Ja w tym roku niestety zostałem oszukany przy zakupie biletu, jechałem na dwa dni więc chciałem kupić od kogoś kto nie może przyjechać. Pisałem z typem przez pół dnia, rozmawiałem przez telefon a po płatności okazało się że zostałem zrobiony w bambuko. Więc sumarycznie zapłaciłem więcej niż dałbym w piątek przy kasie
Po pyrkonie kupiłem bilet na 2025, tym razem na spokojnie. Mam dość przygód. Wiecie ta kwota około 300 zł wydaje się spora, natomiast ilość atrakcji jest tam na tyle duża, że moim zdaniem nie jest to zły deal. My spędzamy 90% czasu na strefie autografów i nie widzimy tego wszystkiego co oferuje Pyrkon.
Inna sprawa rzuca się w oczy, mianowicie lekka patolka z miejscami noclegowymi. Moja koleżanka rezerwowała hotel kilka miesięcy wcześniej, po cenie jak na warunki i datę atrakcyjne, na miesiąc przed jej rezerwacja została anulowana, a chwilę później oferta powróciła z wyższą stawką za dobę. Na 5-6 tygodni przed imprezą, ceny były szokujące, nawet po kilka tysięcy za nocleg.
Zobaczymy jaka będzie emefka w tym roku, ale dla mnie Pyrkon jest bardziej cywilizowany i mniej wyczerpujący
Nie trzeba stać po nocach, biegać wśród tłumu, wysłuchiwać uciążliwych dźwięków z drugiej strony sceny.