Autor Wątek: Batman Noir - ankieta  (Przeczytany 134277 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online parsom

Odp: Batman Noir - ankieta
« Odpowiedź #540 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 18:09:32 »
Nie mój interes, ale jednak wycofanie nakładu z powodu tego drobiazgu byłoby spektakularnie przesadzoną reakcją.

Offline Antari

« Odpowiedź #541 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 18:12:19 »
Nie mój interes, ale jednak wycofanie nakładu z powodu tego drobiazgu byłoby spektakularnie przesadzoną reakcją.

A to weszliśmy już przy okazji rodzimych, limitowanych publikacji na etap stanu "nowy z defektami" rodem z MVM?

Offline Arion Flux

« Odpowiedź #542 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 18:21:51 »
Być moze sie myle, ale odnosze wrazenie, że najbardziej na te wady narzekają, ewentualnie lajkują posty narzekaczy, ci, ktorzy od samego początku, z tych czy innych względów nie zamierzali kupic tych komiksów, natomiast ci, ktorzy juz je maja, raczej nie narzekają.

I najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że choć kiedyś, gdy byłem jeszcze normalny, chyba uznalbym to za dziwne, to jednak teraz zupełnie mnie to nie dziwi.

Cóż, jak forum komiksowe potrafi zmienić człowieka. Ciekawe, czy nieodwracalnie...
« Ostatnia zmiana: Wt, 13 Sierpień 2019, 18:43:51 wysłana przez KukiOktopus »

Offline Antari

« Odpowiedź #543 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 18:34:28 »
Dobra... "Narzekacze". Klient winny.

Wady są nieakceptowalne w przypadku normalnych publikacji. A tutaj miało być ekskluzywnie. Dla mnie to zaprzeczenie idei takiego wydania. Ciekawe co jeszcze wyjdzie gdy więcej osób otworzy.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #544 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 18:52:37 »
Moim zdaniem, to po takiej wtopie, Egmont powinien honorowo wycofać się z wydawania komiksów i oddać czytelnikom pieniądze, które przez lata wydawali na ich komiksy.

Offline Cringer

« Odpowiedź #545 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 18:53:53 »
a drukarnia powinna przestać drukować i zająć się choćby sadzeniem marchewki.

Offline misiokles

« Odpowiedź #546 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 18:59:34 »
Spektakularne to nie są te książki tylko wtopa.

Czuję się jak na języku polskim wiele lat temu, gdzie prześcigaliśmy się w znajomości słów jak największego kalibru!

Offline Mane

« Odpowiedź #547 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 19:05:49 »
 Czy ktoś wie czy taniaksiazka bedzie realizować zamówienia na pakiety? Wiedząc że będzie taki ferment to bym nie rezygnowal z zamówienia na egmont :/

Offline Szekak

« Odpowiedź #548 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 19:28:52 »
Nikt nie wie, ale jutro wrócą komiksy na strone Egmontu i będzie możliwość ponownego zamówienia.

Patrzę i na allegro pakiety Batman Noir też już znikły, w tantis nie ma, na ceneo również, więc będzie deficyt zapewne w momencie premiery.

Egmont zachował się świetnie, mimo, że defekt nie jest z ich winy, to poinformował klientów i zaproponował rekompensatę. Ciężko mi sobie wyobrazić lepszą reakcję, więc nie rozumiem tej krytyki. Za negatywne sprawy krytykujmy, za pozytywne chwalmy, nie zamieniajmy się w stare baby zrzędzące na wszystko dla zasady, szczególnie, że najbardziej jęczą osoby które już na starcie zadeklarowały, że nie kupią.
« Ostatnia zmiana: Wt, 13 Sierpień 2019, 19:33:46 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Murazor

« Odpowiedź #549 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 19:32:20 »
Wady są nieakceptowalne w przypadku normalnych publikacji. A tutaj miało być ekskluzywnie. Dla mnie to zaprzeczenie idei takiego wydania.
Za jakiś czas jak będzie błąd w druku to będą argumenty: nie da się wydrukować idealnie, ekskluzywne za pinśet złotych było wadliwe, to przecież standardowe czytadło za 50 zł tym bardziej! ;)

Offline isteklistek

« Odpowiedź #550 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 20:20:41 »
Ale rozczarowujący damage control. Spektakularne to nie są te książki tylko wtopa. Powinni oddać całą kasę i pozwolić zostawić tym co pre-orderowali, a reszta na przemiał. To by było profesjonalne podejście. Trzeba umieć ponosić konsekwencje swoich błędów.

Trochę wcześniej jest deklaracja, nie wiem jak ją traktować:

"Ważne jest to, że produkty wadliwe, które wrócą do Egmontu przepadną".

Czyli:
1. Dalej sprzedajemy wadliwe egzemplarze,
2. Sprzedane wadliwe egzemplarze po powrocie do wydawnictwa zostaną zniszczone.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #551 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 20:26:52 »
Być moze sie myle, ale odnosze wrazenie, że najbardziej na te wady narzekają, ewentualnie lajkują posty narzekaczy, ci, ktorzy od samego początku, z tych czy innych względów nie zamierzali kupic tych komiksów, natomiast ci, ktorzy juz je maja, raczej nie narzekają.

Pomijając już sprawę niezadowolenia z powodu tego, że te tytuły są dublami... Czy nie bierzesz pod uwagę faktu, że może ci co od początku z dystansem podchodzili do tego wydania, mieli swoje obawy właśnie na podstawie przykrych doświadczeń z przeszłości? Że ludzie nie zapominają zakurzonych stron, białych piegów na czarnych tłach, odwrotnie wklejonych w okładki komiksów. I mimo iż to wydanie miało być ekskluzywne i kilkadziesiąt procent droższe od standardów,  pesymiści mieli przekonanie że i tak podobne błędy drukarskie się znowu pojawią. Bo proces technologiczny jest ciągle ten sam i nie ma zwiększonej dbałości o tytuły. Mi osobiście już nie chodzi o skalę tego błędu drukarskiego, ale o sam fakt jego wystąpienia. No chociaż z powodu takiej okazji nie powinno go być.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #552 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 20:38:16 »
Trochę wcześniej jest deklaracja, nie wiem jak ją traktować:

"Ważne jest to, że produkty wadliwe, które wrócą do Egmontu przepadną".

Czyli:
1. Dalej sprzedajemy wadliwe egzemplarze,
2. Sprzedane wadliwe egzemplarze po powrocie do wydawnictwa zostaną zniszczone.

nie wszystkie są wadliwe. na nowej karcie produktu będzie o tym info. jak ktoś chce, to kupi na własne ryzyko. nie ma musu :)

Offline Koora

« Odpowiedź #553 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 20:43:44 »
Kurczę, poważnie mieliby dać na przemiał z powodu odbarwienia od zakładki? Żeby to jeszcze cały komiks był tak pobrudzony...
Oczywiście rozumiem, że komuś może to przeszkadzać.
Ja nie kupiłem, bo od początku wiedziałem, że to nie dla mnie, ale gdybym kupił, to na pewno bym nie rwał włosów z głowy przez coś takiego.

Offline celtic

« Odpowiedź #554 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 20:46:15 »
Tak, a Kołodziejczak sam powinien pilnować temperatury komiksów podczas wkładania zakładki do środka.
Wydawnictwo nie ponosi za ten błąd odpowiedzialności, drukarnia zawaliła sprawę. Można by się jedynie do wydawnictwa i rednacza przyczepić, jeśli takie błędy były popełniane wcześniej, że druk zleca dalej tej drukarni.

Przestańcie biadolić, ja chcę te komiksy i w przyszłości chcę podobnych wydań.

Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10