Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 814967 razy)

Offline Kyms

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #2910 dnia: Nd, 25 Czerwiec 2023, 16:39:51 »
Do Moderacji. Może jak ten temat osiągnie 200 stron, to można by go zamknąć i otworzyć nowy z częścią drugą? Tak jak to robiliśmy z WKKM za czasów fragsela?
Po co?
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2911 dnia: Nd, 25 Czerwiec 2023, 17:22:38 »
Dla ułatwienia czytania? Przez kilkaset stron tematu trudniej się przebijać, niż przez setkę.

Zaraz, zaraz. czy ja dobrze przeczytałem? Speedsterzy w "Zabójczej prędkości" rozwalili hydroelektrownię, elektrownię słoneczną i farmę wiatrową. Same czyste i odnawialne źródła energii. To już nie jest Flash, tylko Kapitan Turów. :) I to działający na rzecz tej kliki chcącej zachować brudne źródła energii z "Nagiej Broni" :) #teamkobra
« Ostatnia zmiana: Nd, 25 Czerwiec 2023, 17:53:13 wysłana przez Bazyliszek »

« Odpowiedź #2912 dnia: Nd, 25 Czerwiec 2023, 17:27:09 »
  Po to, aby napisać kolejny bezsensowny post. Chłopina wie, że zaraz wyłapie kolejnego bana, więc produkuje te śmieci póki jeszcze może.

Offline xanar

« Odpowiedź #2913 dnia: Nd, 25 Czerwiec 2023, 20:22:59 »
Do Moderacji. Może jak ten temat osiągnie 200 stron, to można by go zamknąć i otworzyć nowy z częścią drugą? Tak jak to robiliśmy z WKKM za czasów fragsela?
To było nam tym forum co to cię z niego wyrzucili ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kyms

« Odpowiedź #2914 dnia: Nd, 25 Czerwiec 2023, 22:51:21 »
Dla ułatwienia czytania? Przez kilkaset stron tematu trudniej się przebijać, niż przez setkę.
W jaki sposób ma mi ułatwić czytanie zrobienie kolejnego wątku na ten sam temat? Nie widzę w tym sensu.

Właściwie w czym masz się "przebijać"? Jeśli będziesz chciał się odnieść do starszej informacji to i tak musisz przekopać inne strony, a jeśli chcesz napisać coś nowego to wchodzisz na bieżącą stronę. Chyba nie wchodzisz w temat klikając stronę numer 1 i potem ręcznie przeklikujesz się do bieżącej?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2915 dnia: Nd, 25 Czerwiec 2023, 22:56:13 »
Chyba nie wchodzisz w temat klikając stronę numer 1 i potem ręcznie przeklikujesz się do bieżącej?

A jeśli? ;)

Offline Enceladus

« Odpowiedź #2916 dnia: Nd, 25 Czerwiec 2023, 23:09:59 »
He's A Jackass! Who Wrestles With Murderers Dressed Like Clowns And Throws Them In Prison, So They Can Break Out Of Prison And Then Murder More People!

Offline Kyms

« Odpowiedź #2917 dnia: Pn, 26 Czerwiec 2023, 11:57:46 »
A jeśli? ;)
To mamy zdeterminowanego uczestnika forum  ;)

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2918 dnia: Wt, 27 Czerwiec 2023, 12:26:04 »
Trochę dziwne, że przez cały tydzień "Kopniak w zęby" jest niedostępny do zakupu przez Empik.com. Tym bardziej, że w salonach jest wystarczająca ilość egzemplarzy. A Marvel Origins można kupić normalnie.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2919 dnia: So, 01 Lipiec 2023, 22:49:33 »
Ponieważ 49 tom już raczej nie wyląduje w Empik.com za 33.50 zł, poszedłem dziś do Galerii i kupiłem go z kuponem za 36 zł. 8 zeszytów za tyle to i tak okazja. Czytam i po 3 zeszytach historia mi się podoba. Zdecydowanie bardziej, niż te późniejsze zeszyty SS N52 które wydał Egmont. Dlaczego było to publikowane ze środka, będzie pewnie kolejną zagadką tajemnic wydawniczych TK, na które długo nie poznamy odpowiedzi.

Akcja jest naprawdę wartka i czytanie szybko leci. Szkoda Voltaica, Deadshot jest bezwzględny, liczyłem na bliższe poznanie Black Spidera. Relację Harley z Floydem powtórzono potem w animacji Assalut on Arkham i dobrze. Jak wkracza Kapitan Boomerang to od razu banan na twarzy i przypomnienie sobie jego superśmiesznych scen z tomu "Próba Ognia". Kolejny bardzo dobry tom.
Tylko chuda i ładna Amanda Waller, to nie jest to. Akurat ten makeover Jimowi Lee nie wyszedł. Ostrander ją wymyślił grubą i na jeża z odpowiednim charakterem i taka powinna zostać.

Ehhh. Gdyby zamiast tych wszystkich słabych DC Black Label, Harleen, Przeklętego, Ziemi Jeden Egmont poszedł w klasykę i wydał nam run Sucide Squad Ostrandera, albo którąś ze starszych Lig Sprawiedliwości, albo starsze eventy, byłoby super. WW Rucki kupiłem, Ptaki Nocy kupiłem, inne ciągłe historie też bym kupił.

No właśnie, jak? :)
« Ostatnia zmiana: So, 01 Lipiec 2023, 23:22:13 wysłana przez Bazyliszek »

Offline adiwax

« Odpowiedź #2920 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 09:40:25 »
dotarły komuś nowe numery czy tylko mi sie tak dostawa spóźnia?

Offline Pocztar

« Odpowiedź #2921 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 10:21:39 »
Mówisz o 52-53? Poprzednie dochodziły w pierwszym tygodniu czerwca, więc pewnie jeszcze w tym dostaniesz awizo ;)

Offline Kandor

« Odpowiedź #2922 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 10:24:49 »
dotarły komuś nowe numery czy tylko mi sie tak dostawa spóźnia?
Właśnie miałem pisać w tej sprawie. Czy się spóżnia? Ja jestem ostatnimi czasy usatysfakcjonowany gdyż: 1) w zeszłym miesiącu ktoś na forum "zapodał" ostatnią stronę z komiksów z nowego pakietu i ja czekałem niewiele ponad tydzień na swoją przesyłkę 2) bywało gorzej (ale prenumeruję od kilku miesięcy dopiero) 3) Sylwek z YouTube'a, pamiętam, dostał swoje komiksy nawet później niż ja (on podaje daty i pkazuje nawet nalepki z przesyłek).
Co do meritum: niecałą godzinę temu otrzymałem przesyłkę z tomami 52 i 53 (Legion i Batman z Crockiem). Dla przypomnienia: Geekoholic w dniu 23 czerwca zamieścił na forum fotkę z kolejnymi numerami (JSA + Super Sons) czyli właśnie spodziewałem się że powinienem bieżącą przesyłkę otrzymać w tym tygodniu (urlop zacząłem, stąd bardoz się cieszę ;-)). Sorki że się rozpisałem ale chciałem dać pełen obraz sytuacji :-) Miłego Dnia i życzę aby wasze przesyłki dotarły do was jak naszybciej :-)))
PS. Przy okazji: na stronce kolekcji UK ostatnie zapowiedziane tomy (IC: Vengeance and Conscience + The Legend of Aquaman) są jedynymi ze statusem "coming soon" (Legion of Super-Heroes: The Great Darkness ma już status "new"), zatem jakoś na przełomie lipca i sierpnia powinniśmy się spodziewać zapowiedzi kolejnych trzech tomów tamtejszej edycji kolekcji :-)
« Ostatnia zmiana: Śr, 05 Lipiec 2023, 10:35:04 wysłana przez Kandor »

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2923 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 13:59:46 »
Przyznać się, który z was warszawscy prenumeratorzy już zaniósł tomy 51-53 do Komiksolandi? :) Niby mógłbym kupić dla siebie, ale skoro jak poczekam, to zaoszczędzę 30 zł na tych 3 tomach, to dałem sobie spokój.

Dziś wyszedł 50 tom BiZDC. Jesteśmy już w połowie Kolekcji. Jakieś przemyślenia? Ulubione tomy? U mnie dalej Projekt OMAC na 1 miejscu.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2924 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 14:17:55 »
Przemyslenia takie aby to przedluzyli za setke bo dostajemy rzeczy bardzo ciekawe i roznorodne :)