No właśnie a czy ceny na festiwalach są jakieś mocno konkretne ? Mocno konkretne to dla mnie 50% ceny okładkowej czy to raczej nie przejdzie ?
Ja na ComicConie jak dotąd zawsze cuś upolowałem sporo taniej, inna sprawa, że rzadko interesowały mnie nowości. Ale było i tak, ze ktoś z Egmontu rąbnął się w cenie na półce, sprzedawcy zachowali się konsekwentnie, gdy podszedłem z zapytaniem, czy cena aby na pewno jest własciwa- i BlackWidow kupiłem za 35zł
Jednak większość wydawców ma takie zniżki, że po doliczeniu ceny biletu nie jest to specjalnie atrakcyjna droga zakupu. Te twoje pół ceny raczej nie przejdzie
Tak jak napisał stachel- antykwariaty na imprezach zawsze warto odwiedzać. No i ostatniego dnia CConu zawsze udawało mi się trafić na dodatkowe zniżki, bo niektórym sprzedawcom nie chce się wszystkiego tachać z powrotem
No i spokojnie mogę komiksiarzowi odradzić np Copernicon, tam raczej kolekcji nie uzupełnisz.
Mam pytanie...W tym roku wybieramy się rodziną pierwszy raz na Pyrkon. Z miejsca zacząłem kombinować
Czy w poprzednich edycjach bywało tak, że pokrywało się to z dniami otwartymi w Multiversum? a może sklep miał tam swoje stoisko?