się czuli, jakby Hachette powiedziało Wam w swoim filmie, że jest przedłużenie BiZDC, a nie byłoby go w sprzedaży w podanym przez nich terminie?
« Ostatnia zmiana: Nd, 02 Luty 2025, 19:55:39 wysłana przez eridraven »
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline michał81

« Odpowiedź #4189 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 19:39:38 »
Jak się przekonaliście to pomijacie premiery na gildii jak są niedostępne bo się wyprzedały (przypadek Cazy od Studia Lain). Jestem zatem ciekaw czy w przypadku Darkness też tak będzie, że pominiecie, albo Spawnów?  Wychodzi brak przygotowania, może warto robić sobie listę. Tym bardziej, że części wydawców daje zapowiedzi 2 tygodnie przed premierą np. Mucha, która u was zawsze jest przez to pominięta.

« Odpowiedź #4190 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 23:04:21 »
Daj ludziom pisać swoje poglądy. Nikt tu celowo IMHO nikogo nie chce wprowadzić w błąd. Hachette PL zapowiedziało Kolekcję Marvel Origins na 100 tomów. Bazuje ona na edycji włoskiej wydawnictwa Panini, która ma już 400 tomów. Żeby u nas przedłużono ją poza setkę, sprzedaż musiałaby być zyskowna dla Hachette. Niestety ona się sprzedaje gorzej niż BiZDC, o Thorgalu w ogóle nie wspominając. Bo tutaj co raz ktoś pisze, że zbiera tylko Spider-Mana i X-Men, a resztę pomija. To jak ma być dobrze, z takim podejściem?? Jak to piszę, przy każdym nowym teście - trzeba kupować, kupować, kupować, to będzie więcej komiksów.

Niestety nie znamy dokładnych wyników sprzedaży żadnej Kolekcji, ani testu Marvel Must Have, przez co możemy się tylko domyślać jaka jest sytuacja ogólna.
O czym ty teraz Bazyl mówisz? Odnosiłem się do tego, że podają oni informacje, które w ich opinii są potwierdzone, a są tak naprawdę wyssane z palca.
Nikomu nie bronię mieć indywidualnych opinii na temat reszty rzeczy zawartych w filmie.
Ja to wszystko wiem o czym piszesz, naprawdę nie musisz mi tego tłumaczyć, bo zdaję sobie z tego sprawę.
I nie mówię, że celowo wprowadzają w błąd ludzi - ale naprawdę zrobienie rozeznania przed danym filmem nie kosztuje dużo, bo potem wychodzi wiele kwiatków o których mówiłem ja i parę osób tutaj dziś.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline xanar

« Odpowiedź #4191 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 23:55:27 »
Są gdzieś jakie dane, jak te kolekcję się sprzedają ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #4192 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 16:09:07 »
Bo tutaj co raz ktoś pisze, że zbiera tylko Spider-Mana i X-Men, a resztę pomija. To jak ma być dobrze, z takim podejściem?? Jak to piszę, przy każdym nowym teście - trzeba kupować, kupować, kupować, to będzie więcej komiksów.
Jakby nie dawali dubli, to można by było "kupować, kupować, kupować...", a tak to niestety. Jest jak jest.

Offline eridraven

« Odpowiedź #4193 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 12:25:03 »
Jakby nie dawali dubli, to można by było "kupować, kupować, kupować...", a tak to niestety. Jest jak jest.

Tak tylko przy okazji: dubel to nieprawidłowe słowo: https://sjp.pwn.pl/slowniki/dubel.html

Jak już sięgać po określenia zawierającą powieloną zawartość, powinniśmy używać: https://sjp.pwn.pl/sjp/dublet;2555514.html

Chociaż jak zauważycie: "drugi identyczny egzemplarz jakiegoś przedmiotu" a to nie są identyczne wydania.

Więc ogólnie dubel, dublet, to pojęcia niemające tu zastosowania ;)
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Kandor

« Odpowiedź #4194 dnia: Nd, 09 Luty 2025, 19:37:06 »
Wayne, sprawdzisz czy może coś na nowego się pojawiło na BiZ UK?

« Odpowiedź #4195 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 02:18:28 »
Z tydzień temu do pierwszej osoby dotarły tomy Batman: The Cult i Justice Society: Returns!
Ale niestety nie mam jeszcze zdjęć zawartości. Jak tylko będę ją znał wrzucę tutaj
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉