Autor Wątek: MFKiG 2025 - 36. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi  (Przeczytany 34989 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Midar

Odp: MFKiG 2025 - 36. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi
« Odpowiedź #75 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 16:05:10 »
„Dotąd pierwszeństwo mieli ci, którzy fizycznie ustawiali się w kolejkach, czasem nawet na kilka dni wcześniej, co wykluczało część fanów.”

Ten cytat z komunikatu organizatorów, pokazuje, że nic się nie zmieniło. Czytając Forum, Facebooka i rozmawiając z ludźmi, widzę, że większość biletów i tak trafiła do wytrwałych fanów, którzy zarywali noce w kolejkach. Zabrano tylko przyjemność integracji, z całonocnymi rozmowami o komiksach i innych pasjach.

Offline Takesh

« Odpowiedź #76 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 16:14:14 »
A gdzie była informacja o sprzedaży biletów?

Online Leyek

« Odpowiedź #77 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 16:19:58 »
Jakby ktoś był chętny to wymienię bilet na Mariniego za bilet na Sienkiewicza :)

Offline Midar

« Odpowiedź #78 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 16:20:45 »
A gdzie była informacja o sprzedaży biletów?

W regulaminie na stronie Festiwalu i w dużych, czytelnych postach na Facebooku.

Offline Takesh

« Odpowiedź #79 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 16:28:46 »
Nie mam fb, więc nie ważne jak duże posty, to ich nie zobaczę. Myślałem, że tu ktoś wrzucił info. Trudno.

Offline louie.cyphre

« Odpowiedź #80 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 16:31:12 »
Ja uwazam, że zmienilo się sporo, np osobiście nie mam zdrowia pozwalającego na całonocne koczowanie w kolejce, więc taka forma odbierałą mi szanse na wrys od artystów na których zależało mi najbardziej. Wiec taka forma ogarniecia tematu dał mi na to szanse i przyznam, ze wykorzystałem szane w pełni, bo udało sie zakupić bilety do wszystkich 3 artystów (jade z całą rodzina, zanim mi ktos napisze, że kupilem dla siebie 3 karnety ;) Oczywiście 100% racji ,ze organizacja sprzedazy to totalna porażka, przez pierwsze pol h nie mogłem wogóle wejść na stronę z zakupem biletów, ale potem spora determinacja w odswieżaniu strony sprawiła, że blizej 13 dało mi sie kupić bilety i do Mariniego i do Murphyego. A z racji tego, ze widziałęm ,ze bilety wskakuje z powrotem do sprzedaży (przez błędy z płatności u innych? wrzucanie biletów pulami? nie wiem) to po jakimś czasie zaczałem jeszcze próbować z Sienkiewiczem i po X próbach udało sie po 15 kupić też bilet do niego. Także nie wiem czego miałem więcej, farta czy determinacji, ale się udało. I dla zainteresowanych - MFKiG potwierdzilo mi, ze jaki kto ma numerek nie ma znaczenia - wszyscy maja dotac to samo, zależnie od tego co ustali artysta - wrys lub podpis.

„Dotąd pierwszeństwo mieli ci, którzy fizycznie ustawiali się w kolejkach, czasem nawet na kilka dni wcześniej, co wykluczało część fanów.”

Ten cytat z komunikatu organizatorów, pokazuje, że nic się nie zmieniło. Czytając Forum, Facebooka i rozmawiając z ludźmi, widzę, że większość biletów i tak trafiła do wytrwałych fanów, którzy zarywali noce w kolejkach. Zabrano tylko przyjemność integracji, z całonocnymi rozmowami o komiksach i innych pasjach.

Offline Midar

« Odpowiedź #81 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 16:59:26 »
Nie mam fb, więc nie ważne jak duże posty, to ich nie zobaczę. Myślałem, że tu ktoś wrzucił info. Trudno.
Regulamin wrzucał Teli, tam był dzień i godzina rozpoczęcia sprzedaży. Fakt, że jakoś na Forum nikt tego nie komentował.

Z cyklu: "Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji"

Regulamin strefy autografów na 2025 rok:

https://komiksfestiwal.com/strefa-autografow/
« Ostatnia zmiana: Pn, 23 Czerwiec 2025, 17:01:13 wysłana przez Midar »

Offline Fernando Po

« Odpowiedź #82 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 17:11:49 »
Wiele osób kupowało po kilka biletów korzystając z różnych kont, bilety na gości którzy ich nie interesują, szkoda.

Offline Midar

« Odpowiedź #83 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 17:40:08 »
Nie sądzę. Było tak trudno kupić, że jak ktoś zdobył jeden lub dwa bilety, to zwykle był max.

Offline nocny

« Odpowiedź #84 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 18:02:15 »
Kurde, młyn prawie jak na Metallike :D W każdym razie fajnie, że w kolejce (Marini i Murphy) spotkam się ze znanymi twarzami - Midar, Szekak, zapominalski Teli :)
« Ostatnia zmiana: Pn, 23 Czerwiec 2025, 18:11:26 wysłana przez nocny »

Offline JanJ

« Odpowiedź #85 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 18:40:59 »
No to spotkamy się w kolejce do Mariniego.

Offline Itachi

« Odpowiedź #86 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 19:07:49 »
1) Osoba, która ustaliła termin sprzedaży na 12.00 po długim weekendzie powinna dostać Oscara.

2) Trzy godziny napierdalanki w robocie ze znajomymi, żeby kupić bilet. Jakikolwiek.

3) 20 zamówień mi anulowali za brak płatności, ale niestety przy klikaniu w link non stop był komunikat o przekroczeniu czasu.

4) Wkurw był? Był.

5) Udało się klepnąć Mariniego i Sienkiewicza.

6) Czy jestem zwolennikiem takiej sprzedaży? Ni cholery, nie przy takich serwerach. Jestem ciekawy czy ktoś z mniejszej miejscowości albo wioski zdołał kupić bilet. Gdzie jest trochę wolniejszy Internet.

7) Kolejkon miał swój urok, tylko trochę nam wszystkim odjebało z tym przychodzeniem w piątek, o czwartowym rekordziście już nawet nie wspominam.

8 ) Stać bedziemy i tak, do innych artystów i po same numerki do wielkiej trójki. Te zapewnienia że 30 osób dostanie to samo jest takie trochę naiwne. Czas nie jest z gumy, gadki szmatki, opóźnienia są możliwe. Lepiej być 5 niż 29.

9) Po kiego grzyba mi 3 karnety? Nie można było zrobić samych wejściówek do Autorów po te 50 zł? Albo 100? Cena nie ważna, raczej sam fakt powiązania karnetu z biletem do strefy.

10) Kij z tym, Enricoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo (Szpakowski mode)
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Midar

« Odpowiedź #87 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 19:26:31 »

3) 20 zamówień mi anulowali za brak płatności, ale niestety przy klikaniu w link non stop był komunikat o przekroczeniu czasu.

Płaciłeś kartą, czy blikiem? U mnie wywalało płatności inne niż blik.

Offline nocny

« Odpowiedź #88 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 19:29:38 »

7) Kolejkon miał swój urok, tylko trochę nam wszystkim odjebało z tym przychodzeniem w piątek, o czwartowym rekordziście już nawet nie wspominam.

No to jest pojebane, ale to takie błędne koło. Ja zaczynałem jak wystarczyło przyjść w sobotę o 7 rano. Któregoś roku przyszedłem o 7 i się okazało, że jest już pełno ludzi, a pierwsi przyszli o 5 rano. I sobie pomyślałem już wtedy, jakie to chore :D No i tak z roku na rok ktoś przychodził wcześniej czym "zmuszał" resztę do przyjścia wcześniej :D Dwa lata temu miałem tak, że siedzę sobie w hotelu z myślą, że wyjdę za kilka godzin a tu widzę posta na forum, że pierwsze osoby już są. No to co miałem robić, w 10 minut byłem pod Areną. I tak to się kuźwa kręci.

Online Necr09

« Odpowiedź #89 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 19:37:09 »
(...)
6) Czy jestem zwolennikiem takiej sprzedaży? Ni cholery, nie przy takich serwerach. Jestem ciekawy czy ktoś z mniejszej miejscowości albo wioski zdołał kupić bilet. Gdzie jest trochę wolniejszy Internet.
(...)

Mi się udało, choć za pierwszym razem wykrzaczyło się, druga próba od nowa z płatnością Blikiem już poszła
FGO: 758,469,198