Autor Wątek: Wydarzenia komiksowe / Festiwale / Comic Con  (Przeczytany 234311 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koora

Odp: Wydarzenia komiksowe / Festiwale / Comic Con
« Odpowiedź #855 dnia: Pn, 05 Październik 2020, 21:01:26 »
Była tam pewna odległość. Nie sądzę żeby na strefie autografów było jakoś szczególnie głośno, tak żeby przeszkadzało w spotkaniach z gośćmi. Ale mogę się mylić. Jeśli tam byłeś i Ci przeszkadzało, to OK, faktycznie lipa.

Offline Hans

« Odpowiedź #856 dnia: Pn, 05 Październik 2020, 21:43:34 »
Jakiej znowu „zaczepki” i czego niby „bronię”?
Weź trochę wyluzuj, i tutaj i na imprezach.
Bo wbijasz na festiwal, na którym nie interesują cię ani autografy, ani spotkania z twórcami, tylko stoiska z komiksami, z którymi oczywiście od razu masz problem bo? Za mało? Za małe? Za bardzo poupychane po kątach?
Równie dobrze mógłbyś z domu nie wychodzić, zrobić zamówienie na sieci, taniej by cię wyszło i bez stresującego kontaktu z tym bazarowym klimatem, na który masz alergię.
I kolegów byś wtedy zaprosił, pochwalił się zakupami w komfortowych warunkach, zamiast zniechęcać ich czymś, co dla Ciebie było z góry założoną porażką.

Zapytam Cię po raz kolejny. O czym Ty człowieku piszesz. Weź proszę karton wydziału zwróconego z Empiku i puknij się nim w głowę, może zaczniesz rozsądniej patrzeć na rzeczywistość.
Stwierdzasz fakty które nie istnieją i niczym bohater jednej z komedii „zapchałeś sobie głowę jakimiś pierdołami o żabach i teraz na siłę próbujesz zainteresować tym innych”.
Widać masz wyraźne problemy  ze zrozumieniem tego co piszą inni.
Ktoś mający odmienne zdanie od Twojego nie może o tym pisać, a Ty usilnie starasz się mu wmówić, że Twoje widzenie sytuacji jest jedynym właściwym.
Starając się przy tym zdyskredytować rozmówcę, pokazujesz jakieś dziwne elementy frustracji własne problemy. Nie tędy droga.
Idąc na komiksową imprezę oczekuję nie tylko komiksowego klimatu, ale całej otoczki z komiksami związanej. Od samego wejścia chciałbym widzieć komiksy, informację o nich, fajnie zorganizowaną strefę targową, fajne miejsce na prelekcje, dobre oznaczenia.....A tego tu brakowało, tego i kilku innych rzeczy.  Normalnie napisałem jakich, a Ty atakujesz jak jakiś dzikus, bo może przez krytykę uraziłem jakiegoś Twojego kolegę.
Już wcześniej Ci napisałem, żebyś nie wmawiał ludziom wielu rzeczy, ale Ty nadal stoisz uparcie przy swoim - nawet nie będąc na imprezie, wiesz lepie, czego ktoś będąc w danym miejscu oczekuje bo widzę , że poza komiksami zajmujesz się jasnowidzeniem.
A komu przeszkadzał jakiś hałas w strefie autografów ?

Offline freshmaker

« Odpowiedź #857 dnia: Pn, 05 Październik 2020, 22:17:24 »
na spotkaniach przeszkadzał rzeczywiście jeden mikrofon. autografiarze raczej przeszkadzali w spotkaniach a nie na odwrót. strefa była dobrze zorganizowana - dezynfekcja, przesłony. szekak działał żeby były przezroczyste.

było jasno, była woda dla autorów - cywilizacja. stoliki w dużej odległości od siebie.

@hans co do frekwencji na spotkaniach to nie jest nowy temat. na spotkaniu z mickiem mcmahonem było może z 10 osób w lodzi. pełna sale pamietam tylko jak był jim lee.

Offline turucorp

« Odpowiedź #858 dnia: Pn, 05 Październik 2020, 22:27:42 »
Zapytam Cię po raz kolejny. O czym Ty człowieku piszesz. Weź proszę karton wydziału zwróconego z Empiku i puknij się nim w głowę, może zaczniesz rozsądniej patrzeć na rzeczywistość.

Brawo, widzę, że oprócz problemów rodzimych imprez komisowych, przejmujesz się również kłopotami z recyklingiem kartonów po komiksach.
Szacun, serio.

A tak gwoli ścisłości, bo widzę, że kolejny raz ci się wszystko miesza:
-odbiorem zwrotów z księgarni zajmuje się wydawca, a nie autorzy komiksów
-impreza Niech Żyje Komiksowa Warszawa nie jest żadną „drugą największa impreza komiksowa w kraju”, tylko jednorazową (?) efemerydą, zorganizowana chyba po to, żeby odbyło się cokolwiek komiksowego w Warszawie w tych pandemicznym warunkach
-informacje i odczucia o imprezach są dla mnie ważne z wielu względów, dzięki nim wiem, że na danej imprezie może być w przyszłości np. problem z hałasem na spotkaniu, albo źle zorganizowana strefa autografów, przez co cierpią i podpisujący i zbierający autografy. I mogę te kwestie poruszyć z organizatorem, jeśli przyjdzie z propozycją, bo leży to również w moim interesie.
-sprawa stoisk, bardzo często jest tak, że organizator nie ma za wiele do powiedzenia w tej kwestii, jeśli administracja obiektu narzuca mu ceny, to może albo się z tym pogodzić, albo szukać innej lokalizacji.
-wydawnictwa płacące za miejsce najczęściej nie dostają NIC więcej, nie rozumiem czego i od kogo oczekujesz w tej kwestii? Wykupienia reklam w radio i telewizji? Wielkoformatowych banerów na mieście?
Kto i z czego miałby za to zapłacić?
-brak oznakowań i organizacji przestrzeni na festiwalu to poważny fuckup i wiele osób miało z tym problem.
-przesuwanie stoisk w jakieś kąty, żeby zrobić miejsce dla stoisk z odzieżą, to również fuckup, ciekawe czy administracja obiektu zrobiła to za wiedzą organizatorów, czy postawiła ich po prostu przed faktem dokonanym.
Fajnie byłoby gdybyś w końcu dotarł na jakiś normalny, po ludzku zorganizowany festiwal komiksowy w kraju, a potem, na spokojnie, moglibyśmy porozmawiać o tym czego rzeczywiście oczekujesz od takich imprez, zamiast dywagacji o bazarowym klimacie.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #859 dnia: Pn, 05 Październik 2020, 23:03:52 »
Fajnie byłoby gdybyś w końcu dotarł na jakiś normalny, po ludzku zorganizowany festiwal komiksowy w kraju, a potem, na spokojnie, moglibyśmy porozmawiać o tym czego rzeczywiście oczekujesz od takich imprez, zamiast dywagacji o bazarowym klimacie.

Teraz będziesz stawiał ludziom warunki wstępne, żeby mogli zabrać głos w niewygodnych dla Ciebie tematach? To już jest groteskowe.

Offline turucorp

« Odpowiedź #860 dnia: Pn, 05 Październik 2020, 23:18:20 »
Teraz będziesz stawiał ludziom warunki wstępne, żeby mogli zabrać głos w niewygodnych dla Ciebie tematach? To już jest groteskowe.

Pytał się Ciebie o coś kiedyś ktoś?
Czy tak tylko szukasz zaczepki, udając adwokata pro bono?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #861 dnia: Pn, 05 Październik 2020, 23:24:14 »
Ciebie też nikt nie pytał w tej sprawie, a ciskasz się już trzecią stronę.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #862 dnia: Pn, 05 Październik 2020, 23:27:30 »
Hehe, panowie musicie kiedyś się na piwo wybrać!

Offline turucorp

« Odpowiedź #863 dnia: Pn, 05 Październik 2020, 23:32:08 »
Hehe, panowie musicie kiedyś się na piwo wybrać!

No nie wiem, Kapral ostatnio zapodał mi bana, co w realnym świecie oznacza, że będzie udawał, że mnie nie zna  ::)

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #864 dnia: Pn, 05 Październik 2020, 23:39:07 »
Przecież nie mówiłem, że razem ;)

Offline turucorp

« Odpowiedź #865 dnia: Pn, 05 Październik 2020, 23:51:46 »
Przecież nie mówiłem, że razem ;)

Spoko, bo już się zacząłem martwić, że chcesz skazać Kaprala na jakiegoś festiwalowego afterka, na którym musiałby udawać, że nie zna masy ludzi, którym kiedyś radośnie przybijał piątkę  :o

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #866 dnia: Wt, 06 Październik 2020, 06:53:25 »
No nie wiem, Kapral ostatnio zapodał mi bana, co w realnym świecie oznacza, że będzie udawał, że mnie nie zna  ::)

Ależ Ty masz rozdęte ego. Żadnego bana nie dostałeś, mitomanie.
Prawda może Cię trochę rozczarować, ale co mi tam:

Offline freshmaker

« Odpowiedź #867 dnia: Wt, 06 Październik 2020, 07:30:49 »
czy byłem na lepszej imprezie komiksowej - tak. czy byłem na lepszej imprezie komiksowej w tym roku - nie.

zakładam że w czasach nie pandemicznych kw wróci na stadion a nżk wroci do muzeum etnograficznego.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #868 dnia: Wt, 06 Październik 2020, 07:41:07 »
czy byłem na lepszej imprezie komiksowej - tak. czy byłem na lepszej imprezie komiksowej w tym roku - nie

A na ilu imprezach komiksowych byłeś w tym roku?

Offline freshmaker

« Odpowiedź #869 dnia: Wt, 06 Październik 2020, 07:51:08 »
w tym roku tylko spotkania z autorami w ck, wośp i imieniny jana kochanowskiego.
« Ostatnia zmiana: Wt, 06 Październik 2020, 07:53:49 wysłana przez freshmaker »