Autor Wątek: MFKiG 2025 - 36. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi  (Przeczytany 35003 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fernando Po

Odp: MFKiG 2025 - 36. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi
« Odpowiedź #60 dnia: Śr, 18 Czerwiec 2025, 19:45:24 »
Wciąż na scenie...

Offline JanJ

« Odpowiedź #61 dnia: Śr, 18 Czerwiec 2025, 23:01:11 »
Takie pytanko bo nie było mnie tam już jakiś czas i ogólnie od kiedy MFK przeniosła się z ŁDK do AA bywam coraz rzadziej - czy strefa autografów nadal zorganizowana jest na środku areny gdzie za plecami autorów słychać głośną muzykę tudzież strzelanki z gier? Czy coś się tu poprawiło, czy nadal ciężko zamienić dwa słowa z autorami?

Offline Fernando Po

« Odpowiedź #62 dnia: Śr, 18 Czerwiec 2025, 23:04:40 »
Pogorszyło.

Offline JanJ

« Odpowiedź #63 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 12:13:57 »
No i strona MFK z biletami padła tuż po uruchomieniu. Ciężko było się tego spodziewać  ::)

Online Necr09

« Odpowiedź #64 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 12:21:51 »
Się ucieszyłem bo mi się strona załadowała jak jeszcze 5 biletów do Seana Murphyego było, no ale przy próbie realizacji zakupu strona zmarła więc pewnie się nie uda takowego zakupić :<
FGO: 758,469,198

« Odpowiedź #65 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 12:58:43 »
Mi punkt 12 muliło przy każdym etapie, ale jakimś cudem po paru minutach ładowania udało się kupić i zapłacić za Murphy'ego, potem stronę wywaliło przy powrocie, ale dostałem na maila już bilet więc na szczęście wszystko jest ok.

Ale generalnie patologią jest, że reklamują się jako międzynarodowy festiwal, a dają 30 biletów na dzień na autora (na Sienkiewicza nawet 20, sic!) - mam nadzieję, że przynajmniej jak tak mało to autorzy będą robić wrysy w komiksach, a nie szybki podpis i dziękujemy.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Szekak

« Odpowiedź #66 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 13:35:43 »
Mi się nie udało Sienkiewicza na którym mi najbardziej zależało, za to udało się Mariniego i Murphego. Jakby ktoś się chciał wymienić to śmiało. :D
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline michał81

« Odpowiedź #67 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 14:36:57 »
Przez natłok obowiązków w pracy zapomniałem że to dziś ta przedsprzedaż. Cóż trudno, może w przyszłym roku.

Offline Takesh

« Odpowiedź #68 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 14:47:38 »
Nawet nie wiedziałem, że dziś sprzedaż biletów...

Gdzie padło info? FB?

Czyli teraz autografy tych artystów to tylko na stoiskach wydawców?

Online Necr09

« Odpowiedź #69 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 14:52:23 »
W tym regulaminie co @Teli wrzucał linka w środę było

W celu pozyskania dostępu do ww. autorów, należy zakupić specjalny bilet uprawniający do autografu autora w danym dniu. Sprzedaż biletów odbędzie się na stronie internetowej www.bilety.ec1lodz.pl. Start sprzedaży biletów planowany jest na 23 czerwca o godz.: 12:00
Do każdego autora obowiązuje ograniczona liczba numerków na dany dzień, wynikająca z indywidualnych ustaleń z autorami:
– Bill Sienkiewicz: 20 szt. w sobotę, 20 szt. w niedzielę
– Sean Murphy: 30 szt. w sobotę, 30 szt. w niedzielę
– Enrico Marini: 30 szt. w sobotę, 30 szt. w niedzielę
FGO: 758,469,198

Offline Takesh

« Odpowiedź #70 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 14:55:36 »
Dzięki.

Wiem, że autorzy mieli być u wydawców i ewentualnie mieć swoje stoiska. Może tam będzie szansa. Bo jak nie, to ja dziękuję za.takie zmiany....

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #71 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 15:16:40 »
Wchodzę na niedzielnego Murphyego. Wciąż 30 biletów. Kupuję. Mieli, mieli i wywala mnie ze strony. Wchodzę raz jeszcze - 27 wciąż. Udaje się kupić, ale przy przejściu do płatności znów mnie wywala. Na szczęście przyszedł mail z linkiem do płatności. Po nastuvprubach płatnością kartą wciąż nieopłacone. Wywala błąd, że miną czas na płatność (a jeszcze z 7 min mam). Dzwonię do EC1. Miła pani załamuje ręce, system się jej wiesza, jakby mieli jakiś hakerski atak. Jedyna rada - kup pan raz jeszcze o ile są dostępne. Próbuję zapłacić raz jeszcze. Bez skutku. Z braku lepszych opcji wchodzę zobaczyć czy są bilety jeszcze dostępne. SĄ! 4!. Kupuję, dochodzę do płatności. O nie nie, kolejny raz kartą płacić nie będę. Ale bliska w tym dosłownie momencie puścić yeż nie mogę. Zostaje telefon do Przyjaciela. Udaje się. Dyktuje mi kod, potwierdza zamówienie w apce. Przychodzi mi mail z biletem. Dzięki PabloW! Żałuję jedynie, że i Tobie nie udało się kupić biletu :(

Offline Midar

« Odpowiedź #72 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 15:35:36 »
Przychodzi mi mail z biletem.
To się widzimy😀. Mi wpadł duet Murphy i Marini. Sienkiewicza odpuściłem. Próbowałem kupić na dwóch urządzeniach, w dwóch lokalizacjach i tam, gdzie miałem bardzo silny i szybki internet po światłowodzie, nie było problemu, a tam gdzie ładowało na pełnym 5G, co chwila była padaka.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #73 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 15:35:44 »
Finalnie udało się  :) 
Jest tu na forum taki jeden Superbohater bez peleryny dzięki któremu najprawdopodobniej będę miał możliwość stanąć oko w oko z Boleslavem Felixem Robertem Sienkiewiczem 8)

Offline Midar

« Odpowiedź #74 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 15:39:00 »
Gratulacje i cieszę się, szczególnie biorąc pod uwagę, że na Sienkiewicza była mniejsza pula.
« Ostatnia zmiana: Pn, 23 Czerwiec 2025, 15:55:43 wysłana przez Midar »