Autor Wątek: Białogard Comic Con 6-7 lipca 2024  (Przeczytany 3029 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alexandrus888

Odp: Białogard Comic Con 6-7 lipca 2024
« Odpowiedź #15 dnia: So, 13 Lipiec 2024, 09:37:44 »
Witam wyklucza. 700km się kłania. Nie ma że boli, trza twardym być, nie mientkim.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #16 dnia: Nd, 14 Lipiec 2024, 14:19:23 »
Jak to mawiają w Meksyku...

Lecimy...

José Roosevelt w CE tom 1:

Mam też same podpisy w artbooku LE TAROT ET AUTRES DESSINS i na princie, ale nie wklejam zdjęć, bo Death mi nie da spokoju - widzieliście, co działo się w wątku Alexandrussa? :P

Wojciech Stefaniec w Bardo I:

Grzegorz Pawlak dostawił swój rysograf do wcześniej zdobytych od Rusta i Szczezza w Pętli 2:

Rafał Szłapa w Bler - 1 - Lepsza wersja życia:

Kasia Niemczyk - mały wrysik w Mockingbird + zakupiona karta z rysunkiem nawiązującym do autorskiego zinka:

Jan Skarżyński w zbiorczym Gałganie:

Wojtek Ordoń i Jachu Kaczmarczyk w Haerelands. Opowiadania:

--------------------

Dodaję też taką fotę ukazującą jak świetną grupą są komiksiarze. Nie mniej, ni więcej można ją podsumować jako "prezeciki". Każdy wie, co dał. Dzięki ziomale  :-* :-* :-* (no homo) :-* :-* :-*

--------------------

Fajna impreza z rodzinną atmosferą. Myślę, że warto byłoby przyjechać, nawet gdyby nie było gwiazdy zagranicznej. Dobrym pomysłem wydaje się zaplanowanie urlopu w tej okolicy (niedaleko jest Koszalin, Kołobrzeg, Ustronie Morskie, Sarbinowo oraz "niszczące ludzi" Mielno) w czasie kiedy odbywa się festiwal, tak żeby sobie podjechać chociaż na jeden dzień.

Pozdro dla wszystkich ziomeczków spotkanych na festiwalu i wszystkie śmieszki-heheszki. Do następnego!

P.S. Czy wiedzieliście, że noszenie minimum jednego tomu CE w plecaku przez cały dzień może kompleksowo rozbudować wasze mięśnie pleców? No to już wiecie. Festiwalowe wojaże to nie sport dla "mientkich" XD. Do zo Mordeczki.

Offline komiks

« Odpowiedź #17 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 23:59:17 »
Relacja José Roosevelt we wpisie na FB są zdjęcia.

Drodzy przyjaciele,

Po powrocie z festiwalu komiksów w Białogardzie, w Polsce, chciałbym podzielić się z Wami kilkoma zdjęciami, które świadczą o uroczym przyjęciu, jakie zgotowali nam organizatorzy i czytelnicy.

Moja żona Fabienne i ja zostaliśmy zakwaterowani przez festiwal w pięknym małym zamku, niedaleko miasta, otoczonym przepięknym parkiem.

Na festiwalu zrobiłem wiele dedykacji dla bardzo entuzjastycznych czytelników i sprzedałem dwa oryginalne rysunki kolekcjonerowi. Udzieliłem wywiadu lokalnej telewizji i przeprowadziłem konferencję - w formie wywiadu - w sali widowiskowej centrum kultury, gdzie odbywał się festiwal.

Wiecie, że nie dbam o nagrody i inne oficjalne wyróżnienia (nigdy nie wysyłałem moich książek do słynnej selekcji w Angoulême, na przykład). Jednakże sprawiło mi przyjemność dowiedzieć się, że festiwal w Białogardzie przyznał mi nagrodę za moją pracę, zwłaszcza dlatego, że to wyróżnienie pochodziło od autentycznych miłośników komiksu.

W sumie przeżyliśmy trzy dni bardzo pięknych spotkań, mimo bariery językowej (musiałem mówić, używając moich biednych znajomości angielskiego). Fabienne i ja zachowamy z tego niezatartych wspomnień.

Dziękuję Marcinowi, Kasi, Tadkowi, wolontariuszom i wszystkim innym, którzy ożywili ten festiwal!

p.s.1) Polska młodzież komiksowa ma się dobrze: zobaczycie na zdjęciach komiks stworzony przez bardzo młodego Erika (9 lat), którego bohaterem jest... mała kaczka!
p.s.2) Całość "CE" jest sukcesem w Polsce: pierwszy nakład wyczerpał się w kilka tygodni!

Z serdecznymi pozdrowieniami,
José Roosevelt

Offline Komediant

« Odpowiedź #18 dnia: So, 20 Lipiec 2024, 10:42:01 »
'Całość "CE" jest sukcesem w Polsce: pierwszy nakład wyczerpał się w kilka tygodni!'

Nieszczęsny, nie wie, że w przypadku tego wydawcy 'pierwszy' oznacza 'jedyny';)

Offline komiks

« Odpowiedź #19 dnia: So, 20 Lipiec 2024, 13:04:21 »
SL powiedziało, że nie ma problemu żeby wydał ktoś inny, zrzekną się licencji.
Do dzieła wydawnictwa :) Może nawet kupiłbym drugie wydanie.

Najniższa oferta za Allegro w tej chwili za używkę 305 zł, jeśli ktoś chce przeczytać, to może kupić.
https://allegro.pl/kategoria/komiksy-79413?string=CE
« Ostatnia zmiana: So, 20 Lipiec 2024, 13:37:27 wysłana przez Zwirek »