Na WTK znalazłem dziś ludzi którzy jeszcze bardziej niż ja nie lubią TK. To była ta część członków i księgarzy z Polskiej Izby Książki, która dalej twardo obstaje za narzuceniem nam z góry ustawy o Jednolitej Cenie Książki. Jeju - jacy to fanatycy socjalizmu. Tyle bzdur i jadu wylanych na każdego kto ma inne zdanie, nie słyszałem od czasu czytania ostatnich postów @xanara i @michała81.

XD I trochę się już pogubiłem, bo już nie wiem czy to dalej są bezczelni cynicy, którzy grają biedne owieczki i najbardziej poszkodowaną grupę społeczną w Polsce. Czy też są to ludzie którzy naprawdę uwierzyli, że działają dla dobra kultury i jednolita cena książki będzie dobra dla ogółu. Przede wszystkim dla nich, ale dla innych ludzi też.

I aggghhh wiedziałem że tak będzie. Nagrałem też panel tłumaczy ale zajął tyle miejsca, że mi się nie zapisał na mojej skromnej karcie pamięci. Jutro muszę pamiętać by TK w częściach puszczać. A dobre rzeczy tam leciały. Nastąpił wielki revil. Po 5 latach wiemy dlaczego pierwsze tomy SBM miały tak słabe tłumaczenie.