Autor Wątek: Małopolski Festiwal Komiksu  (Przeczytany 8151 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rodrigues

Odp: Małopolski Festiwal Komiksu
« Odpowiedź #30 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 21:12:34 »
Parę fotek, bo jakoś tu pusto.

Moim zdaniem MaFK > KFK, ale jak to zawsze bywa haters gonna hate  :P.

LVL -1
Giełda oraz utworzony na prośbę autorów Kolejkon 2.0

Wszędzie te ziomki w koszulkach Wydziału 7 :P

LVL 1
Wystawa Kup Ten Art

LVL 2
Kolejkon 1.0

LVL 2
Spotkanie z Aimée de Jongh

Offline Lyricstof

People are like the sea, sometimes gentle and friendly, sometimes stormy and treacherous. First of all, it's just water.

Offline badday

« Odpowiedź #32 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2024, 00:04:28 »
Program festiwalu:
https://www.rajska.info/nadchodzi-malopolski-festiwal-komiksu-2024

SOBOTA 8.06.2024
09:00 - 10:25 Warsztaty z Wiewiórką - Berenika Kołomycka ZAPISY
10:00 - 12:00 Spacer komiksowy – Agnieszka Kuźma ZAPISY
10:15 - 11:30 Wprowadzenie do portretu i emocji kurs rysowania dla początkujących ZAPISY
10:45 - 11:45 Berenika Kołomycka: Jak młodzi czytelnicy pokochali malutkiego liska i wielkiego dzika
11.00 - 12.00 Warsztaty malowania tuszem - Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha ZAPISY
12:15 - 13:30 Rysujemy pełną postać kurs dla średniozaawansowanych ZAPISY
13:15 - 14:15 Jacek Świdziński i Jakub "Dem" Dębski: Minimalistyczna forma, ironia i komiksy o Polsce
13.30 - 14.30 Lekcja nauki japońskiego - Katarzyna Kotko ZAPISY
13:15 - 14:15 Jak Kaczor Donald podbił Europę - Radosław Koch
14:15 - 15:30 MangaMasters Stworzenie pełnej strony komiksu kurs dla zaawansowanych ZAPISY
14:30 - 15:30 Joanna Karpowicz i Rafał Szłapa: Komiksy po ASP i crowdfunding
14:30 - 15:30 Paweł Dybała: Mangi i superbohaterowie
15.40 - 16.40 Prelekcja na temat yōkai i innych postaciach japońskiego bestiariusza - P: Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha
15:45 - 16:45 Kari Korhonen: Niezwykłe przypadki Sknerusa McKwacza
17:00 - 18:00 Michał "Śledziu" Śledziński i Karol "KRL" Kalinowski: 25 lat "Produktu" - kiedy to minęło?
18:30 - 20:00 Bitwa Komiksowa

NIEDZIELA 9.06.2024
09:00 – 10:25 Japońskie wzornictwo i kimona
10:00 – 12:00 Spacer komiksowy ZAPISY
10:15 - 11:30 Wprowadzenie do portretu i emocji kurs rysowania dla początkujących ZAPISY
10:30 – 12:00 Warsztaty komiksowe prowadzone przez Rafała Szłapę ZAPISY
10:45 - 11:45 Jacek Skrzydlewski: Zapasy z Kajkiem i Kokoszem, czyli klasyk rysuje klasykę
12:00 - Gra terenowa ZAPISY
12:00 - 13:00 Joanna Sępek, Piotr Wojciechowski: Gniewny debiut
12:15 - 13:30 Rysujemy pełną postać kurs dla średniozaawansowanych ZAPISY
13:30 - 14:30 Lekcja nauki japońskiego ZAPISY
14:15 - 15:30 MangaMasters - Stworzenie pełnej strony komiksu - kurs dla zaawansowanych ZAPISY
14:30 - 15:30 Manga i książki japońskie dla najmłodszych - co czytać z dzieckiem? Yatta.pl
14:30 - 15:30 Konkurs Cosplay ZAPISY

Offline Kadet

« Odpowiedź #33 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2024, 00:14:28 »
Czy ktoś może wie, jak na tej imprezie wygląda sytuacja z autografami? Są jakieś wyznaczone godziny czy raczej łapie się twórców przy okazji?
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline michał81

« Odpowiedź #34 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2024, 05:33:39 »
Czy ktoś może wie, jak na tej imprezie wygląda sytuacja z autografami? Są jakieś wyznaczone godziny czy raczej łapie się twórców przy okazji?
Wyznaczone godziny i chyba wcześniej trzeba zapisać się na listę. Osoby z poza listą mogą dostać wyrys jak zostaje jeszcze na to czas.

Offline Kadet

« Odpowiedź #35 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2024, 19:20:25 »
Dziękuję bardzo. Rozumiem, że te zapisy są na miejscu? Bo na stronie ani FB na razie nic o tym nie widzę (a są tam zapisy internetowe na różne warsztaty).
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #36 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2024, 19:51:03 »
Nie pamiętam, żebym ostatnio wpisywał się na jakąś listę. Po prostu była kolejka.

Online Alexandrus888

« Odpowiedź #37 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2024, 19:55:50 »
Może pomylił MFK z KFK...

Offline Kadet

« Odpowiedź #38 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2024, 20:13:54 »
Dziękuję i za te wskazówki :) Jeśli wszystko pójdzie dobrze, będę na festiwalu koło 10.00 w sobotę i mam nadzieję, że uda mi się dostać rysunek od Korhonena.

Dziękuję z całego serca!

Offline michał81

« Odpowiedź #39 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2024, 21:04:41 »
Może pomylił MFK z KFK...
Moze i tak. 🤣

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #40 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:40:19 »
Jest info o strefie autografów.

💥Mamy harmonogram Strefy Autografów! Będziecie tam mogli zdobyć unikatowe dedykacje od naszych Gości i Gościń. Nie przegapcie takiej okazji! 🤩
💚Sobota (Arteteka 3. Piętro)
• Adam Święcki 11:00-12:00
• Kari Korhonen 13:30-15:30
• Joanna Sępek  12:00
• Michał Śledziński  15:00-16:30
• Jacek Świdziński  14:15-15:15
💚Niedziela (Arteteka 3. Piętro)
• Kari Korhonen12:00-13:00
• Luko Czakowski10:00-12:00
💚Na stoiskach na Giełdzie w sobotę (10.00-18.00) i niedzielę (10.00-15.00):
• Berenika Kolomycka
• Jakub Dębski (tylko w sobotę)
• Rafal Szlapa
• Piotr Wojciechowski
Widzimy się wkrótce! 🥰
People are like the sea, sometimes gentle and friendly, sometimes stormy and treacherous. First of all, it's just water.

Offline Itachi

« Odpowiedź #41 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 20:40:15 »
Udanego Festiwalu Panowie :)

Jeżeli ktoś będzie miał możliwość, żeby ogarnąć mi jutro wrys od Kari Korhonena to zapraszam na priv, za fatygę oczywiście odpowiednio zapłacę :)
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Kadet

« Odpowiedź #42 dnia: So, 08 Czerwiec 2024, 19:10:29 »
Ja już zakończyłem swój jednodniowy pobyt, zdobywszy pożądany wrys od Kariego Korhonena. Ale kolejka była spora! Wcześniej myślałem, że może uda się parę razy podejść do autora, ale nic z tego. Jednak cieszę się bardzo z tego, co mam.

Na stoisku Fankomiksu dostałem też fajną zakładkę do zakupionego "Powrotu Milusia":

Pozdrawiam jak najserdeczniej wszystkich spotkanych kaczkofanów i znajomych z forum! :)

Dziękuję z całego serca!

Offline michał81

« Odpowiedź #43 dnia: So, 08 Czerwiec 2024, 19:59:37 »
Na początku zdecydowanie nic nie zapowiadało tej kolejki jak się później utworzyła.

Offline muaddib

« Odpowiedź #44 dnia: Nd, 09 Czerwiec 2024, 18:46:45 »
Na Małopolskim Festiwalu Komiksu byłem tylko wczoraj, ale miło spędziłem czas. Znów wybrałem się z dziećmi, bo w Artetece w zeszłym roku czuły się wyjątkowo dobrze, a przestrzeń sprzyja temu, żeby się nie nudziły. Wzięły udział w warsztatach malowania tuszem i rysowania postaci mangowej. Tak je to wciągnęło, że popołudnie spędziły na obecnych w bibliotece tabletach graficznych, a wieczorem wzięły udział w Bitwie Komiksowej, przez co prawie spóźniliśmy się na powrotny pociąg. Młodsza córka uzbrojona w blok przywiozła do domu kilka świetnych rysunków.
Na początek nie rozumiejąc do końca idei listy kolejkowego, wstydziła się iść przed wszystkimi do Kariego Korhonena, ale w koniec końców się odważyła i dostała taki rysunek:

Starsza córka w komiksie o Wściekłych Ptakach dostała taki wrys:

Ja swoje mIejsce w kolejce zwolniłem, bo za nami stał jeszcze tłum i nie chciałem, żeby ktoś wrócił do domu bez rysunku :)

Stolik obok autografy dawał Jacek Świdziński, do którego kolejka była bardzo krótka, więc podeszliśmy chwilę porozmawiać przy wrysie. Przez to, że na spotkaniu Jacek porównywał design swoich postaci do komiksowych Muminków córka poprosiła go o taki rysunek:

Ja natomiast przyszedłem z komiksem i dostałem rysunek, w którym zostało wyrażone zdziwienie, że Fin rysuje komiksy o Kaczorze Donaldzie:

Jacek był już głodny, więc nie mógł doczekać się obiadu, więc kiedy kolejka się skończyła zostawił po sobie taki ślad:

Potem przyszedł czas na Śledzia. Przez to, że zaczytujemy się ostatnio Dragon Ballem, córka poprosiła o rysunek Boskiego Miszcza:

Myślałem, że mam już zarysowane wszystkie komiksy Śledzia, ale znalazłem jeszcze dwa, więc poprosiłem o wrys "dresa" w Centrum:

Niedługo potem zjawił się KRL, więc po prawie dekadzie w końcu zdobyłem wrys w Łaumie:

Po spotkaniu Karol miał miał się wrysowywać, ale... chyba pojawiliśmy się tylko my, więc oprócz wrysu w Kościsku, Zosia dostała też rysunek na kartce:

Zosia zakupiła jeszcze najnowszego Liska i Berenika namalowała jej taki obrazek:

W moim szkicowniku pojawiły się też dwa rysunki - od Jacka Skrzydlewskiego i Karola Patoły:

Od Karola kupiłem też kilka zinków i rysunek, ale może wrzucę go już w swoim temacie.

Wróciłem też z planszami od Gosi Wowczak, ale to już w innym temacie. Brakujące zinki od Gosi Wawczyk niestety gdzieś zgubiłem, więc gdyby ktoś znalazł to proszę o kontakt :)

Impreza mimo, że skromniejsza niż w zeszłym roku, to sprawiła mi sporo frajdy, a dzieci nie mogą się doczekać kolejnej edycji. Miałem czas na porozmawianie z każdym, a kolejki w większości były niedługie. Żałuję, że nie mogłem być na afterku, ale nie można mieć wszystkiego :)