Autor Wątek: Złote Kurczaki 2023  (Przeczytany 8277 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Itachi

Odp: Złote Kurczaki 2023
« Odpowiedź #45 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 00:24:08 »
Tegoroczna edycja ZK okazała się wielkim sukcesem, nie spodziewałem się takiej frekwencji. Miałem plan pojawić się już po 10.30 natomiast w piątek za mocno powalczyłem z łychą i finalnie pojawiłem się w samo południe. Akurat trafiłem na moment, kiedy był chyba największy ruch, ponieważ momentami ciężko było przedostać się w niektóre miejsca w sali. Midar, Szekak, Teli, Death, Alexandrus888, muaddib - dobrze było Was ponownie spotkać :) W tym roku sezon zaczął się wyjątkowo wcześnie. Udało się porozmawiać, wypić złocisty trunek i przy okazji zjeść coś dobrego. Organizacja była naprawdę dobra, poprzeczka została ustawiona wysoko. Myślę, że sami autorzy byli zadowoleni, pokazali się szerszemu gronu czytelników, z tego co zaobserwowałem sprzedaż zinów była niezła. Co jakiś czas komiksy znikały ze stolików i musiały być na bieżąco uzupełniane.

W piątek pojawiłem się na finisażu wystawy Piotra Nowackiego, a także w klubie Proza na bitwie komiksowej. Tam również frekwencja była bardzo dobra. Sama Mediateka posiada potężne zbiory, jest z czego wybierać. Wrocław nie ma na co narzekać :)

Długo zastanawiałem się nad zakupem pracy od M. Laszlo ale ostatecznie zrezygnowałem i zaopatrzyłem się w sam komiks wydany specjalnie z okazji ZK i krótki zbiorek grafik.

Zdjęcia dodam zapewne jutro wieczorem, gdy wrócę do domu.

Do zobaczenia w Krakowie. Dwa festiwale będą ciężkie do ogarnięcia, ale na jeden postaram się przyjechać. Plotka głosi że zaproszony został Zoran Janjetov oraz o ile niczego nie pomyliłem Zanzim. Pewnie muaddib mnie poprawi, jeżeli coś przekręciłem.

Do następnego!
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline muaddib

« Odpowiedź #46 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 08:13:17 »
Plotka głosi że zaproszony został Zoran Janjetov oraz o ile niczego nie pomyliłem Zanzim.
Coś mi się obiło o uszy, ale z dużą gwiazdką wyjaśniającą, szczególnie przy pierwszym nazwisku. Zostali zaproszeni, ale nie brałbym obecnosci za pewniak, bo przez sytuację w Rosji itp. podobno bardzo dużo gości z zagranicy odmówiło przyjazdu lub wstrzymuje się z potwierdzeniem. Ale jakby się sprawdziło to widzimy się w Krakowie :)

A co ZK to rzeczywiście było bardzo miło, ale to może opisze szerzej jak znajdę chwilę.

Offline HaVoK

« Odpowiedź #47 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 08:27:14 »
Ale na którą krakowską imprezę są zaproszeni Ci goście?

Offline Itachi

« Odpowiedź #48 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 16:34:01 »
Kilka zdjęć z piątkowego finisażu Piotra Nowackiego

oraz kilka rzeczy kupionych w sobotę

Grzegorz Pawlak

Piotr Nowacki

Márk László

https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #49 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 22:12:45 »
Shin-Ah  8). Teraz rozumiem wcześniejszy wpis  ;) :P
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Midar

« Odpowiedź #50 dnia: Pn, 27 Luty 2023, 00:28:36 »
Było bardzo sympatycznie. Pozdrawiam wszystkich spotkanych i niespotykanych znajomych z Forum. Ja oprócz zestawu od Laszlo, takiego jak Itachi, przywiozłem Hellboya od Grzesia Pawlaka.

« Ostatnia zmiana: Pn, 27 Luty 2023, 00:36:26 wysłana przez Midar »

Offline muaddib

« Odpowiedź #51 dnia: Pn, 27 Luty 2023, 10:09:00 »
Przyszedł czas, żeby pochwalić się czymś co niespodziewanie przywiozłem ze Złotych Kurczaków :) Profesor Zin z komiksowego Pan-TeO-Nu zorganizował konkurs wiedzy o zinach i jakimś cudem udało mi się wygrać taki oto album z 14toma rysunkami w formacie pocztówkowym. Album wygląda niepozornie, ale polecam kliknąć w rozwinięcie spoilera poniżej ;)

Spoiler: PokażUkryj

Cieszę się, że w końcu zdecydowałem się przyjechać na ten festiwal i teraz poważnie zastanawiam się nad wyjazdem do Rumi, bo prawdopodobnie będzie to ostatnia edycja, a na pewno (?) ostatnia organizowana przez Łukasza Kowalczuka. We Wrocławiu była super atmosfera (i nie piszę tu o salce potu), poznałem wielu świetnych ludzi, wypiłem dużo dobrego piwa w doborowym towarzystwie i bawiłem się przednio na finałowej gali. Czego chcieć więcej :)
A tutaj moje zakupy:

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #52 dnia: Pn, 27 Luty 2023, 10:15:13 »
Jak to mawiają hindusi Zinmaste, czy jakoś tak...  ;)

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline kenji

« Odpowiedź #53 dnia: Pn, 27 Luty 2023, 18:44:23 »
Ja będę na pewno. Może dlatego ze jak wsiądę na rower to w ciągu 10 min jestem w Barbarze
Do zobaczenia

no i jednak cieszę się że większość festiwali jest poza Wrocławiem...
będąc lokalesem nie masz czasu na bycie festiwalowiczem pełną gębą
wpadłem z rodziną, dzieciaki marudziły i .... wyszło jak zwykle, czyli ominął mnie fajny mikro festiwal
nikogo nie spotkałem, nikogo nie widziałem, nic nie kupiłem...

Offline Leyek

« Odpowiedź #54 dnia: Pn, 27 Luty 2023, 21:58:08 »
no i jednak cieszę się że większość festiwali jest poza Wrocławiem...
będąc lokalesem nie masz czasu na bycie festiwalowiczem pełną gębą
wpadłem z rodziną, dzieciaki marudziły i .... wyszło jak zwykle, czyli ominął mnie fajny mikro festiwal
nikogo nie spotkałem, nikogo nie widziałem, nic nie kupiłem...

Ech, problemy pierwszego świata.
Marzyłbym, żeby choć jeden festiwal mieć na miejscu. Bez większego wysiłku w 10 min być na miejscu, zrobić zakupy, zdobyć jakieś wrysy. I nawet jakbym poszedł z piątką dzieciaków to bym nie marudził

Ale pewnie jechanie 200 czy 300 km w jedną stronę, przepalenie paliwa, stracenie większej ilości czasu jest lepsze.

Offline Death

« Odpowiedź #55 dnia: Pn, 27 Luty 2023, 22:29:27 »
Ja bym najbardziej chciał mieszkać w Angouleme. Na całą resztę festiwali mógłbym dojeżdżać, tracić hajs na paliwo, pociągi i noclegi, byleby tylko mieszkać w Angouleme. :)

Offline Arthaniel

« Odpowiedź #56 dnia: Wt, 28 Luty 2023, 20:06:13 »
A "O chłopcu, który pokochał ducha klauna" ktoś już czytał może? Jak wypada fabularnie? Bo graficznie widzę, że miazga.

Offline Midar

« Odpowiedź #57 dnia: Wt, 28 Luty 2023, 22:50:12 »
A "O chłopcu, który pokochał ducha klauna" ktoś już czytał może? Jak wypada fabularnie? Bo graficznie widzę, że miazga.
Szekak przeczytał całego w pociągu, kiedy spałem. Może da się naciągnąć na jakieś spostrzeżenia.

Offline michał81

« Odpowiedź #58 dnia: So, 04 Marzec 2023, 11:34:57 »

Offline michał81

« Odpowiedź #59 dnia: So, 04 Marzec 2023, 14:36:06 »
Spotkanie z węgierskim rysownikiem Márkiem László
« Ostatnia zmiana: So, 04 Marzec 2023, 14:38:25 wysłana przez michał81 »