Autor Wątek: Komiksowa Warszawa 25-28 maja 2023  (Przeczytany 18860 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lou

Odp: Komiksowa Warszawa 25-28 maja 2023
« Odpowiedź #225 dnia: Śr, 31 Maj 2023, 10:33:16 »
Był ktoś z was na spotkaniach bloku komiksu kobiecego w sali Mickiewicza i mógłby co nieco o nim napisać?
Never trust the friendly ones.
Yuri Daily

Offline muaddib

« Odpowiedź #226 dnia: Śr, 31 Maj 2023, 10:58:32 »
Z tegorocznej KW mam niewiele wrysów, bo byłem tylko jeden dzień, prowadziłem dwa spotkania bloku kobiecego (pozdrowienia dla przybyłych forumowiczów) a do tego... zostawiłem część komiksów i portfel w miejscu, do którego nie miałem dostępu przez większość dnia :) W kolejce do Jacka Świdzińskiego poznałem w końcu @Leyka, ale gdybyśmy nie zeszli na temat Łukasza Kowalczuka, to nigdy bym się o tym nie dowiedział :)

Mój ulubiony rysunek tej edycji (Jacek Świdziński):

Dwa wrysy ud Huberta Czajkowskiego:
Spoiler: PokażUkryj

Portret od Jakuba Topora

Anna Poszepczyńska:

Tommy i Rafa w Ćmie #3:

W poniedziałek w Katowicach był Andrzej Pągowski i też zgodził się coś wrysować:

Był ktoś z was na spotkaniach bloku komiksu kobiecego w sali Mickiewicza i mógłby co nieco o nim napisać?
Byłem oczywiście na swoich i na fragmentach kilku innych spotkań. Szczególnie ciekawe było ostatnie dotyczące tego, czy potrzebujemy kategorii „komiks kobiecy”. Dyskusja była gorąca i ciągnęła się jeszcze po spotkaniu. Wszystkie spotkania na tej sali były nagrywane, więc jest duża szansa, że będą opublikowane. Niestety sala Mickiewicza była daleko m.in. od strefy autografów i trudno ją było znaleźć, bo wchodzi się do niej przez inną salę.

« Ostatnia zmiana: Śr, 31 Maj 2023, 11:10:25 wysłana przez muaddib »

Offline Lou

« Odpowiedź #227 dnia: Śr, 31 Maj 2023, 14:56:11 »
Byłem oczywiście na swoich i na fragmentach kilku innych spotkań. Szczególnie ciekawe było ostatnie dotyczące tego, czy potrzebujemy kategorii „komiks kobiecy”. Dyskusja była gorąca i ciągnęła się jeszcze po spotkaniu.

Czyli podobnie jak na panelu w 2010, w którym brałam udział. Szkoda, że nie dostałam zapro tym razem, bo jako niegdyś największa orędowniczka i popularyzatorka tej kategorii, z obecną kondycją polskiego komiksu i moim podejściem mogłoby być jeszcze ciekawiej.
Never trust the friendly ones.
Yuri Daily

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #228 dnia: Cz, 01 Czerwiec 2023, 12:28:31 »
Komiksowa Warszawa #2 sobota, #3 niedziela. Razem.  8)

Intensywny czas, miło spędzony. Dzięki wszystkim, znajomym z forum i ludziom, których poznałem. Fajnie było podyskutować o naszym hobby, trochę się posprzeczać, itp.

Spotkanie z Wydziałem 7, na wrysy przy stoisku wydawcy dołączył Marek Turek.

Sobotni wieczór na sportowo, Legia kontra Śląsk, zaprezentowali całkiem fajną koszykówkę. Dzięki Dominik za zaproszenie.

I znowu komiksowo, wiadomo, wsparcie dla prowadzącego.  ;D Ciężko było trafić do sali Mickiewicza.  ;D

Marcello Quintanilha.

Jacek Świdziński w ogniu pytań festiwalowych.  8)

Zaprzyjaźniony festiwal o planach na ten rok.

Ostatnie próby zdobycia wrysów, w holenderskiej wersji komiksu Rita. Tło też nie jest bez znaczenia.  :D

Artystyczne rozmowy i wymiana zdań.  8)

Droga powrotna. 2:55 jestem w domu.  :P

I to by było na tyle.  :o
Greed is leaking like water. On your way. Hidden lurks lust.

Offline muaddib

« Odpowiedź #229 dnia: Cz, 01 Czerwiec 2023, 13:12:31 »
Ostatnie próby zdobycia wrysów, w holenderskiej wersji komiksu Rita. Tło też nie jest bez znaczenia.  :D

Widzę, że został uwieczniony moment, w którym orientuję się, że nie mam portfela :D Na szczęście się znalazł w trudnej do odnalezienia sali Mickiewicza :)
Holenderską Ritę kupiłeś na festiwalu czy gdzieś zamawiałeś?

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #230 dnia: Cz, 01 Czerwiec 2023, 13:29:52 »
Widzę, że został uwieczniony moment, w którym orientuję się, że nie mam portfela :D Na szczęście się znalazł w trudnej do odnalezienia sali Mickiewicza :)
Holenderską Ritę kupiłeś na festiwalu czy gdzieś zamawiałeś?

Dobrze, że się znalazł.  ;)

Na festiwalu, kupiłem dwie, a nie mam ani jednej, pierwsza oddana w prezencie koneserowi wydań zagranicznych, druga sprzedana na pniu.  ;D
Greed is leaking like water. On your way. Hidden lurks lust.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #231 dnia: Pt, 02 Czerwiec 2023, 22:17:59 »
Na kanale Jarosława Ejsymonta jest dużo spotkań nagranych z festiwalu. I dochodzą nowe.

https://www.youtube.com/@jarosawejsymont6105

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #232 dnia: Wt, 06 Czerwiec 2023, 18:29:10 »
Wrzucam moje zdobycze (byłem w piątek i niedzielę). Trzeba trochę wypromować autorów ;):

Link do galerii: https://imgbox.com/g/yY84eSKRRN

Wojciech Glanowski:

Hubert Czajkowski:

Anna Poszepczyńska:

Jakub Topor:

Marcello Quintanilha:

Wagner Willian:

Guido van Driel:

Vojtěch Mašek:

Martin Šinkovský & Jan Pomykač:

Frenk Meeuwsen:

Peter Milligan:

Glanu i Czajkowski undisputed miszcze 8). Fajnie było zobaczyć wszystkich ziomali i poheheszkować. Sporo czasu zeszło na pogawędki, ale to właśnie one stanowią jeden z najlepszych elementów takich imprez. Do następnego! ;)

P.S. Pozdrawiam nowo poznanego ziomeczka Leyka! który w ogóle nie wygląda jak smerf... SZOK!

Offline Koora

« Odpowiedź #233 dnia: Wt, 06 Czerwiec 2023, 18:48:45 »
Ale Ci Wojtek Glanowski odpicował brykę!

Offline Szekak

« Odpowiedź #234 dnia: Wt, 06 Czerwiec 2023, 19:08:32 »
Ja widzialem to juz kilka dni temu, i powiem szczerze, ze z wrazenia az jaslo kupilem.  ;D
Piękno jest w oczach patrzącego.