Autor Wątek: Komiksowa Warszawa 2021 Start/Meta  (Przeczytany 31104 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline turucorp

Odp: Komiksowa Warszawa 2021 Start/Meta
« Odpowiedź #195 dnia: Cz, 16 Wrzesień 2021, 15:25:53 »
Bo strasznie sie emocjonujesz, wiem ze to dla ciebie wazne ale poprostu inni moga miec inna opinie i tyle, ty masz swoja i tyle, swiat nie jest jedno kolorowy choc do tego sie dazy to fakt... :)

Hm… to może podsumujmy:
-twojej opinii na temat autografów z innych grup twórczych, jak rozumiem, nie doczekam się?
-zabierasz głos w temacie, który kompletnie cię nie interesuje, bo masz prawo do „krytyki”, nie ważne jak bardzo oderwanej od rzeczywistości i szkodliwej?
-na konfrontację z ludźmi, którzy zbierają wrysy i autorami, którzy je robią, oczywiście nie masz ochoty, ale pogadać głupoty na forum, jak najbardziej?
-świat nie jest czarno-biały, ale jest kolosalna różnica między konstruktywną krytyką, która ma jakieś racjonalne podstawy i może coś zmienić (najlepiej pozytywnie), a bezsensownymi wpisami na forum, pisanymi tylko po to, żeby coś napisać.
-tak, emocjonuję się i jestem przewrażliwiony, bo widzę ile osób stoi w kolejkach, a po drugiej stronie, ile pochyla się dłubiąc cierpliwie te wrysy, wiem ile radochy wszystkim to sprawia, a potem trafiam na takiego „krytyka”, który nigdzie nie pójdzie, z nikim nie pogada, nad niczym się nie zastanowi, ale ma prawo do „krytyki”, więc „krytukuje”.
EOT na dzisiaj, idę bazgrać, bo samo się nie nabazgroli.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Teli

« Odpowiedź #196 dnia: Cz, 16 Wrzesień 2021, 15:36:22 »
Mi już słów brakuje żeby podsumować to co tu się czasem wyprawia. A nie czekaj...

"- Ale ja nie chciałabym mieć do czynienia z wariatami - rzekła Alicja.
- O, na to nie ma już rady - odparł Kot. - Wszyscy mamy tutaj bzika. Ja mam bzika, ty masz bzika.
- Skąd może pan wiedzieć, że ja mam bzika? - zapytała Alicja.
- Musisz mieć. Inaczej nie przyszłabyś tutaj."

Uff... od razu lepiej. Fakt! Wszyscy tu mają bzika inaczej by tu nie siedzieli tylko czytali komiksy :)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: Cz, 16 Wrzesień 2021, 15:56:17 »
Napisalem ze mi sie nie podobaja i tyle.

99% postow na tym i innych forach to rozpisywanie sie o historiach i scenarzystach lub jakosci wydania, zle wydrukowanych grzbietow, promocji, jakosci druku, pogniecionej kartki, uszkodzonego naroznika itd.  trudno spotkac aby ktos sie rozpisywal o rysunkach tak bardzo mimo iz dla mnie komiks to glownie rysunek.

Wiec chyba to normalne ze tak to skrotowo napisalem :)

Po co mam sie konfrontowac gdybym zobaczyl na zywo te rysunki pomyslal bym ze sa slabe i mnie nie interesuja i poszedl dalej. Jako ze jestesmy na forum zobaczylem, napisalem ze slabe i poszedłem do innych topicow :)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: Cz, 16 Wrzesień 2021, 15:58:23 »
Mi już słów brakuje żeby podsumować to co tu się czasem wyprawia. A nie czekaj...

"- Ale ja nie chciałabym mieć do czynienia z wariatami - rzekła Alicja.
- O, na to nie ma już rady - odparł Kot. - Wszyscy mamy tutaj bzika. Ja mam bzika, ty masz bzika.
- Skąd może pan wiedzieć, że ja mam bzika? - zapytała Alicja.
- Musisz mieć. Inaczej nie przyszłabyś tutaj."

Uff... od razu lepiej. Fakt! Wszyscy tu mają bzika inaczej by tu nie siedzieli tylko czytali komiksy :)

Obysmy tylko nie mieli takiego bzika, choc niektorzy z forumowiczow maja problem z miejscem... :)

Bracia Collyer - mroczna historia legendarnych zbieraczy i ich marnego końca

Offline starcek

« Odpowiedź #199 dnia: Cz, 16 Wrzesień 2021, 18:58:58 »
I lokomotywy, proszę nie zapominać o lokomotywie.[...]
No nie, lokomotywy to w wątku o cenach - bo komiksy drożeją, a lokomotywy.. :-)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline turucorp

« Odpowiedź #200 dnia: Cz, 16 Wrzesień 2021, 19:06:20 »
No nie, lokomotywy to w wątku o cenach - bo komiksy drożeją, a lokomotywy.. :-)

Mam bardzo wyraźną notatkę sprzed lat:
„Plecy konia z kobietą na lokomotywie/ nie wychodzić z PK na solo/ uważać na schody do basenu, który jest teatrem”
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline starcek

« Odpowiedź #201 dnia: Cz, 16 Wrzesień 2021, 19:10:41 »
Ooo, pamiętam ten basen.  ;D
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #202 dnia: Cz, 16 Wrzesień 2021, 23:13:40 »
pamiętamy! śledziu i karol konw na cenzurowanym.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #203 dnia: Pt, 17 Wrzesień 2021, 16:02:23 »
No to takie krótkie podsumowanie Komiksowej Warszawy 2021 META ode mnie. Tym razem dla mnie większa równowaga pomiędzy strefą autografów a strefą spotkań. Z czego jestem bardzo zadowolony, a jednocześnie trochę smutny  :'( , bo na niektórych spotkaniach bardzo mało osób było. Dodam ciekawych spotkaniach.

Pozdrawiam wszystkich, z którymi zamieniłem parę słów, a w szczególności znajomych z forum, aż chce się jechać do Łodzi.

Pogoda prawie do końca super była. ;D

Autorom za autografy, rysografy i rysunki wielkie dzięki raz jeszcze. Fajnie, że im się chce, u niektórych widać było, że ten kontakt  z odbiorcą daje im sporo frajdy i jakiejś takiej radości.  8)
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Eyeless

« Odpowiedź #204 dnia: Śr, 22 Wrzesień 2021, 00:26:17 »
Doklejam swoje dwie zdobycze , jedną nieoczywistą wynikłą z chwili (wolny Joel) i sympatycznej rozmowy na stoisku Screamu (winne dzieciaki zgarniające komplet Dinozaurów)

I wrys od Tony'ego na strefie, na który doczekałem się za 3 razem, poprzednie dwa razy pechowo nie załapałem się jako pierwszy ( dwie ostatnie edycje KW na stoisku)

« Ostatnia zmiana: Śr, 22 Wrzesień 2021, 00:28:01 wysłana przez Eyeless »