Autor Wątek: Top Listy - 2024 - pytania i sugestie  (Przeczytany 10310 razy)

Offline Martin Eden

Odp: Top Listy - 2024 - pytania i sugestie
« Odpowiedź #135 dnia: Pn, 03 Marzec 2025, 20:24:20 »
Fajnie, że nie dajecie umrzeć tej inicjatywie. Nie dajcie jej też wykoleić tym, którzy z niewiadomych przyczyn starają się ją zdeprecjonować.

Co do samej nagrody, to czy to forma papierowa, czy jakakolwiek inna, to każda jest dobra. Z czasem być może rozwinie się w coś bardziej imponującego. Ale przecież chodzi o gest, a nie o to, żeby było na bogato.

Swego czasu pytałem tu na forum Mateusza i powiedział coś w tym stylu, że Filmożercy chętnie obejmą temat patronatem. Oczywiście chodzi o ich własne media (portal), nie o dokładanie kasy - o takie coś nie wypada nawet prosić. Jeśli coś nadinterpretowuję, to z góry przepraszam.

NFK to chyba fajny skrót, nie ma sensu go nadmiernie komplikować.

Gdyby nagroda miała formę papierową, to proponuję słowo DYPLOM zastąpić zwykłym ZWYCIĘZCA albo po prostu PIERWSZE MIEJSCE. I potem mniejszym drukiem można rozwinąć o co chodzi.

Klucz jest w prostocie.

Fajny też gest od tych nielicznych osób, które wyraziły tutaj podziękowania za oddanie głosów na projekty, przy których pracowały - to dowodzi, że jest odzew, nawet wśród nie-zwycięzców. Szacun, bo jak widać, nie wszystkich na to stać.

Pośpiechu nie ma, nagrody można też wręczyć w Warszawie. A jeśli pomysł musiałby dojrzewać kolejny rok, to co z tego? Czasami tak jest.

No i czas pomyśleć nad jakimś Grand Prix NFK dla bardziej generalnej kategorii albo kogoś, kto przewija się rokrocznie na pierwszych miejscach :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #136 dnia: Wt, 04 Marzec 2025, 14:48:55 »
Fajnie, że nie dajecie umrzeć tej inicjatywie. Nie dajcie jej też wykoleić tym, którzy z niewiadomych przyczyn starają się ją zdeprecjonować.
Oj, no bez przesady, nikt tutaj tej nagrody nie deprecjonuje (skąd taki pomysł?).
Po prostu wyobraziłem sobie, jak aktywni inicjatorzy, w osobach @Leyka i @komiksu, wręczają publicznie w Warszawie tę nagrodę.
Inicjatywa zacna, kontekst kiepsko-kontrowersyjny i tyle.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagi fhtagn.

Offline komiks

« Odpowiedź #137 dnia: Wt, 04 Marzec 2025, 15:06:51 »
Po prostu wyobraziłem sobie, jak aktywni inicjatorzy, w osobach @Leyka i @komiksu, wręczają publicznie w
Trochę nie w porządku, że wymieniasz mnie, a pomijasz osoby, które się przy głosowaniu napracowały, moderowały, podliczały głosy, natomiast ja nic nie zrobiłem, nawet palcem nie kiwnąłem.

Offline turucorp

« Odpowiedź #138 dnia: Wt, 04 Marzec 2025, 15:10:53 »
Trochę nie w porządku, że wymieniasz mnie, a pomijasz osoby, które się przy głosowaniu napracowały, moderowały, podliczały głosy, natomiast ja nic nie zrobiłem, nawet palcem nie kiwnąłem.
Aktualnie rozmawiamy o nagrodzie a nie o głosowaniu.
Zupełnie serio jestem zainteresowany sytuacją, w której pojawilibyście razem z @Leykiem, aby wręczyć te nagrody w ramach imprezy w Warszawie. Odmówiłbyś takiej pomocy przy tej inicjatywie?
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagi fhtagn.

Offline Spiff

« Odpowiedź #139 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 21:39:36 »
Na pewno nie w takiej ramce  :o
zwizualizowałem nagrode-dyplom w różowej ramie i faktycznie kiepsko to wygląda.
różowa rama odpada, choć trzeba przyznać, że przyciąga wzrok.

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline komiks

« Odpowiedź #140 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 22:14:03 »
Musi być po prostu większa

Offline PabloWu

« Odpowiedź #141 dnia: So, 08 Marzec 2025, 11:06:43 »
Jak coś to jestem Team Różowa Ramka  :)

Offline greg0