Autor Wątek: Batman Noir - ankieta  (Przeczytany 134271 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline glutamiluta

Odp: Batman Noir - ankieta
« Odpowiedź #480 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 19:29:18 »
masz na myśli odbarwienia w tym batmanie? nie wiem co Wydawnictwo wymyśli, tez czekam na wieści w nast tygodniu

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #481 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 19:34:04 »
masz na myśli odbarwienia w tym batmanie?

Oczywiście.

Ktoś tutaj pisał, że to mało widoczne, w dodatku na jednej stronie, więc podejrzewam, że mi nie będzie przeszkadzać. O ile załapie się na pakiet z tantis.pl.  8)

Midar

• Gość
« Odpowiedź #482 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 19:36:04 »
Żeby nie było, że nakład do zmielenia, więcej tego nie drukujemy, a ci co otrzymali mają „biało-czarne kruki”😀.

Offline Arion Flux

« Odpowiedź #483 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 19:36:39 »
Eh, ja to myślałem, że to prawie na każdej stronie jakieś żółte paski i to gdzieś przez środek (jeszcze czekam na swoje egzemplarze). Ale jak jakieś takie jedno przebarwienie na komiks, do którego trzeba na dodatek się "dokopywać" wrecz rozdzierajac komiks, to jak dla mnie nie ma problemu. Gorsze defekty/efekty w komiksach widziałem i mam, jak choćby słynne wgniecenie-odcisk palca Batmana przez kilka stron, w muchowych Legendach o Bacie Sale'a chyba w calym nakladzie.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #484 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 19:43:44 »
Widziałam zdjęcia i to serio jest mało widoczne, choć na zywo to moze zupełnie inaczej wyglądać.
No i wada to wada, jak komuś przeszkadza to ma prawo.
Maile do Klientów wysłane, zobaczymy jaka jest tego skala. Pewnie po tym będą jakieś decyzje

Offline Koalar

« Odpowiedź #485 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 19:54:26 »
Dajcie jakiś rabacik na kolejne zakupy -45% albo -50% (oczywiście: Nie dotyczy serii Batman Noir) i jakoś przeżyję te paski...
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Death

« Odpowiedź #486 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 20:03:24 »
Jaja tu, jaja tam i jaja siam: https://forum.komikspec.pl/komiksy-europejskie/thorgal/msg35798/#msg35798
#kolekcjonerskiewydawnictwawpolsce

Offline Damballa

« Odpowiedź #487 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 20:11:05 »
Patrzę po materiałach promocyjnych tego wielce ekskluzywnego wydania i na żadnych przedpremierowych materiałach nie ma śladu po niesamowicie brzydkim znaczku "Batman 80 lat". Tym bardziej cieszę się, że nie skusiłem się na więcej niż Zabójczy żart. Tragedia...
To odbarwienie, jest do przezycia, ale okładkę już mi zepsuli...

JanT

• Gość
« Odpowiedź #488 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 20:21:44 »
Ten znaczek nie jest na folii? Jeśli na okładce to masakra.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #489 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 20:27:21 »
Przecież te naklejki są na folii a nie na samej okładce.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #490 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 20:32:24 »
Jeśli na okładce to masakra.

Przecież te naklejki są na folii a nie na samej okładce.

Na folii???  :o Jeszcze gorzej! Co za partactwo!  >:(

Offline Koalar

« Odpowiedź #491 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 20:33:28 »
Kolorowe (z żółtym!) naklejki są na folii z przodu, czarno-białe znaczki są wydrukowane z tyłu bezpośrednio na okładce. Jak dla mnie są OK. W Google widzę, że są w grafice przy zapytaniu "batman 80 years", więc to pewnie oficjalny znaczek DC z okazji 80 urodzin.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Damballa

« Odpowiedź #492 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 20:46:00 »
A, to przepraszam. Wyglądało jakby były na okładce bezpośrednio.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #493 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 21:16:44 »
wada ponoc wynika ze zbyt wczesnego włozenia zakładki do 'ciepłego' druku

Sayyy whaaat? Ja się guzik znam na drukowaniu, ale to by poczekać aż kartki naprawdę wyschną z tuszu, przed robieniem z nimi czegokolwiek, to nawet ja się domyślam. (a potem i tak ten tusz się rozmazuje pod palcami :/ ) Pracownicy drukarni musieli mieć wtedy naprawdę zły dzień.

Przykre jest też to, że kilku forumowiczów pisało w tym temacie przedpremierowe obawy o jakość druku, mając na uwadze wcześniejsze wpadki wydawcy i jego drukarni. I niestety te obawy się potwierdziły. Czyli nawet wysoka cena danego pakietu chyba nie wpłynęła na podniesienie jakości/kontroli produkcji. Wydaje się, że drukowano je jak każdy inny komiks Egmontu i niestety znowu coś się zdarzyło. Tyle dobrego, że ta żółć nie jest zbyt intensywna i nie jest rozlana przez całą grubość komiksu, tylko w okolicach wlepienia tej zakładki. Niestety przy braku kolorów jest to bardziej widocznie.

Pytanie jeszcze czy czerń jest w odpowiednich odcieniach i nie ma białych kropeczek.

Offline Murazor

« Odpowiedź #494 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 21:21:55 »
Wow. Bazyl konkretnie, tresciwie i rzeczowo 🙂

A zeby nie byl sam offtop, wada jest i jak gluta pisala mozna zwrocic/probowac wymienic, ale wg mnie malo widoczna.

Kolekcjonerskie limitki to jednak jeszcze troche za duzo na te nasze wydawnictwa, patrz Thorgal Death'a, niedopilnowanie pakietu za pol tysia 😕 chociaz mysle, ze gdyby to robil np Ongrys to by bylo tip top.