Autor Wątek: Top Listy - 2024 - pytania i sugestie  (Przeczytany 13950 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Martin Eden

Odp: Top Listy - 2024 - pytania i sugestie
« Odpowiedź #135 dnia: Pn, 03 Marzec 2025, 20:24:20 »
Fajnie, że nie dajecie umrzeć tej inicjatywie. Nie dajcie jej też wykoleić tym, którzy z niewiadomych przyczyn starają się ją zdeprecjonować.

Co do samej nagrody, to czy to forma papierowa, czy jakakolwiek inna, to każda jest dobra. Z czasem być może rozwinie się w coś bardziej imponującego. Ale przecież chodzi o gest, a nie o to, żeby było na bogato.

Swego czasu pytałem tu na forum Mateusza i powiedział coś w tym stylu, że Filmożercy chętnie obejmą temat patronatem. Oczywiście chodzi o ich własne media (portal), nie o dokładanie kasy - o takie coś nie wypada nawet prosić. Jeśli coś nadinterpretowuję, to z góry przepraszam.

NFK to chyba fajny skrót, nie ma sensu go nadmiernie komplikować.

Gdyby nagroda miała formę papierową, to proponuję słowo DYPLOM zastąpić zwykłym ZWYCIĘZCA albo po prostu PIERWSZE MIEJSCE. I potem mniejszym drukiem można rozwinąć o co chodzi.

Klucz jest w prostocie.

Fajny też gest od tych nielicznych osób, które wyraziły tutaj podziękowania za oddanie głosów na projekty, przy których pracowały - to dowodzi, że jest odzew, nawet wśród nie-zwycięzców. Szacun, bo jak widać, nie wszystkich na to stać.

Pośpiechu nie ma, nagrody można też wręczyć w Warszawie. A jeśli pomysł musiałby dojrzewać kolejny rok, to co z tego? Czasami tak jest.

No i czas pomyśleć nad jakimś Grand Prix NFK dla bardziej generalnej kategorii albo kogoś, kto przewija się rokrocznie na pierwszych miejscach :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #136 dnia: Wt, 04 Marzec 2025, 14:48:55 »
Fajnie, że nie dajecie umrzeć tej inicjatywie. Nie dajcie jej też wykoleić tym, którzy z niewiadomych przyczyn starają się ją zdeprecjonować.
Oj, no bez przesady, nikt tutaj tej nagrody nie deprecjonuje (skąd taki pomysł?).
Po prostu wyobraziłem sobie, jak aktywni inicjatorzy, w osobach @Leyka i @komiksu, wręczają publicznie w Warszawie tę nagrodę.
Inicjatywa zacna, kontekst kiepsko-kontrowersyjny i tyle.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline komiks

« Odpowiedź #137 dnia: Wt, 04 Marzec 2025, 15:06:51 »
Po prostu wyobraziłem sobie, jak aktywni inicjatorzy, w osobach @Leyka i @komiksu, wręczają publicznie w
Trochę nie w porządku, że wymieniasz mnie, a pomijasz osoby, które się przy głosowaniu napracowały, moderowały, podliczały głosy, natomiast ja nic nie zrobiłem, nawet palcem nie kiwnąłem.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline turucorp

« Odpowiedź #138 dnia: Wt, 04 Marzec 2025, 15:10:53 »
Trochę nie w porządku, że wymieniasz mnie, a pomijasz osoby, które się przy głosowaniu napracowały, moderowały, podliczały głosy, natomiast ja nic nie zrobiłem, nawet palcem nie kiwnąłem.
Aktualnie rozmawiamy o nagrodzie a nie o głosowaniu.
Zupełnie serio jestem zainteresowany sytuacją, w której pojawilibyście razem z @Leykiem, aby wręczyć te nagrody w ramach imprezy w Warszawie. Odmówiłbyś takiej pomocy przy tej inicjatywie?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Spiff

« Odpowiedź #139 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 21:39:36 »
Na pewno nie w takiej ramce  :o
zwizualizowałem nagrode-dyplom w różowej ramie i faktycznie kiepsko to wygląda.
różowa rama odpada, choć trzeba przyznać, że przyciąga wzrok.

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline komiks

« Odpowiedź #140 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 22:14:03 »
Musi być po prostu większa

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline PabloWu

« Odpowiedź #141 dnia: So, 08 Marzec 2025, 11:06:43 »
Jak coś to jestem Team Różowa Ramka  :)

Offline greg0