Autor Wątek: MFKiG 2024 - 35. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi  (Przeczytany 62745 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online michał81

Odp: MFKiG 2024 - 35. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi
« Odpowiedź #165 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 09:37:27 »
Tak jakby to coś miało zmienić :)
No tak, lepiej siedzieć i wylewać żale tu na forum, bo to coś zmieni.
« Ostatnia zmiana: Śr, 07 Sierpień 2024, 09:40:20 wysłana przez michał81 »

Offline HugoL3

« Odpowiedź #166 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 10:26:04 »
A jak mi się nie podobał jakiś film to mam pisać do właściciela kina, dystrybutora filmu, reżysera? Nie popadajmy w absurdy.
Jedyne co samemu mogę zrobić to po prostu pojechać na inny festiwal poza PL i tak to się pewnie skończy.

Offline turucorp

« Odpowiedź #167 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 11:54:37 »
A jak mi się nie podobał jakiś film to mam pisać do właściciela kina, dystrybutora filmu, reżysera? Nie popadajmy w absurdy.
Mając możliwość zapoznania się z kulisami powstawania filmu i mogąc przedstawić racjonalne i konstruktywne argumenty, które poprawią kolejny i mogą dotrzeć do uszu dystrybutora filmu i reżysera, wybierasz bezsensowne marudzenie? Ze wszystkim w życiu tak "działasz"?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #168 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 12:14:28 »
Mając możliwość zapoznania się z kulisami powstawania filmu i mogąc przedstawić racjonalne i konstruktywne argumenty, które poprawią kolejny i mogą dotrzeć do uszu dystrybutora filmu i reżysera, wybierasz bezsensowne marudzenie? Ze wszystkim w życiu tak "działasz"?

Tak, ze wszystkim tak działam. Przynajmniej jeśli mówimy o sytuacjach, które nie kwalifikują się do ubiegania się o reklamację/zwrot.

Offline turucorp

« Odpowiedź #169 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 12:20:42 »
Tak, ze wszystkim tak działam. Przynajmniej jeśli mówimy o sytuacjach, które nie kwalifikują się do ubiegania się o reklamację/zwrot.

Czyli całe życie masz pretensje do wszystkich wokół, ale żeby cokolwiek zmienić, nie widzisz większego sensu?
Spoko, nie ma więcej pytań.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #170 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 12:41:59 »
Czyli całe życie masz pretensje do wszystkich wokół, ale żeby cokolwiek zmienić, nie widzisz większego sensu?
Spoko, nie ma więcej pytań.

Poświęcę swoje życie na próbie skontaktowania się z władzami Disneya, aby naprawili Gwiezdne Wojny.
Odezwę się do menedżera mojego ulubionego zespołu muzycznego, aby następnym razem uwzględnili Polskę przy swojej trasie.
Napiszę do twórców mojej ulubionej gry, żeby przestali nachalnie reklamować mi dodatkowo płatne ulepszenia, bo nie jestem nimi zainteresowany.

Wrócę gdy dostanę odpowiedzi.

Offline PJP

« Odpowiedź #171 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 13:13:36 »
Festiwal Komiksu W Łodzi
  ·
📢RUSZYŁA SPRZEDAŻ BILETÓW!📢
Twój bilet na komiksowy weekend 35. MFKiG - https://bit.ly/35mfkig
Festiwal odbędzie się 14-15 września 2024, przede wszystkim na terenie Atlas Areny i Sport Areny. Dostępne są karnety dwudniowe oraz bilety na każdy dzień z osobna. 
Bilet uprawnia również do zwiedzania wystaw stałych i czasowych Centrum Komiksu i Narracji Interaktywnej EC1 w dniach festiwalu – zobaczycie tam między innymi wystawy Tadeusza Baranowskiego i Kasi Nie, autorki tegorocznego festiwalowego plakatu.
Widzimy się na festiwalu! 
#Łódź #ckni #CentrumKomiksu #centrumkomiksuec1 #lodz #ec1lodz #35mfkig #festiwalkomiksuigier #games #comics #festiwalkomiksuwlodzi #mfkig #FestiwalKomiksu #TadeuszBaranowski
---

Offline Leyek

« Odpowiedź #172 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 13:14:52 »

I przynajmniej jakiś pozytyw ;)

Offline Teli

« Odpowiedź #173 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 14:09:42 »
Poświęcę swoje życie na próbie skontaktowania się z władzami Disneya, aby naprawili Gwiezdne Wojny.

Do nich nie pisz. Jak zaczną naprawiać to jeszcze bardziej zepsują. Albo na następnym SDCC zaprezentują Hamilla który w epizodach X-XII wcieli się w kolejną reinkarnację Palpatina:)

Wybaczcie żartobliwy offtop ale nie mogłem tego tak zostawić.

Offline turucorp

« Odpowiedź #174 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 15:07:30 »

A masz możliwość realnego dotarcia z KONKRETNYMI (i konstruktywnymi) propozycjami do w/w, czy może kolejny raz nie zrozumiałeś (podobnie jak lajkujący twoją wypowiedź) tego, co ci napisałem?

Online freshmaker

« Odpowiedź #175 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 15:28:00 »
może ja nie zrozumiałem. widzę już drugą wypowiedź - my i wy. w dobra stronę to zmierza. moja konstruktywna propozycja - informować o gościach i programie z wyprzedzeniem tak żeby można sobie zaplanować wizytę w lodzi. wiem że to jest zbyt trudne i jak mi się nie podoba to mam spier.

Offline turucorp

« Odpowiedź #176 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 16:14:01 »
może ja nie zrozumiałem.
No ja zdecydowanie nie zrozumiałem tego co napisałeś. Jacyś "my i wy" i coś o "spier"?
Informacje o gościach wrzucają wtedy, kiedy mają ich potwierdzonych, twoja "konstruktywna propozycja" to wrzucanie informacji, kiedy nie mają potwierdzenia? Czy może przemyciłeś coś bardziej konstruktywnego między słowami?

Offline Łazur

« Odpowiedź #177 dnia: Pt, 09 Sierpień 2024, 13:07:19 »
Jeśli na pięć tygodni przed imprezą największy festiwal w PL (i którejś tam części Europy) ma potwierdzonych i ogłoszonych czterech gości (w tym jednego krajowego), to wypada się tylko zaśmiać :)
All Comics Are Beautiful

Online freshmaker

« Odpowiedź #178 dnia: Pt, 09 Sierpień 2024, 13:20:52 »
oni czekają może z ogłoszeniem tak jak ja czekam z kupnem biletu, czyli w dniu imprezy

Offline turucorp

« Odpowiedź #179 dnia: Pt, 09 Sierpień 2024, 14:02:09 »
Jeśli na pięć tygodni przed imprezą największy festiwal w PL (i którejś tam części Europy) ma potwierdzonych i ogłoszonych czterech gości (w tym jednego krajowego), to wypada się tylko zaśmiać :)

Masz równie blisko jak ja do Mamuta, Kasińskiego i kilku innych osób spośród orgów, masz też dosyć nośny format, w którym mógłbyś to ostatecznie wyjaśnić (docierając do wszystkich zainteresowanych i zbulwersowanych). Idź, dopytaj co i jak, napisz o tym (bardzo fajny temat sam ci się pcha w ręce) i może wtedy przeprowadzimy tutaj publiczną debatę, opierając się na racjonalnych podstawach?