Autor Wątek: MFKiG 2025 - 36. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi  (Przeczytany 34950 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: MFKiG 2025 - 36. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi
« Odpowiedź #345 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 18:56:29 »
No lipa. Gdyby nie szacunek do artysty to bym oponował ;) Trudno. Może jakiemuś Amerykańcowi ożenie kiedyś.

Masz komiks z "bazgrołami" na żywo od Sienkiewicza. Kiedyś będziesz się nim wnukom chwalił (inna sprawa, że gówniarze nie docenią). ;)
Gdyby nie to, że teraz mam zupełnie inne priorytety finansowe to żałowałbym, że pierwszy raz w życiu nie wybrałem się - właśnie dla samego nazwiska.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Itachi

« Odpowiedź #346 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 19:49:55 »
Ja mam taką Elektrę, ze strefy w nd.

Mnie tam się podoba  ;)
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline amsterdream

« Odpowiedź #347 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 20:44:38 »
Jak wy im płaciliście? Dolarami, Euro czy w PLN?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline amsterdream

« Odpowiedź #348 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 20:59:18 »
https://zapodaj.net/plik-oIlpxuH66e

No lipa. Gdyby nie szacunek do artysty to bym oponował ;) Trudno. Może jakiemuś Amerykańcowi ożenie kiedyś.

W pierwszej chwili myślałem że to jakiś krasnolud. Dopiero jak mi powiedzieliście, że to Elektra to zauważyłem Elektrę.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #349 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 21:28:21 »

O BOŻE JAKA PIĘKNA PADME!❤️
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Death

« Odpowiedź #350 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 21:57:14 »
To może ja się pochwalę - wrys w cenie biletu .

Widziałem to na żywo w świetle dziennym, Pablo wygrał życie dostając ten wrys w cenie biletu. Kozacki jest.

Offline louie.cyphre

« Odpowiedź #351 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 22:49:48 »
Ten Marini super, w porównaniu z tym mój Batman za 200pln to trochę nieśmieszny żart ;) Murphy dużo lepiej, szczególnie Punk Rock Jesus, ale Bill to już dla mnie mistrzostwo, dzięki temu wrysowi cały festiwal mógłby być do d. a i tak bym wrócił zadolony...
https://ibb.co/rRTXsm0s
https://ibb.co/DHKqRBqx
https://ibb.co/ksJzQ4Ng

Ja, niestety Sienkiewicza mam tylko autograf na szkicowniku, za to z Mariniego i Murphy’ego jestem bardzo zadowolony. Murphy w cenie biletu, Marini 200 PLN.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #352 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 10:07:15 »
Ja mam taką Elektrę, ze strefy w nd.

Mnie tam się podoba  ;)
Przepiekna! Chciałbym taką!  ;D

O BOŻE JAKA PIĘKNA PADME!❤️
Przepiekny ten wrys. Pewnie ze 3K kosztował.

BTW.: Na szczeście z innego iwentu mam Breccie za free wiec wyrównane ;)

https://zapodaj.net/plik-B2Vs4mireM
« Ostatnia zmiana: Cz, 02 Październik 2025, 10:15:05 wysłana przez Nephilim »

Online Pestak

« Odpowiedź #353 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 11:43:39 »
Takiego Batmana jak Marini robił za 200 zł ja mogę komuś wrysować za 20 zł:)

Offline PabloWu

« Odpowiedź #354 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 20:43:39 »
Widziałem to na żywo w świetle dziennym, Pablo wygrał życie dostając ten wrys w cenie biletu. Kozacki jest.

Dzięki ale wygranym życiem bym tego nie nazwał :). Największą wygraną była możliwość spotkania się z wieloma z Was, przybicia piątki, pogaduch, śmiechów przy piwerku i nie tylko... To jest dla mnie najważniejsze i po to jeżdżę na takie imprezy, a wrysy czy rysunki to tylko w sumie przy okazji wpadają nigdy się nad tym nie napinałem a najlepszym podsumowaniem niech będzie to że finalnie chciałem oddać numerek do Sienkiewicza ale Ziom się uparł że nie weźmie i wyszło jak wyszło  :)
Aaa i dostałem też w prezencie od Dobrej  Forumowej Mordeczki numerek do Mariniego który i tak ostatecznie trafił do pewnego polskiego artysty który nie miał owego artefaktu a widać było że bardzo chciał mieć podpis w komiksie,  a że był zarobiony to nie miał czasu podbić na stoisku - Jego uśmiech i radocha z wrysiku mi wystarczy  :)
Pozdro i do zobaczenia w Sanoku.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #355 dnia: Pt, 03 Październik 2025, 21:09:40 »
Zapomniałem napisać jeszcze o jednym temacie - według mnie absurdem jest, że Polskim Komiksem Roku zostaje publikacja której nie da się kupić ani dzień po wygranej na największym festiwalu komiksowym w Polsce, ani w ogóle. Komiks może i jest świetny, ale co z tego, skoro przekonać się o tym mogli wyłącznie mieszkańcy jednej warszawskiej dzielnicy, garstka tych, którzy coś wykombinowali aby go zdobyć oraz jury.
Bez sensu.

Online misiokles

« Odpowiedź #356 dnia: Pt, 03 Październik 2025, 21:26:18 »
W tamtym roku było podobnie z Astronomem.

Offline Leyek

« Odpowiedź #357 dnia: Pt, 03 Październik 2025, 21:28:20 »
Taka ciekawostka.

Zawsze byłem ciekaw jak wyczerpujący fizycznie w wartościach liczbowych jest festiwal komiksowy. W tym roku udało mi się to zmierzyć.

+ ok. 50 pięter zrobionych wchodząc schodami na trybunach AA

Dla porównania dane z dnia, w którym z dzieciakami weszliśmy na Śnieżkę:

Dzień na festiwalu muzycznym Summer Dying Loud, gdzie zrobiłem z 14-15 km chodząc między dwoma oddalonymi od siebie scenami i do wozu to ok. 2200-2300 aktywnych kalorii.

Niestety kroków czy przebytej odległość nie udało się wiarygodnie zmierzyć, GPS się gubił, co pokazuje mapka ukazująca zupełnie nierzeczywisty obraz tras, nieuwzględniając praktycznie tego co w środku Areny, a tylko łażenie po parkingu i okolicach:

I jeszcze zdobycze od amerykańskich gwiazd imprezy.

Superowy wg mnie Lobo od Murphy'ego ze sceny autografów:

Zorro za 20 zł w komiksie:

Świetny niedźwiedź ze strony tytułowej New Mutants, ale narysowany w Moby Dicku od Sienkiewicza ze sceny autografów:

Plus bonusowy wrysik w New Mutants:

No i już niedarmowy diabeł, z którego do końca nie jestem zadowolony:

O manianie jaką odwalał drugi pan na M. na scenie autografów nie warto wspominać nawet.

Offline skil

« Odpowiedź #358 dnia: Pt, 03 Październik 2025, 21:30:55 »
Zapomniałem napisać jeszcze o jednym temacie - według mnie absurdem jest, że Polskim Komiksem Roku zostaje publikacja której nie da się kupić ani dzień po wygranej na największym festiwalu komiksowym w Polsce, ani w ogóle. Komiks może i jest świetny, ale co z tego, skoro przekonać się o tym mogli wyłącznie mieszkańcy jednej warszawskiej dzielnicy, garstka tych, którzy coś wykombinowali aby go zdobyć oraz jury.
Bez sensu.

Cóż,  to tak jak tu na forum komiksem roku zostało CE niedostępne w normalnej dystrybucji.
A poza tym uważam, że Rosja powinna być zniszczona.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #359 dnia: Pt, 03 Październik 2025, 21:36:16 »
W tamtym roku było podobnie z Astronomem.

Nie było, Astronoma dało się kupić następnego dnia.