Autor Wątek: Batman Noir - ankieta  (Przeczytany 142102 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline glutamiluta

Odp: Batman Noir - ankieta
« Odpowiedź #525 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 12:38:21 »
Informacyjnie jeszcze: na maile Kasia będzie odpisywać w poniedziałek, prosimy o cierpliwość :)

A ja idę na urlop. Nara ;)

Offline Murazor

« Odpowiedź #526 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 12:40:11 »
I po co te docinki, nie potrafisz po prostu uszanować czyjegoś zdania?
Edytowałeś w super tempie jak pisałem. Pisałeś o braku merytoryki, więc odp pasowała:
Czego nie zrozumiałeś w drugim zdaniu? :) Wadę ma i tyle. Czyli nie masz racji mówiąc, że nie jest wadliwy. Tyle.

Każdy z tym zrobi co chce, pewnie jakbym chciał posiadać ten pakiet i go kupił to też bym to zlał, ale szkoda, że największy wydawca nie uniknął błędów w wydaniu o podwyższonej jakości.

A, że wbiłem Ci małą szpilkę? No cóż, troszkę mnie śmieszy Twój samozachwyt nad każdym limitowanym/unikatowym wydaniem, które możesz posiadać, a inni nie :) bez spiny. Też tak mam, po prostu jakoś Twoje posty ostatnio zauważyłem, może było ich kilka w tematach, które czytam i jakoś tak wyszło ;)

niektórzy teraz zaczynają siebie przekonywać, że najważniejszy czynnik, który przyciągnął ich do oferty w zasadzie aż tak ważny nie jest....byle mieć.
O, to to :)

Offline Arion Flux

« Odpowiedź #527 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 12:44:57 »
Jak dla mnie to Egmont zachował się tutaj wyjątkowo profesjonalnie. Z tą wadą to był wyjątkowy pech. Bo choć nie jest winą Egmontu, ze jakiś geniusz w drukarni powtykal zakladki w egzemplarze za wczesnie, po czym je zafoliowal, to jednak wobec swoich klientow Egmont wzial cala wine na siebie oferujac rozwiązania, ktore zaproponowal.

P.S. A Kasia okazala się dziewczyną z klasą :)

talibo

• Gość
« Odpowiedź #528 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 13:10:16 »
Powiem tak sklep się postarał, pakowanie dało radę. Jednak ten "zaciek" na stronach ekskluzywnego wydania psuje dobre wrażenie, ale to już nie wina sklepu. No i tyle w temacie.  :(

Offline Szekak

« Odpowiedź #529 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 13:15:13 »
Murazor, to ty w super tempie pisałeś. Wybacz, że skorzystałem z opcji edytuj, to się więcej nie powtórzy. :)

Skąd głupi wniosek, że czegoś nie zrozumiałem? Czytaj prosze ze zrozumieniem i nie wymyślaj czegoś czego nie powiedziałem - nie mówiłem, że komiks nie jest wadliwy.

LOL, widzę potężne kompleksy skoro bełkoczesz coś o tym, kto co może mieć i co niby mnie cieszy. Opanuj się i szanuj zdanie innych, zamiast im umniejszać i wyszydzać. Jak wiesz lepiej co kto myśli to rozmawiaj sam ze soba, po co ci forum.

Dla niektórych liczy się produkt, a dla innych jest rekompensata za którą są w stanie zaakceptować stan produktu - na tę chwilę to 80 zł. w kuponie na zakupy. Pierwsza grupa zwróci, druga będzie się cieszyć, bo mają dodatkowe 80 zł. w portfelu.....są też tacy, którzy będą narzekać, bo może uda się ugrać jeszcze lepszą rekompensatę.

Ogólnie sytuacja początkowa była taka, że miały być ekskluzywne, kolekcjonerskie wydania komiksów i niektórzy kręcili nosem na dobór tytułów, ale jeżeli ma być doskonałe wydanie tych komiksów, to są w stanie zainteresować się tą ofertą, po mimo, że wolą zdecydowanie te tomy w kolorze. Niestety okazało się, że nie będzie doskonałego wydania, bo jest skaza....niektórzy teraz zaczynają siebie przekonywać, że najważniejszy czynnik, który przyciągnął ich do oferty w zasadzie aż tak ważny nie jest....byle mieć.
Jaka rekompensata 80zł?

Jak ktoś kupował Batmana Noir żeby mieć "idealnie wydany komiks" to faktycznie może się rozczarować, ale nie sądzę by takich osób było wiele. Ja kupiłem dla czerni i bieli i formatu i kawałek jednej zżółkniętej strony przeżyję, tak jak w każdym innym komiksie przymykam oko na jakieś drobne wady - przesunięty grzbiet, białe pyłki, odciski palca, smrodek, przesunięte szycie, literówka, itp. itd.
« Ostatnia zmiana: Wt, 13 Sierpień 2019, 13:17:36 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #530 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 13:24:05 »
Skończ już pieprzyć o tych kompleksach bo sam swoimi wypowiedziami potwierdzasz że masz ich pełno. To już nie pierwsza ani druga wycieczka tego typu do innych użytkowników.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #531 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 13:25:06 »
Klientom, którzy zamówili  pakiet 5 komiksów w przedsprzedaży i już je otrzymali lub otrzymają, proponujemy dwa rozwiązania:

Zwrot produktu na koszt Księgarni internetowej Egmont.pl (kurier), a po otrzymaniu przesyłki,  zwrot zapłaconej kwoty oraz jednorazowy kod (ważny 3 miesiące) na zakupy w Księgarni Egmont.pl o wartości  40 zł brutto
    Jeśli zdecydują się Państwo na zachowanie pakietu, proponujemy jednorazowy kod o wartości 80 zł brutto (ważny 3 miesiące) na zakupy w Księgarni Egmont.pl.

Powyższe propozycje dotyczą Klientów, którzy złożyli zamówienie najpóźniej 9 sierpnia br. Prosimy od podjęcie decyzji do 1.09.2019, wtedy też wyślemy kody.

Offline Arne

« Odpowiedź #532 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 13:37:48 »
Ciekawe czy Gildia tez bedzie dawac rekompensate? A Tantis? Ogolnie egmont zachowal sie teraz lepiej niz w przypadku artbooka thorgala, kiedy to stwierdzili cos w stylu: " bierzecie z uszkodzeniami po tasmie, a jak sie nie podoba to mozecie zwrocic, kupi ktos inny". Wtedy o zadnych rekompensatach mowy nie bylo.

Offline Gazza

« Odpowiedź #533 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 13:38:02 »
Skończ już pieprzyć o tych kompleksach bo sam swoimi wypowiedziami potwierdzasz że masz ich pełno. To już nie pierwsza ani druga wycieczka tego typu do innych użytkowników.
Oj to prawda. W wielu tematach. Aż dziw, że moderacja przymyka oko na takie personalne wycieczki...

Dla równowagi przyznaję rację Szekakowi w kwestii czym kto kieruje się kupując daną publikację. Nie uogólniałbym jak Isteklistek. Ja również w d...ie mam "ekskluzywność" czy limitowany nakład - dla mnie najważniejsze mieć 2 tytuły z pakietu jako warianty posiadanych już kolorowych i mniejszych formatowo tytułów. Uwielbiam dobrze narysowane komiksy w czerni i bieli. Mam nadzieję, że potencjalny feler będzie dla mnie akceptowalny.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #534 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 13:41:13 »
A Tantis?

Jak w ogóle je dostaną to zapewne się wyjaśni :)

Ja tam mam takie zdrowe podejście, jak zarówno Tania Książka jak i Tantis nie otrzymają fizycznie egzemplarzy to środki te przeznaczę na Thorgala a ewentualnie Husha wezmę sobie pojedynczo. Jutro podobno Bonito ma wrzuciś swój pakiet - zobaczymy.

Offline Szekak

« Odpowiedź #535 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 13:42:15 »
Jakimi wypowiedziami? Poprosze p cytaty. Jakbym mial tu kpmpleksy na poziomie niektorych, to na zarzuty typu "jarasz sie czyms bo ktos inny nie moze miec" odpowiadalbym na tym samym poziomie, czyli "krytykujesz cos bo cie na to nie stac". Jednak zachowuje wyzsze standardy i zamiast gadac o kims, wole mowic o jego zdaniu na temat czegos. :)

No i spokojnie bo ci cukier skacze, to tylko forum przyjacielu. :)
« Ostatnia zmiana: Wt, 13 Sierpień 2019, 13:54:32 wysłana przez Szekak »

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #536 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 13:43:22 »
Jutro jest oficjalna premiera, więc to powinno zweryfikować kilka kwestii.

Offline Szekak

« Odpowiedź #537 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 13:43:32 »
Klientom, którzy zamówili  pakiet 5 komiksów w przedsprzedaży i już je otrzymali lub otrzymają, proponujemy dwa rozwiązania:

Zwrot produktu na koszt Księgarni internetowej Egmont.pl (kurier), a po otrzymaniu przesyłki,  zwrot zapłaconej kwoty oraz jednorazowy kod (ważny 3 miesiące) na zakupy w Księgarni Egmont.pl o wartości  40 zł brutto
    Jeśli zdecydują się Państwo na zachowanie pakietu, proponujemy jednorazowy kod o wartości 80 zł brutto (ważny 3 miesiące) na zakupy w Księgarni Egmont.pl.

Powyższe propozycje dotyczą Klientów, którzy złożyli zamówienie najpóźniej 9 sierpnia br. Prosimy od podjęcie decyzji do 1.09.2019, wtedy też wyślemy kody.
Fajna sprawa, brawo dla Egmontu!

Offline Gazza

« Odpowiedź #538 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 13:48:27 »
Brawo to bym bił gdyby całe to przedsięwzięcie obeszło się bez wszystkich dotychczasowych potknięć.
Albo gdyby Egmont od teraz poszedł "za ciosem" i każdy masowy problem w swoich wydawnictwach tak rozwiązywał. Przecież pomijając szumną "ekskluzywność" tego wydania, podobne (często gorsze) problemy trapią większość tytułów - no ale wtedy słyszeliśmy, że "nam się nasze komiksy podobają" .... :))

Offline Antari

« Odpowiedź #539 dnia: Wt, 13 Sierpień 2019, 18:05:32 »
naszym subiektywnym zdaniem, mimo wspomnianego  uszkodzenia, tytuły prezentują się bardzo dobrze.

szkoda niszczyć książki, które wyglądają spektakularnie

nie planujemy zmiany ceny w związku z możliwą wadą

Ale rozczarowujący damage control. Spektakularne to nie są te książki tylko wtopa. Powinni oddać całą kasę i pozwolić zostawić tym co pre-orderowali, a reszta na przemiał. To by było profesjonalne podejście. Trzeba umieć ponosić konsekwencje swoich błędów.
« Ostatnia zmiana: Wt, 13 Sierpień 2019, 18:09:18 wysłana przez Antari »