Co ty mi tutaj wyrywasz z kontekstu? Napisałem, że jak wejdziesz na grupę mangową, to oni tam pewnie nie czytają Thorgala i tyle. Więc w zależności gdzie zapytasz, dostaniesz inne wyniki.
Żeby to miało ręce i nogi, to trzeba pójść w ilość (co z resztą sami tutaj postulujecie). Lubimyczytac to największy portal z ocenami książek i komiksów w Polsce. Masz tam przekrój wszystkich czytelników w każdym wieku z każdego środowiska. Więc już nie trzeba narzekać, że na Komikspec tylko 20 osób bierze udział w zabawie, wchodzisz na Lubimyczytac i masz setki osób, które biorą udział w podobnej zabawie.
To, że lista z Komikspec częściowo pokrywa się z listą z Lubimyczytac, to żadne zaskoczenie, bo wszystkie te listy są podobne, można w ciemno podać takie tytuły jak Maus, Strażnicy, KiK, Thorgal, itd. No ale jak wszystkie listy kończą się podobną konkluzją, to po co bez przerwy tworzyć nowe? To czy nazwiemy taka listę "przeczytać przed śmiercią" czy "najlepsze wszech czasów" to nic nie zmienia.
Zresztą oceny na LC są dyskusyjne. Z reguły pierwsze strony recenzji są najlepsze, najwyższe i w ogóle "książka zmieniła moje życie" tylko dlatego, że dostali za free...No fajnie i co z tego? Próbujesz nas ewangelizować?
Jasne, 500 osób dostało za free, za to na Komikspec ani jedna!
Nie mówię o recenzjach, tylko o ocenach bez recenzji i nie o książkach tylko komiksach.