Autor Wątek: Komiksowa Warszawa 23–26 maja 2024  (Przeczytany 16956 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rodrigues

Odp: Komiksowa Warszawa 23–26 maja 2024
« Odpowiedź #120 dnia: Cz, 30 Maj 2024, 13:39:45 »
Jak kulturalnie popijaliśmy kawusię z kierpicem w kawiarence w kinotece, to ten ziomal z drobiem był na spotkaniu autorskim (w tejże kawiarni), na szczęście drób nie skrzeczał. Ogólnie to nie wiem jak to skomentować :o :o :o ;D

Offline Kadet

« Odpowiedź #121 dnia: Cz, 30 Maj 2024, 17:28:36 »
Też widziałem tego pana z kaczką, gęsią i psem i wiedziałem o nim wcześniej, bo jakiś czas temu był we Wrocławiu. Ogólnie to trochę smutna, a trochę pokrzepiająca historia: w czasie pandemii w ciągu trzech dni oboje jego rodzice zmarli na COVID-19, przez co wpadł w depresję, a te zwierzaki pomogły mu z niej wyjść. Teraz podróżuje z nimi po kraju i przy okazji udziela się społecznie.

https://www.wroclaw.pl/dla-mieszkanca/ges-kaczka-pies-i-ich-czlowiek-oryginalny-kwartet-podrozuje-po-polsce-dariusz-brzeski
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Kadet

« Odpowiedź #122 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2024, 00:55:32 »
Garść moich zdobyczy z Komiksowej Warszawy:

- komiksy:

Spoiler: PokażUkryj

- książki i jeden film:

- wrysy:

Zdumiewający Kwantomas - złodziej dżentelmen od Marca Gervasia (w tomie z historią o początkach postaci)

Długi Piotr Silver z disnejowskiej adaptacji "Wyspy skarbów" Teresy Radice i Stefana Turconiego

Minnie z historyjki "Wielkie Morze Piasku" Radice i Turconiego (jak się dowiedziałem z rozmowy, jedynego komiksu disnejowskiego, który Stefano Turconi sam pokolorował)

W tomie z Goofym reporterem tych samych autorów nie było miejsca na wrys, więc dostałem tam tylko podpis, a Goofy'ego - już w klasycznym stroju - na oddzielnej kartce:

I zamykając serię wrysów od Radice i Turconiego: Attilio Limonta z "Ziemi, nieba, kruków":

Autograf od Benoita Peetersa - chciałem go dostać w jednej z jego książek o Tintinie, ale niestety przesyłka z eBaya się opóźniła i nie zdążyłem jej odebrać przed wyjazdem - na szczęście autor był na tyle miły, że podpisał mi się na kartce, którą sobie wkleję do książki:

Emilka Sza od Meago z podpisem Macieja Kura:

Miluś od Sławomira Kiełbusa i Miłasia od Piotra Bednarczyka oraz autograf od Macieja Kura:

I na koniec niespodzianka: Mike Blueberry od Wojciecha Birka (a chciałem tylko dostać podpis od tłumacza - ale pan Wojciech olbrzymio przewyższył moje oczekiwania :) )

Pozdrawiam wszystkich, z którymi miałem się okazję spotkać, choćby przelotnie. Świetnie było Was zobaczyć! :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!