Autor Wątek: Batman Noir - ankieta  (Przeczytany 141871 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ramirez82

• Gość
Odp: Batman Noir - ankieta
« Odpowiedź #570 dnia: Śr, 14 Sierpień 2019, 18:33:30 »
Takie pytanie... wrzucał może ktoś gdzieś zdjęcia porównania formatu Batman Noir z Szninklem/Thorgalem z edycji kolekcjonerskiej?

Offline mappy

« Odpowiedź #571 dnia: Śr, 14 Sierpień 2019, 20:56:04 »
U mnie nadal brak zwrotu obiecanych 20% na konto...

Bender

• Gość
« Odpowiedź #572 dnia: Śr, 14 Sierpień 2019, 22:27:31 »
Wada wadą, a Killing Joke się wyprzedał na Gildii?

« Odpowiedź #573 dnia: Śr, 14 Sierpień 2019, 22:45:10 »
Pewnie dlatego, że najtańszy

Offline Arion Flux

« Odpowiedź #574 dnia: Śr, 14 Sierpień 2019, 22:57:55 »
To, ale i też jest najlepszy. W mojej ocenie Bolland najlepiej ze wszystkich pozostałych prezentuje się w tym wydaniu B&W, no i  jest od zatrzęsienia dodatkowych grafik. Naprawde robi wrazenie.

Co do wady, to zbyt wielkie slowo na taki drobiazg. Własnie jestem po przegladaniu i cos tam wypatrzylem kolo zakladek, ale świacąc lampami i wybałuszając oczy w grubaśnych okularach (oczywiscie nie moich ;) ). Ale jakbym nie wiedzial gdzie szukać, to bym to przeoczył. Nikt przy zdrowych zmysłach nie procesowałby sie o cos takiego (zreszta by na pewno przegrał - nawiazuje tutaj do mojego poprzedniego posta) i nie niszczył nakladu. To ostatnie to po prostu byłby grzech (i to nie jest żart).

Naprawde całość robi wrazenie i tutaj nie zaluje wydanych pieniedzy (przy Thorgalu i Szninklu troche żałowałem). Uważam, że kto nie kupił choćby Zabójczego żartu, to trąba.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #575 dnia: Śr, 14 Sierpień 2019, 23:06:11 »
Ja kupiłem, i trochę z niedowierzaniem śledziłem ten wątek. Zwłaszcza po zdjęciach, na których nie wiedziałem, gdzie mam patrzeć by dostrzec tę rzekoma katastrofę ;)

talibo

• Gość
« Odpowiedź #576 dnia: Śr, 14 Sierpień 2019, 23:59:20 »
To, ale i też jest najlepszy. W mojej ocenie Bolland najlepiej ze wszystkich pozostałych prezentuje się w tym wydaniu B&W, no i  jest od zatrzęsienia dodatkowych grafik. Naprawde robi wrazenie.
Dla mnie jednak Zabójczy żart lepiej wypada w kolorze, ale za to Długie Halloween w B&W robi dużo lepsze wrażenie niż w kolorze.

Naprawde całość robi wrazenie i tutaj nie zaluje wydanych pieniedzy (przy Thorgalu i Szninklu troche żałowałem). Uważam, że kto nie kupił choćby Zabójczego żartu, to trąba.
A tu całkowita zgoda. Thorgalu i Szninklu pomimo formatu i wydania nie prezentują się jednak tak super jak Batman Noir.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #577 dnia: Cz, 15 Sierpień 2019, 00:20:24 »
Itachiego wieści ze szlaku niczym Usagiego Yojimbo:

- na papirus księgarnie zawsze można liczyć...: https://allegro.pl/oferta/batman-noir-pakiet-8400303700
- w bonito dwadzieścia minut temu komputer usunął zapowiedzi poszczególnych tomików
- jeszcze jeden sklep będzie posiadał kilka pakietów, dokładnie pięć. Jak poznał szczegóły poinformuję.

Offline Szekak

« Odpowiedź #578 dnia: Cz, 15 Sierpień 2019, 00:28:55 »
Ale przeciez w sklepie Egmontu jeszcze sa pakiety wiec po co kupowac drozej na allegro?
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline szczaff

« Odpowiedź #579 dnia: Cz, 15 Sierpień 2019, 01:26:58 »
Ooo. Egmont podniosl cene. Bubel drozszy od niebubla(ktorym mialo byc to wydanie).
To ciekawe. Kupiles bubla do 9 sierpnia za 565zl i jak zostawisz to dostaniesz kupon na 80zl a jak nie to na 30.
Kupujesz bubla dzisiaj, placisz 20zl drozej i nie dostajesz nic.

Kolejna teoria spiskowa:
Egmont kosi frajerow bo wie ze nalapie zwrotow od ludzi ktorzy kupili wczesniej.
Ludzie kupuja bo naklad maly
Za jakis czas wskoczy promocja ze 30% na zwroty np bez folii.

Na youtubie jest taki filmik "Batman Noir impreza z okazji 80 lecia Batmana" czy cos takiego. Dosc trafnie ujete ale ja bym tego nie nazwał imprezą tylko raczej żulerską libacją bez trzymanki ;)
Cala ta akcja to niczym przygody Pana Kleksa w kosmosie na kwasie

Offline szczaff

« Odpowiedź #580 dnia: Cz, 15 Sierpień 2019, 01:30:37 »
Itachiego wieści ze szlaku niczym Usagiego Yojimbo:

- na papirus księgarnie zawsze można liczyć...: https://allegro.pl/oferta/batman-noir-pakiet-8400303700
- w bonito dwadzieścia minut temu komputer usunął zapowiedzi poszczególnych tomików
- jeszcze jeden sklep będzie posiadał kilka pakietów, dokładnie pięć. Jak poznał szczegóły poinformuję.

A tej ksiegarni nie polecam. Sprzedaja rozfoliiwane tomy z wystawy czesto porysowane jako nowe. Zdjecia takie zeby rys na wystawowkach widac nie było. A ceny okładkowe lub wyższe.
Ostrzegałem
Nie podziękowaliście?
"I nigdy nie będziecie musieli" ;)

Offline HugoDumont

« Odpowiedź #581 dnia: Cz, 15 Sierpień 2019, 01:32:06 »
Uważam, że kto nie kupił choćby Zabójczego żartu, to trąba.
Zgadzam się. Powiększony format bardzo służy podziwiania maestrii kreski Bollanda. Dodam że po wnikliwym wertowaniu nie znalazłem w swoim egzemplarzu żadnych przebarwień od zakładki. 😁

Offline Szekak

« Odpowiedź #582 dnia: Cz, 15 Sierpień 2019, 01:42:57 »
A tej ksiegarni nie polecam. Sprzedaja rozfoliiwane tomy z wystawy czesto porysowane jako nowe. Zdjecia takie zeby rys na wystawowkach widac nie było. A ceny okładkowe lub wyższe.
Ostrzegałem
Nie podziękowaliście?
Mialem z nimi to samo, uzuwki dostawalem w lepszym stanie niz od nich nowke, i jeszcze wciskali kit, ze komiks nie byl nigdy zafoliowany.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online glutamiluta

« Odpowiedź #583 dnia: Cz, 15 Sierpień 2019, 07:33:16 »
Jeju, człowiek się pomyli przy ustawianiu ceny i juz spisek roku. Juz poprawiam ;)
Dzięki za czujność :D

Offline xanar

« Odpowiedź #584 dnia: Cz, 15 Sierpień 2019, 09:32:41 »
Ostrzegałem
Nie podziękowaliście?

Ja tam parę lat temu kupiłem parę rzeczy i wszytko było nowe w folii.
Twój komiks jest lepszy niż mój