Autor Wątek: Batman Noir - ankieta  (Przeczytany 134279 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online parsom

Odp: Batman Noir - ankieta
« Odpowiedź #420 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 14:16:04 »
BTW, to akurat smieszne, ze zwolennik pisu wysmiewa jakas teorie spiskowa. xD

Midar

• Gość
« Odpowiedź #421 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 14:39:42 »
W sensie sklep egmont.pl otrzymał na magazyn, dziś zaczynamy wysyłkę.

Reszta rynku pewnie otrzyma zgodnie z data premiery, więc to będzie pewnie weryfikowało czy ktoś dostanie czy nie
Beznadziejna niespodzianka. Musiałem zrezygnować właśnie z Waszego zamówienia. Kwota jest wysoka i przygotowałem się na taki wydatek ok. 16 sierpnia. Jakbym dostał jutro lub pojutrze, to kurier mógłby sobie zabrać z powrotem.

Offline Teli

« Odpowiedź #422 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 15:06:28 »
Już wysyłacie? Tydzień przed terminem?
Jak to dobrze że przypadkowo mam taką kwotę i nie korzystam akurat z sezonu urlopowego który w pełni.
Ciekawe ilu kurierów zaskoczy kupujących nieprzygotowanych finansowo na taką niespodziankę a ilu pocałuje klamkę (i będzie dalej radośnie rzucać po magazynie batmanem) bo akurat ktoś w tym terminie wybył na urlop.

Pakiet "Zabójczy Żart" na 80-lecie będzie zaiste niezapomniany.
« Ostatnia zmiana: Śr, 07 Sierpień 2019, 15:08:11 wysłana przez Teli »

Offline misiokles

« Odpowiedź #423 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 15:38:01 »
Jakoś narzekania na wysyłke przed terminem nigdy nie było problemem fantastycznychświatów, które drukarnie mają za płotem i zawsze mieli np. komiksy Studia Lain najwcześniej...

Online parsom

« Odpowiedź #424 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 15:42:52 »
Coraz bardziej skłaniam się ku teorii, że cała akcja z tym wydaniem została przez TK i spółkę wymyślona po to, żeby w końcu mieć spokój z pytaniami o wydania dla kolekcjonerów. Nieźle to zaplanowali.

Offline szczaff

« Odpowiedź #425 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 18:19:33 »
Wlasnie anulowalem zamowienia na 5 pakietow.
Przyczyna jest prosta - mam dosc tego cyrku.
Do jednego zamowieniana 3 pakiety  znizka 20procent za lojalnosc ale juz prezenty tylko do nowych zamowien. Nowe zamowienie bez znizki ( bo zamowilem przed wprowadzeniem oficjalnie 18procent za to z torba.
I to wlasnie były moje zamowienia.
Gdybym chcial z torba i kartka (czymkolwiek ona jest)  to musze zlozyc nowe zamowienie i mam juz tylko 18procent znizki. To sa juz 3 warianty cenowe tego pozal sie boze wydawnictwa.
Mam zamowione 2 pakiety na tantis za 470zl i w kiju mam ta torbe czy jakas kartke na ktora i tak jak to maja w zwyczaju nakleja po hamsku kod kreskowy ktorego nie da sie usunac bo klej zostanie.
Jasne, jest obawa, że skleo może nie otrzymać pakietow i anuluje mi zamowienie. Trudno. Doszedłem do wniosku ze skoro chca w ten sposob traktowac Klientow to mam ich gdzieś.
Jeszcze troche i sami beda puszczac to za pol ceny bo im nie zejdzie. Pewnie dlatego wysylaja tak szybko zeby ludzie nie zdazyli anulowac zamowien.
Bylem w stanie wywalic na 5 pakietow poczatkowo 690zl za kazdy ale oczekiwalem powaznego traktowania a nie dziecinady.
Z tego co widze to Pani Gluta.... wszystkim co pisze napedza tu tylko hajp i robi sztuczne zamieszanie oraz sieje dezinformacje. Wiecie taka atmosfera niczym na targu by klient w pospiechu i bez namyslu kupil bo przeciez moze braknac do poniedzialku.
Smiech na sali.

Offline Cringer

« Odpowiedź #426 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 18:31:01 »
Też jestem oburzony na ten cyrk. To jest skandal i granda że trzeba kupować komiksy bez gratisowej torby i karteczki!!

Offline szczaff

« Odpowiedź #427 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 18:33:32 »
No jak ktoś kupuje dla gratisow to droga wolna ha ha.
Skandalem jest ze za kazdym razem jest inna cena. Akurat na karteczkach i torbach mi nie zalezy. Na tantis mam komiksy za 470zl. Jasne, proste i tyle
« Ostatnia zmiana: Śr, 07 Sierpień 2019, 18:35:53 wysłana przez szczaff »

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #428 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 18:56:58 »
Skoro juz wszystko moja wina, to mogę iść spokojnie na urlop! :)

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #429 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 19:12:32 »

Heh, ja zaczynam za dwa dni. Może jakieś komiksowe pogaduchy? ::)
« Ostatnia zmiana: Śr, 07 Sierpień 2019, 19:15:52 wysłana przez Itachi »

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #430 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 22:59:53 »
Obserwuję ten wątek z ciekawością ale tak jakby trochę z boku, gdyż produkt nie jest dla mnie (nie jest to ani mój ulubiony bohater, ani forma wydania, ekskluzywność też do mnie nie trafia) ale mam trochę wrażenie że jest to robione nieprofesjonalnie.
Bardzo szkoda, że nie ustalono na początku kilku jasnych zasad.
Np. :
Nakład wynosi powiedzmy xxxx sztuk i/albo
a) Sprzedaje tylko Egmont.pl bez zniżek bo ma wyłączność
b) Egmont.pl dostaje dostaje połowię albo 3/4 nakładu a resztę inne dyskonty i wtedy zniżki sklepowe dowolne

Bardzo ważny aspekt to nie powinno być zmian w możliwościach zamówień na przestrzenie czasu (nie powinno być że jak zamówisz po 1 tygodniu to zwrócimy 20 procent, jak w drugim to zapłacisz 18 % mniej , jak w 3 to dostaniesz kubek a jak w 5 to w bonusie np. całego Batmana Snydera z Nowego DC Comics za darmo)

Szkoda, że tak wyszło, gdyż Egmont jako długotetni wydawca powinien mniej chaotycznie wydawać komiksy (to umie robić) i o urodzinach Batmana wiedział nie od maja 2019 roku i powinien to staranniej przygotować.

P.S. trochę to przypomina specjalna wersję "Avengers:Endgame", którą wrzucono na chybcika do kina bez uprzedniego, sensownego zaplanowania. 
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Teli

« Odpowiedź #431 dnia: Cz, 08 Sierpień 2019, 09:07:38 »

No to wesołego urlopu i dużo słoneczka z dala od netu, młynków i marudników z forum :)

Offline szczaff

« Odpowiedź #432 dnia: Cz, 08 Sierpień 2019, 10:19:20 »
Ha ha co za idioci. Anulowałem zamowienie, jedno mi i tak wyslali ha ha a co do kolejnych to napisali ze anuluja bo nie maja na magazynie podczas gdy na stronie mozna dalej zamowic. Cyrk cyrk cyrk. Anulowali to na ktore obiecywali 20 procent znizki ha ha

Offline Szekak

« Odpowiedź #433 dnia: Cz, 08 Sierpień 2019, 10:27:29 »
What? Nie maja na stanie, ergo calosc juz wyprzedana?
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online parsom

« Odpowiedź #434 dnia: Cz, 08 Sierpień 2019, 10:29:19 »
Ha ha - w gimnazjum jesteś? Pisz jak człowiek, niektórzy to czytają.