Autor Wątek: Batman Noir - ankieta  (Przeczytany 134284 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Itachi

• Gość
Odp: Batman Noir - ankieta
« Odpowiedź #615 dnia: Wt, 20 Sierpień 2019, 19:16:42 »
Na tej fotce wygląda to jeszcze całkiem nieźle. Natomiast w oczy kuje dysproporcja. Cegłówki (LH czy Hush) a obok cieniutki Zabójczy Żart oraz Pewnego razu. To już czysta fanaberia i zabawa z estetyczną formą natomiast dziwnie to troszkę dla mnie się prezentuje na półce. Bardziej przeciętnie niż majestatycznie  ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #616 dnia: Wt, 20 Sierpień 2019, 19:38:10 »
Jak to kurde źle wygląda. Wiadomo, że tomy są różnej grubości bo tego nie przeskoczysz. Ale żeby każdy na nich element graficzny był różnej wielkości, to już jest jakiś dramat. Krzywe to i biedne. Złożone i wydrukowane na odczepnego. W ogóle nie widać tej ekskluzywności.

Wasze zdjęcia tylko utwierdzają mnie w tym, że od "kolekcji" Egmontu trzeba się trzymać z daleka. Jak chcę sobie popatrzeć na nierówne napisy na grzbietach, to mam swoje egzemplarze New 52, gdzie jest dokładnie to samo. Ale przynajmniej było połowę tańsze. No popatrzcie sami - jest tam tylko 5 elementów graficznych na grzbiecie (nietoperek, tytuł, nazwa kolekcji, autor, logo DC). I każdy jest inny lub w innym miejscu ustawiony niż w sąsiednich tomach. Okropieństwo.
« Ostatnia zmiana: Wt, 20 Sierpień 2019, 19:52:15 wysłana przez Bazyliszek »

« Odpowiedź #617 dnia: Wt, 20 Sierpień 2019, 19:47:03 »
Nie ma jak to kolekcja od Hachette, brak zbędnych elementów graficznych, tylko cyfra na zawsze tej samej wysokości. Gustowna miniaturka, dzięki której ktoś obdarzony pamięcią sawanta może się domyślić zawartości tomu i ta genialna panorama dzięki której całość wygląda naprawdę klasowo i której linie niemalże się zbiegają ze sobą. A tych milimetrów różnicy w wysokości tomów to właściwie nie widać.

Offline Szekak

« Odpowiedź #618 dnia: Wt, 20 Sierpień 2019, 19:54:03 »
Na tej fotce wygląda to jeszcze całkiem nieźle. Natomiast w oczy kuje dysproporcja. Cegłówki (LH czy Hush) a obok cieniutki Zabójczy Żart oraz Pewnego razu. To już czysta fanaberia i zabawa z estetyczną formą natomiast dziwnie to troszkę dla mnie się prezentuje na półce. Bardziej przeciętnie niż majestatycznie  ;)
Myślę, że jakby się ułożyło od najgrubszego do najcieńszego to by wyglądało już w porządku, a tak to razi dysproporcja. Dla mnie prezentuje się ok.

Bazyliszek, jak ty strasznie narzekasz na to wydanie, w każdym aspekcie. Jakież to szczęście, że jest dla ciebie za drogie i nie musiałeś go kupować.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #619 dnia: Wt, 20 Sierpień 2019, 19:59:34 »
"Sprawiedliwość" wyszła drożej a ją kupiłem. To nie jest kwestia ceny - choć teraz moim zdaniem widać gołym okiem, że jest chyba za wysoka. Jak pisałem w swoim pierwszym poście w tym temacie po ujawnieniu tytułów - to są duble. Na co mi duble? Dlatego ja nie biorę. A jakość wykonania i kilka zżółknietych stron tylko mnie utwierdziły w mojej decyzji.

« Odpowiedź #620 dnia: Wt, 20 Sierpień 2019, 20:11:27 »
Żeby nie było, że się czepiam ale w oryginalnym wydaniu te napisy Batman Noir są faktycznie wydrukowane czcionką mającą taką samą na grubość, tylko w przypadku cieńszych tomów nieco niższą. Zabójczy Żart sprawia wrażenie obszerniejszego. Coś wycięli?

Offline mappy

« Odpowiedź #621 dnia: Śr, 21 Sierpień 2019, 00:03:54 »
Ja niestety nadal bez zwrotu obiecanych 20%.
Była mowa kiedy te kody będą dawać?

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #622 dnia: Śr, 21 Sierpień 2019, 07:49:47 »
Ja niestety nadal bez zwrotu obiecanych 20%.
Była mowa kiedy te kody będą dawać?

wyslij mi nr zam na priv, sprawdzę

Przy okazji, rozmawiałam własnie z 'panią Kasią' i ona wręcz zachęcą do kontaktu jeśli ktoś ma pytania, wątpliwości. Kasia odpowiada za komunikacje z Klientami przy tym 'syfku' więc pisanie czy do mnie, na forum, do DOK to trochę rozwiązywanie problemów naokoło :)
« Ostatnia zmiana: Śr, 21 Sierpień 2019, 07:56:14 wysłana przez glutamiluta »

Offline Arne

« Odpowiedź #623 dnia: Śr, 21 Sierpień 2019, 09:19:19 »
Dzis rano pojedyncze tomy pakietu Batman Noir na fantastycznych swiatach juz tylko 18 procent rabatu...

Offline nekro

« Odpowiedź #624 dnia: Śr, 21 Sierpień 2019, 10:51:51 »
Już tylko 10%

Offline robbirob

« Odpowiedź #625 dnia: Śr, 21 Sierpień 2019, 10:56:21 »
Już tylko 10%
Ilośc egz. im spadła, więc pewnie dlatego cene podwyższyli.
Tych egz. robi się mniej, korzystają.

Offline vision2001

« Odpowiedź #626 dnia: Śr, 21 Sierpień 2019, 11:32:40 »
A to nie jest związane z kompensacją kosztów (oddawanie pieniędzy za zwrócone i niszczone egzemplarze, koszty wymiany wadliwych egzemplarzy, itp.)?
;)

Offline robbirob

« Odpowiedź #627 dnia: Śr, 21 Sierpień 2019, 11:36:36 »
A to nie jest związane z kompensacją kosztów (oddawanie pieniędzy za zwrócone i niszczone egzemplarze, koszty wymiany wadliwych egzemplarzy, itp.)?
;)
hahaha, dobre.
A w wypadku tego pakietu to trafione jak nic :)

Offline Koalar

« Odpowiedź #628 dnia: Śr, 21 Sierpień 2019, 12:27:31 »
Cały pakiet na FŚ z kodem MAG08 jest za dobrą cenę: 547,77 zł. Chyba taniej nie ma teraz nigdzie.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline laf

« Odpowiedź #629 dnia: Śr, 21 Sierpień 2019, 13:34:37 »
A dodatkowo można liczyć na świetne pakowanie. Nawet ja się zacząłem zastanawiać czy od nich nie wziąć.