Autor Wątek: Batman Noir - ankieta  (Przeczytany 141904 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ramirez82

• Gość
Odp: Batman Noir - ankieta
« Odpowiedź #90 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 09:27:50 »
Oby nie było jak z artbookiem...

Nie strasz, nie strasz!

Głupia sytuacja, nie wiadomo co robić. Limitowany nakład ściśle tajny. Żeby cena była stała, tak jak w przypadku Szninkla, to nie byłoby problemu. A tu kupuje drogi zestaw za 690 zł, po czym pojawia się on w znacznie niższej cenie, ech...

Offline Pawelek

« Odpowiedź #91 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 09:28:24 »
Pewnie nawet dał cenę dumpingową, dopłacając do sztuki ale potraktował to jako formę promocji swojego sklepu.
Przy takim nakładzie to samobójstwo nie reklama ;)

Offline radef

« Odpowiedź #92 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 09:30:24 »
Oby nie było jak z artbookiem, ludzie pozamawiali w np: merlinie z masterpassem, a później się okazało, że merlin nie wysłał, bo nie dostał tyle egzemplarzy, a źródła które miały, już nie mają.
Najlepiej to wyszli ci, którzy zamówili Artbooka na Ravelo, był tam najtaniej dostępny, a dzięki powiązaniom Ravelo z Egmontem, wszyscy co go zamówili, to dostali go.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Murazor

« Odpowiedź #93 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 09:32:37 »
A tu kupuje drogi zestaw za 690 zł, po czym pojawia się on w znacznie niższej cenie, ech...
Kup tu i tu, masz 14 dni na zwrot jakby co :) nie do końca fair, ale tak samo E robi z tajnym limitowanym nakładem

Online Moreroms

« Odpowiedź #94 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 09:36:13 »
Szkoda tylko, że nie ma tam pojedynczych pozycji. Ale kto wiem, może jeszcze się pojawią.

Online Teli

« Odpowiedź #95 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 09:46:17 »
Sam nie wiem. Do premiery jeszcze miesiąc więc w razie czego jest jeszcze możliwość ruchu. Na razie, mając w pamięci akcję z artbookiem Thorgala postoję i popatrzę. Jeśli nagle nastąpi wysyp Noira na wszelkich księgarniach internetowych to z anulowaniem zamówienia się wstrzymam. Może i stracę te niecałe dwie stówy na tym biznesie ale w razie powtórki z rozrywki zaoszczędzę na lekach nasercowych i uspokajaczach.
I tak w sierpniu nie mam większych planów zakupowych (raptem trzy nowości) a wiadomo że jak ktoś raz się sparzył na Egmont dmucha.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #96 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 12:41:58 »
omg ominął mnie ten topik a tu on cały o mnie.
szkoda, że ankieta juz nieaktywna, kliknęłabym ;)
<tak, żartuję sobie>

Offline Szekak

« Odpowiedź #97 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 16:35:30 »
Pakiety Batmana na taniej książce się skończyły, ale znów są dostępne. Widocznie Egmont zwiększa limitowany nakład na bierząco wedle potrzeb.  8)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online Moreroms

« Odpowiedź #98 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 16:47:14 »
Ja czekam na pojedyncze tomy na taniej ksiażce :)

Online celtic

« Odpowiedź #99 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 16:52:01 »
omg ominął mnie ten topik a tu on cały o mnie.
szkoda, że ankieta juz nieaktywna, kliknęłabym ;)
<tak, żartuję sobie>

Może Miluta udzielisz jakichś informacji czy te limitowane komiksy trafiły do szerszej dystrybucji?
A może będzie tak jak z limitowanym artbookiem Thorgala? Wszyscy go sprzedawali i później wycofywali się z transakcji?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline misiokles

« Odpowiedź #100 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 17:17:52 »
Ale skąd przedstawiciel sklepu ma wiedzieć z jakimi innymi sklepami wydawnictwo podpisało umowy? A nawet jak wie - to raczej tajemnica handlowa :)

Offline Szekak

« Odpowiedź #101 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 17:26:06 »
Może Miluta udzielisz jakichś informacji czy te limitowane komiksy trafiły do szerszej dystrybucji?
A może będzie tak jak z limitowanym artbookiem Thorgala? Wszyscy go sprzedawali i później wycofywali się z transakcji?
Gluta jest w tym momencie calkowicie niewiarygodna, bo informacje ktore podawala wczesniej na temat Batmana Noir sie nie sprawdzily.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online celtic

« Odpowiedź #102 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 17:30:52 »
Gluta jest w tym momencie calkowicie niewiarygodna, bo informacje ktore podawala wczesniej na temat Batmana Noir sie nie sprawdzily.

A więc będzie jak z artbookiem. Sprzedawać będą ten pakiet wszyscy, po  premierze będą zwracać kasę.
A jeśli nie, to mam 14 dni na zwrot pakietu egmontowi :)
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 17:38:59 »
Wszyscy tutaj strzelali, że żartowała, tymczasem ja nie byłem pewny, dlatego uparcie dopytywałem. No i tak to już jest na świecie, że jak wydawca odwala manianę, jak Egmont z nakładem, no to ciężko oczekiwać od klientów, że będą chcieli się dowiedzieć co kupują. Dla mnie to chyba pierwsze przydatne info odkąd Gluta jest na forum które od niej wypłynęło, bo przynajmniej wiem, że Batman Noir nie będzie leżakował miesiącami po premierze i z czystym sumieniem można brać.

Dowiedziałem się tego, na czym mi zależało - Batman Noir nie wyląduje za jakiś czas na przecenach i prawdopodobnie wyprzeda się przed premierą. Ale to co, sugerujesz, że Gluta podszywa się pod pracownika sklepu Egmontu i ja wierząc w jej słowa jestem naiwniakiem łykającym wszystko jak pelikan? W innym razie twój przykład jest bezsensowny - tutaj wiemy wszyscy, że mamy do czynienia z pracownikiem sklepu Egmontu. Nie potrafisz przełknąć tego, że byłeś w błędzie uznając za pewnik, że żartowała, a mnie nazywając naiwniakiem, ale zamiast troche spokornieć, to dalej bezsensownie w to brniesz i dalej nazywasz mnie naiwniakiem łykającym wszystko jak pelikan, mimo, że toja miałem rację, a nie Ty kiedy robiłeś sobie heheszki, że jestem podatny na manipulację itp. Brawo ty!

Niezłe cyrki z tym Batmanem. Dopuszczałem możliwość, że jakieś "złodziejaszki" to podkupią i sprzedadzą u siebie jak centrum komiksu, ale tania książka? Jak teraz wygląda wiarygodność Gluty? Zerowa, wszystko na chwilę obecną wskazuje na to, że naopowiadała głupot zwyczajnie, a pakiet od chwili zapowiedzi jest coraz mniej ekskluzywny i limitowany.

;D

Offline VooDoo-79

« Odpowiedź #104 dnia: Pn, 15 Lipiec 2019, 17:42:36 »
Jak to mówią "milczenie jest złotem" czy jakoś tak  ;D