Autor Wątek: MFKiG 2025 - 36. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi  (Przeczytany 1138 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Teli

MFKiG 2025 - 36. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi
« dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 13:19:32 »
Kurz co prawda jeszcze nie opadł a już rzucili nową datę. Wychodzi na to że widzimy się w Łodzi za nieco ponad rok. Pozostaje wierzyć że organizatorzy wyciągną jakieś wnioski z minionej edycji. W co wątpię ale podobno nadzieja umiera ostatnia.

Offline Leyek

Odp: MFKiG 2025 - 36. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi
« Odpowiedź #1 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 14:03:43 »
Ludzie w sierpniu już marudzili o program/gości, a to przecież jeszcze wakacje.
No to cyk za rok robimy 2 tygodnie później to będzie można gości ogłosić w okolicach 15 września :)

Offline Popiel

« Odpowiedź #2 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 16:10:07 »
Pozostaje wierzyć że organizatorzy wyciągną jakieś wnioski z minionej edycji. W co wątpię ale podobno nadzieja umiera ostatnia.

Oczywiście o ile te wnioski zostaną im przedstawione, bo możliwe, że z ich perspektywy wszystko poszło OK.
No ale po to są maile, żeby się komunikować i zgłaszać zastrzeżenia. Tutaj nie zaglądają, więc można sobie wyłącznie pohukiwać :)

Offline Łazur

« Odpowiedź #3 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 21:15:33 »
Zaraz zaraz, a co z monitoringiem mediów w temacie imprezy, który ponoć jest robiony i przedstawiany Mamutowi? :) przynajmniej tak się tym chwalił ze 2-3 lata temu.

Natomiast nie wiem czy orgowie MFK zaglądają na forum, ale fejsbuka raczej czytają. Krytyczne komentarze pojawiają się pod ich postami, więc wypadałoby - chcąc być transparentnym i frontem do tych którzy dają rok w rok kasę - aby na nie odpowiedzieli. Czy tak zrobią? Wątpię.

Swoją drogą widzę Popiel, że jak ktoś krytykuje MFKę to zjawiasz się i bronisz jak byś sam ją organizował :)
All Comics Are Beautiful

Offline Popiel

« Odpowiedź #4 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 22:08:28 »
 Nie tyle bronię, co po prostu przeważa tu zwykłe bidolenie, podczas kiedy maile organizatorów są transparentne i można zebrać konstruktywne wnioski i zbiorczo im wysłać. Jestem pewien, że Piotr by na nie odpowiedział. Sam mam kilka uwag, ale nie uwierają mnie one aż tak bardzo.

Online Raveonettes

« Odpowiedź #5 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 22:48:03 »
Z tego co widzę to pod postem z datą przyszłorocznej MFKi jest sporo negatywnych komentarzy na które organizatorzy nie odpowiadają. Spoko, warto do nich napisać, ale z drugiej strony nie przesadzajmy tj. jeżeli oni nie czytają forum czy też nie odpowiadają na komentarze na fejsie to o czym my mówimy? To nie są przecież jakieś święte krowy i fajnie byłoby żeby sprawdzili co się pisze o imprezie i jak ocenia się ich, bądź co bądź, pracę. W tym roku odezwali się przecież łaskawie dopiero po tym jak wtopili z zapowiedzią warsztatów o AI. Sam pisałem do nich z pytaniem,  kiedy można się spodziewać mniej-więcej ogłoszeń gości (bo dla nich przyjeżdżam na MFKe) jako, że muszę zorganizować sobie urlop w pracy, dojazd, nocleg itp. Oczywiście mi nie odpowiedzieli więc i ja olałem przyjazd:)

Offline PabloWu

« Odpowiedź #6 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 10:34:04 »
   Ja wiem że komunikacja u nich kuleje ale z drugiej strony jakby mieli każdemu odpowiadać na mejle z pytaniami o gości...
  Mnie zdziwiło coś innego, przed wernisażem Baranowskiego rzuciłem okiem na półki z komiksami a tam:

Bieżąca aktualizacja byłaby mile widziana. No i Brom XXX na wyciągnięcie łapek dla dziesięciolatka to mocno niefortunny pomysł, tym bardziej że Szninkiel to to nie jest  ;)
    Niby nowi ludzie wśród organizatorów a chaos jakby większy. Co nie zmienia faktu że przez dwa dni i tak nie byłem w stanie być wszędzie tam gdzie chciałbym być a to mówi dużo o tym jak wiele się na festiwalu dzieje.
Ja jestem zadowolony ale zawsze może być lepiej.

Online Raveonettes

« Odpowiedź #7 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 10:44:05 »
Ale pytałem o info odnośnie gosci na facebooku MFKiG:). Mogli przecież wystosować jakiś komunikat na zasadzie: "słuchajcie, oczekujcie info w przyszłym tygodniu itd." Ale nic, zero reakcji. W tym momencie, to już kurwa nie wiem jak można od nich uzyskać jakiekolwiek info.  Może faktycznie następnym razem złożę prośbę o audiencję:) 
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Wrzesień 2024, 10:46:30 wysłana przez Raveonettes »

Offline PabloWu

« Odpowiedź #8 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 10:57:52 »
Czaję podejście  :) No ja mam inne podejście, zamawiam nocleg dużo wcześniej  bo traktuję emefkę jako święto komiksu bez względu na to jacy będą goście bo wiem że zawsze jacyś będą  :) a poza tym zawsze jest dużo polskich autorów także na nudę nie ma szans  :)

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #9 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 12:15:40 »
Raveonettes, Mamut nie był w stanie dopilnować, by na pofestiwalowym afterku Moebius i Manara z żonami mieli gdzie tyłki posadzić, a Ty oczekujesz, że będą odpisywali na Twoje zapytania. No ,,churra" optymista z Ciebie 😄

P.S. Tak, wiem że to nie on teraz jest dyrektorem tego interesu tylko córka Wojtka Birka. Ale wiemy jak jest 😉

Online Raveonettes

« Odpowiedź #10 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 12:33:38 »
Łudziłem się, że jeszcze coś się może zmienić. No ale cóż, głupi ja:)

Offline Łazur

« Odpowiedź #11 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 12:47:34 »
Mamut jest nadal dyrektorem festiwalu i pewnie będzie do końca swych dni. Joanna Birek odpowiada za kontakty międzynarodowe i CKiNI.

https://komiksfestiwal.com/kontakt/
All Comics Are Beautiful