Mi się wydaje, że nie ma co liczyć na kompletne wydanie okresu przed Knighfall bo Egmont już wydawał pojedyncze tomy z tego okresu: Rok Pierwszy, Sekta, Łowy, Gotyk, Azyl Arkham, Narodziny Demona.
Wydaje mi się (i są to tylko moje przypuszczenia), że dalej będziemy dostawali jakieś pojedyncze komiksy z tego okresu - przykładowo można tu wydać Rok Drugi, Szaman czy A Lonely Place of Dying (debiut trzeciego Robina - tylko część tego dostaliśmy w Semicach). Pewnie są jakieś jeszcze wydania zbiorcze Batmanowych komiksów z tego okresu.
Dlaczego myślę, że tak będzie? Z dwóch powodów:
- po pierwsze Egmont już to robi - już wydaje pojedyncze historie z tego okresu (Sekta czy Łowy to dobry przykład)
- po drugie po Knighfall też Egmont nie wydaje całości więc dlaczego nagle miałby wydawać całość przed Knighfall?
Nie mam pojęcia co zrobi Egmont, ale mieszasz kilka rzeczy.
1) Regularne serie z Batmanem po Kryzysie to Batman i Detective Comics. Gdyby Egmont miał zacząć wydawać Batmana z tego okresu to byłyby to zapewne właśnie te dwie serie, zaczynając od Batman #404 i DC #575
2) Jeśli Egmont patrzy na sprawę pod kątem eventów czy dłuższych, przełomowych historii to od tego momentu mamy takie co i rusz: Rok pierwszy, Rok drugi, Dziesięć nocy Bestii, Rok trzeci, Second chances, Śmierć w rodzinie, A Lonely Place of Dying, Obrzęd przejścia.
3) Pokolenie TM-Semic chce jeszcze raz czytać to samo, ale teraz już porządnie wydane. Zeszyty przynajmniej od DC #583 mają więc pewne grono nabywców.
4) Oprócz dwóch flagowych serii po kilku latach wystartowały również Legends of the Dark Knight i Shadow of the Bat. Początkowo nie crossują się z głównymi seriami, idą we własne, samodzielne historie. Zmienia się to dopiero po dłuższym czasie. Jeśli Egmont wystartuje z Batmanem po Kryzysie to wcale nie oznacza, że ruszy te dwie późniejsze serie (z nich pochodzą Łowy i Gotyk).
5) Narodziny Demona, Zabójczy żart, Sekta nie ukazały się na łamach regularnych serii tylko jako osobne wydania specjalne. Nawet gdyby Egmont ruszył z Batmanem po Kryzysie to i tak nie trafi to do zbiorczych. Takie osobne wydania mogą pojawiać się nadal niezależnie od tego, czy dostaniemy Batman+DC czy nie. Nadal więc możemy dostać wkrótce niezależnie od wszystkiego Holy Terror czy Red Rain.