Autor Wątek: MFKiG 2024 - 35. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi  (Przeczytany 34752 razy)

louie.cyphre i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline starcek

Odp: MFKiG 2024 - 35. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi
« Odpowiedź #270 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 15:33:22 »
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline keram2

« Odpowiedź #271 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 17:14:26 »
Dzięki starcek.
Trochę to dziwne pisać relację z imprezy 10 miesięcy po jej odbyciu się, ale sam tekst ciekawy i warty przeczytania.

Offline turucorp

« Odpowiedź #272 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 18:01:57 »
Ciekawe czy o tegorocznej edycji powstanie tyle tekstu, co o zeszłorocznej. Przypadkowo znalazłem...

(…) skoro dotarcie do łódzkich orgów to aż taki problem, to może niezadowoleni forumowicze powinni dołączyć do, istniejącego od lat, ruchu oporu? Witek Idczak prowadzi ten bój samotnie, więc może czas, żeby ktoś go wsparł? Łódzki Resistance, pod szyldem "Rower Witka", zorganizowany w cosplayerskie drużyny rodem z "Allo, allo", zajmuje część giełdy i publicznie wycina stojaki na komiksy z kartonu. To mogłoby się udać.

„Przypadkowo” znalazłes po moim wpisie? Doceniam   ::)

Offline starcek

« Odpowiedź #273 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 22:07:47 »
Dzięki starcek.
Trochę to dziwne pisać relację z imprezy 10 miesięcy po jej odbyciu się, ale sam tekst ciekawy i warty przeczytania.

A tak mi przypadkowo wyskoczyło, ale turucorp, wiadomo, wie jak zawsze lepiej.
Aż mi się przypomniało pewne określenie Marka Maldisa o takich ludziach, ale nie będę szerzył mowy nienawiści. :-D

Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline turucorp

« Odpowiedź #274 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 22:34:16 »
A tak mi przypadkowo wyskoczyło, ale turucorp, wiadomo, wie jak zawsze lepiej.
Aż mi się przypomniało pewne określenie Marka Maldisa o takich ludziach, ale nie będę szerzył mowy nienawiści. :-D

Czyli nie czytasz tej dyskusji, a jedynie przypadkiem przechodziłeś z tragarzami? Spoko, wiadomo powszechnie, że takie blogi i wpisy zawsze "wyskakują przypadkiem" XD Spoko, udawaj dalej pierwszą naiwną  ::)
Przypomniało mi się pewne określenie Józefa Piłsudskiego o takich ludziach, ale nie będę... :)

Offline Midar

« Odpowiedź #275 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 00:01:03 »
No, po prostu dupę urywa, w końcu kogoś zapowiedzieli.
TOMASZ LEW LEŚNIAK
Współtwórca komiksów o Jeżu Jerzym, dziecięcej serii „Tymek i Mistrz”, komiksoksiążki „Hej, Jędrek!” oraz cyklu satyrycznego „Polska mistrzem Polski”. W 2011 roku współtworzył pełnometrażowy film „Jeż Jerzy” wraz z Wojtkiem Wawszczykiem i Kubą Tarkowskim. Animacja zdobyła wiele nagród, w tym Grand Prix na SICAF w Seulu i na Brooklyn Film Festival 2012. Wraz z Wojtkiem Wawszczykiem stworzył ponad 400-stronnicową powieść graficzną „Fungae”. Reżyser jednego z odcinków serialu "Kajko i Kokosz". Artdirector filmu "Smok Diplodok" w reżyserii Wojtka Wawszczyka. Zaprojektował freski do średniowiecznej galerii Muzeum Żydów Polskich Polin. Obecnie pracuje jako reżyser nad pełnometrażową adaptacją "Tytusa, Romka i A'Tomka".

Offline starcek

« Odpowiedź #276 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 11:16:30 »
Lista kolejkowa już jest?

Offline turucorp

« Odpowiedź #277 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 17:20:32 »

Jasne, podobno podczas zapisów mają sprawdzać paszporty, bo polscy czytelnicy przychodzą ciągle ci sami i już się wszystkim twórcom to znudziło.

Offline keram2

« Odpowiedź #278 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 18:06:25 »
Może nie powinniśmy (w kwestii ogłaszania gości) skupiać się tylko na organizatorach festiwalu, w końcu goście przybywają także na zaproszenie wydawców.
Byłoby więc dobrze, gdyby wydawcy na swych stronach uchylili już co nieco informacji - chyba, że faktycznie nie ma o czym gadać.
Mimo wszystko mam nadzieję, że nie będzie tak źle.

Offline Itachi

« Odpowiedź #279 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 20:36:18 »

Organizatorzy robią wszystko, żeby takiej nie było  :D

Może nie powinniśmy (w kwestii ogłaszania gości) skupiać się tylko na organizatorach festiwalu, w końcu goście przybywają także na zaproszenie wydawców.
Byłoby więc dobrze, gdyby wydawcy na swych stronach uchylili już co nieco informacji - chyba, że faktycznie nie ma o czym gadać.
Mimo wszystko mam nadzieję, że nie będzie tak źle.

No przecież Erik Svetoft to gość Timofa, a Marc Torices Mandioki... To przecież działają. Już teraz zrobili połowę roboty za organizatorów (licząc gości zagranicznych). Pewnie jeszcze kogoś zapowiedzą, ale to zawsze łączy się z zapowiedziami komiksów, także jeszcze chwilkę pewnie poczekamy.
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Itachi

« Odpowiedź #280 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 18:31:01 »
Goście, goście...

https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Dracos

« Odpowiedź #281 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 18:47:04 »
Goście, goście...

Podobno będzie Rodrigues, nie wiem kogo jeszcze wam do szczęścia potrzeba 8)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #282 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 21:47:16 »
Bierzcie wolne na poniedziałek i w niedzielę po festiwalu idziem na piwo. Od 2 lat pielęgnujemy tą tradycję z Death'em ;D (w 22' mieliśmy większą ekipę) W ten sposób kończymy festiwal właściwie już w poniedziałek :P

Offline Death

« Odpowiedź #283 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 23:40:27 »
A potem Rodri sobie idzie w poniedziałek do pracy, a ja mam tradycję poniedziałkowego łażenia po księgarniach i antykwariatach.  8)

Offline nocny

« Odpowiedź #284 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 08:52:44 »
Na razie to nie ma powodów, żeby tam w ogóle przyjeżdżać :( A przyjeżdżam od 2013 :/