Autor Wątek: MFKiG 2024 - 35. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi  (Przeczytany 62333 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: MFKiG 2024 - 35. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi
« Odpowiedź #315 dnia: Pn, 26 Sierpień 2024, 22:14:13 »
Łazisz sam, bo lubisz, czy z braku laku bo nikt inny się nie zgłaszał?
Lubię. Bardzo. :D

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #316 dnia: Wt, 27 Sierpień 2024, 06:29:14 »
Nie dość, że Włuczykij, to jeszcze samotny cowboy. Brakuje mu tylko Obieżyświata brakuje. Gdzie twoja Drużyna Pierścienia w wojażach?

Offline eridraven

« Odpowiedź #317 dnia: Śr, 28 Sierpień 2024, 15:15:41 »
Postanowiłem przygotować listę komiksów, które będą miały premierę na MFKiG (nie wcześniej, nie później, a dokładnie na Festiwalu)

Liczba tytułów jest już spora, ale na pewno czegoś brakuję.

Stąd moja prośba do Was o pomoc. Piszcie na priv, komentujcie, niech się roznosi.

A przede wszystkim korzystajcie 🙂

http://comixxy.com/2024/08/27/komiksowe-premiery-na-mfkig-2024/
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Necr09

« Odpowiedź #318 dnia: Śr, 28 Sierpień 2024, 15:33:12 »
Oko Horusa – Rafał Spórny
masz literówkę ;)

Fajnie, że będzie Kod 3/3 Ł. Bałuta, poprzednia część była zaskakująco dobra.
FGO: 758,469,198

Offline eridraven

« Odpowiedź #319 dnia: Śr, 28 Sierpień 2024, 15:37:13 »
Komiks to tylko hobby

Offline moai

« Odpowiedź #320 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 08:20:27 »
Mam wątpliwości natury technicznej, a mianowicie czy jurorzy powinni być umieszczani w kategorii "goście" wraz z twórcami.
Jeżeli jakaś osoba oprócz zasiadania w jury, ma spotkanie autorskie, prelekcje czy seans autografów to oczywiście tak, jeżeli jednak tylko bierze udział w obradach jury to (wg. mnie jako zwykłego uczestnika) umieszczenie jej w kategorii "goście festiwalu" nie ma sensu.

szykuje się taka posucha, że człowiek zaczyna takie pierdoły rozważać
Zwłaszcza, że nie wszyscy jurorzy będą na miejscu. Obrady odbywają się online. :)

Offline bjeń

« Odpowiedź #321 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 08:27:05 »
Postanowiłem przygotować listę komiksów, które będą miały premierę na MFKiG (nie wcześniej, nie później, a dokładnie na Festiwalu)

Świetna inicjatywa! Jest szansa również na dodanie okładek (tych, które zostały ujawnione)?

Offline Smok

« Odpowiedź #322 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 09:14:14 »

Super, że przygotowałeś coś takiego. Dzięki!

Wśród premier Timofa bardzo brakuje nowego "Kota Rabina". Jeszcze brak Sfara na liście festiwalowych gości mogę jakoś znieść, ale byłoby miło już we wrześniu poznać kolejne perypetie Kota i szkoda, że tak się nie stanie.

Offline eridraven

« Odpowiedź #323 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 12:04:33 »
Świetna inicjatywa! Jest szansa również na dodanie okładek (tych, które zostały ujawnione)?

Jak znajdę dłuższą chwilę, to dodam okładki i linki do kont autorów.

Super, że przygotowałeś coś takiego. Dzięki!

Wśród premier Timofa bardzo brakuje nowego "Kota Rabina". Jeszcze brak Sfara na liście festiwalowych gości mogę jakoś znieść, ale byłoby miło już we wrześniu poznać kolejne perypetie Kota i szkoda, że tak się nie stanie.

Timof pisał na swoim FP, że więcej nie będzie. A z gości do Sandoval musi wystarczyć. bo Sfara nie będzie  :|
Komiks to tylko hobby

Offline Fernando Po

« Odpowiedź #324 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 17:41:08 »
Czy ktoś wie coś o (teoretycznie możliwym) piątkowym wernisażu wystawy Pana Tadeusza w EC1?
Organizator milczy, a ja (i pewnie nie tylko ja) chciałbym zaplanować noclegi i dojazd.

Offline bjeń

« Odpowiedź #325 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 15:03:32 »
Pojawiła się wreszcie lista wystawców: https://komiksfestiwal.com/targi/lista-wystawcow/

GIGA TARGI
Z radością ogłaszamy, że w tym roku na listę wystawców trafiło rekordowe 324 stoisk! To absolutny hit, który sprawia, że tegoroczna edycja naszej strefy targowej będzie największą w historii!
Wszystkich łowców perełek zapraszamy do 🏟️Atlas Areny, gdzie cała strefa targowa rozciągnie się zarówno na płycie, jak i na ringu. Będziecie mogli spotkać swoje ulubione wydawnictwa, twórców, a także znaleźć unikalne komiksy, gry i gadżety.
Ale to nie wszystko! Stoiska rozrywkowe, w tym gry elektroniczne i wystawy, będą czekały na Was w 📍Sport Arenie.
Targi będą otwarte w sobotę od 9:00 do 19:00 i w niedzielę od 9:00 do 17:00. Nie przegapcie tej okazji – szykuje się fantastyczny weekend pełen wrażeń!

Offline keram2

« Odpowiedź #326 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 11:23:28 »
Na fejsbookowej stronie magazynu "Komiks i My", zapraszają na stoisko festiwalowe.
Będzie można tam spotkać autorów publikujących w magazynie: Wyrzykowskiego, Konsztata, Zajączkowskiego, Cabałę, Volińskiego, Krysińskiego, Koniora, Moszczyńskiego, Miaśkiewicza ...

Nieźle, dziewięć nazwisk i jeszcze trzy kropki (czyli możliwe więcej).
Oby na stoiskach innych wydawców obrodziło równie bogato, bo z oficjalnymi gośćmi festiwalu trochę słabo.
« Ostatnia zmiana: So, 31 Sierpień 2024, 12:53:39 wysłana przez keram2 »

Offline PabloWu

« Odpowiedź #327 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 11:33:06 »
Super że będzie tak liczna reprezentacja najlepszego magazynu komiksowego w Polsce .

Offline nocny

« Odpowiedź #328 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 22:02:35 »
Zostały 2 tygodnie do imprezy.
Sprawdziłem sobie jak to było rok temu z ogłaszaniem gości, wysyp ogłoszeń zagranicznych gości nastąpił 2 miesiące przed festiwalem. W tym roku na 2 tygodnie przed festiwalem mamy ogłoszonych tylu zagraniczniakaów:

RYSOWNICY

Filipe Andrade
Tony Sandoval
Erik Svetoft (jednocześnie scenarzysta)
Marc Torices (jednocześnie scenarzysta)

SCENARZYŚCI

Romuald Giuliuvo
Wilfrid Lupano
Greg Rucka

Czy ktoś ogarnia co się dzieje? Zdaje się, że nie jadę pierwszy raz od 11 lat nawet mimo, że mam opłacone noclegi, ale zwyczajnie z gości zarówno polskich jak i zagranicznych nie interesuje mnie dosłownie nikt :(
W ogóle wydaje mi się, że tu nawet nie będzie potrzeby robienia numerków ;)

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #329 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 23:08:40 »
Ja mam podobne odczucia. Jest po prostu bardzo słabo w tym roku. No, chyba że zdarzy się cud i ogłasza jakąś fajną gwiazdę. Dlatego dla mnie normalny przyjazd w sobotę i na totalnym luzie zakupy i spotkania.