Autor Wątek: Komiksowa Warszawa 2021 Start/Meta  (Przeczytany 31683 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Komiksowa Warszawa 2021 Start/Meta
« Odpowiedź #165 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 19:17:17 »
Pewnie jak mu na Facebooku coś nie tak napiszą to stwierdzi, że w ogóle przestaje rysować :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline turucorp

« Odpowiedź #166 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 19:26:48 »
To jest naprawdę dobre.
Kolega sum41 stwierdził, że nie podoba mu się jakość zaprezentowanych tu wrysów.
Pan Turek poczuł się urażony i od tej pory wrysów dawał nie będzie.
Krótko mówiąc z powodu wypowiedzi osoby nie lubiącej wrysów, zostaną ukarane osoby, które wrysy lubią i zbierają.
To trochę głupie karać swoich fanów za wypowiedź jednej osoby, której coś się nie podoba.

Nie doczytałeś, nie będzie „wrysów/rysografów”, będą normalne, starannie i powoli wykonane rysunki i oczywiście autografy.
Nie strzelam żadnego focha, nie czuję się urażony, po prostu stosuję pragmatyczne rozwiązanie.
Skoro mamy tutaj grupę „urażonych estetycznie” oraz „rozbawionych”, to należy docenić ich wysiłki w celu poprawy jakości tego co powstaje podczas sesji na festiwalach.
Doceniam, że ludzie przychodzą po szybki autograf opatrzony równie szybkim rysografem, jednak, skoro jest to później upubliczniane i podlega takiej a nie innej ocenie, to, z mojego punktu widzenia, wymaga odpowiedniego potraktowania.
Ja niestety rysuję bardzo powoli i mozolnie, więc rysunki po prostu zajmą więcej czasu, oczywiście, że będę siedział i dłubał tyle ile trzeba, ale zainteresowani powinni uzbroić się w cierpliwość.

Pan artysta się obraził za wpisy na forum ::)

I po co ta bezsensowny sarkazm?
Ani nie artysta, ani nie obraził  ::)

Pewnie jak mu na Facebooku coś nie tak napiszą to stwierdzi, że w ogóle przestaje rysować :)
Zawsze możesz bez kolejki podeść na festiwalu i powiedzieć mi to bezpośrednio.
« Ostatnia zmiana: Śr, 15 Wrzesień 2021, 19:28:34 wysłana przez turucorp »
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline xanar

« Odpowiedź #167 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 19:34:14 »
No nie żartuj nie będę nigdzie jeździł wyszło mi, że dla mojej grupy wiekowej mam 0,5% szansy umrzeć na wirusa.

Offline kv

« Odpowiedź #168 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 19:40:13 »
Kurczę, ja już nie wiem, który wpis jest na poważnie a który na żarty - już nawet emotikony nie pomagają  ;)

A tak już na poważnie, to moje zrozumienie o wrysach(a nie zbieram ;))  jest takie - zestaw wrysów jest jak album z rodzinnymi zdjęciami - nieważne zdjęcie tylko co się z tym zdjęciem wiąże  :)
W takim przypadku trudno dyskutować o np. ostrości takiego zdjęcia  ;)

Jeśli źle rozumiem...przyjmuję na klatę  :o

Offline Itachi

« Odpowiedź #169 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 19:43:25 »
Tak sobie czytam Waszą dysputę o jakości wrysów i zastanawiam się w czym tkwi problem? Jak ktoś ma do przejechania na festiwal kilkaset albo nawet kilkadziesiąt kilometrów, albo jak ktoś czuwa całą noc w celu zdobycia dobrego numerku, albo po prostu ma z tego czysty fun to cieszy się z jakiejkolwiek pamiątki. Nie każdy artysta daje kilka dobrych wrysów, niektórzy wolą zrobić ich 15-25 aby więcej osób miało okazje je zdobyć. Często podobają mi się rysunki w albumach innych osób, bardziej od moich, ale w żaden sposób nie wywołuje to u mnie negatywnych emocji, w sumie jest ciekawy czy tylko ja tak mam czy to jednak pewien psychiczny aspekt ? :) Reasumując liczy się zabawa, dobrze spędzony czas w doborowym towarzystwie i kapitalne pamiątki z festiwali (często mające swoje historie).
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline turucorp

« Odpowiedź #170 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 19:48:20 »
No nie żartuj nie będę nigdzie jeździł wyszło mi, że dla mojej grupy wiekowej mam 0,5% szansy umrzeć na wirusa.
Czyli kolejna „miękka faja” mocna w gębie tylko pod płaszczykiem anonimowości w internecie?   :o
A już liczyłem na fajną i konstruktywną rozmowę    :'(

Kurczę, ja już nie wiem, który wpis jest na poważnie a który na żarty - już nawet emotikony nie pomagają  ;)

A tak już na poważnie, to moje zrozumienie o wrysach(a nie zbieram ;))  jest takie - zestaw wrysów jest jak album z rodzinnymi zdjęciami - nieważne zdjęcie tylko co się z tym zdjęciem wiąże  :)
W takim przypadku trudno dyskutować o np. ostrości takiego zdjęcia  ;)

Jeśli źle rozumiem...przyjmuję na klatę  :o

Ja też tak do tej pory myślałem, ale życie wszystko weryfikuje  ;)
Jak sobie pomyślę, że np. Prosiak czy Gosia Kulik specjalnie jechali z Wrocławia na dosłownie dwie godziny do Wawy, żeby dać ludziom te rysografy, a potem czytam komcie, to mi się podnosi.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline xanar

« Odpowiedź #171 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 19:55:20 »
No trochę strach, jeszcze mi wbijesz ołówek pod żebra, jak się do ciebie odezwę.

Offline turucorp

« Odpowiedź #172 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 20:04:04 »
No trochę strach, jeszcze mi wbijesz ołówek pod żebra, jak się do ciebie odezwę.

Wolne żarty, w realnym świecie jestem (prawie) pacyfistą, po prostu preferuję kontakt wzrokowy i werbalną wymianę opinii, internet generuje zbyt wiele niedomówień i dzięki anonimowości niektórych rozzuchwala do poziomu, którego normalnie nawet by nie próbowali osiągnąć.
Prosta sprawa, masz problem, przychodzisz, mówisz co i jak, siadamy, rozmawiamy, wymieniamy się argumentami, a ludzie w tzw. międzyczasie dostają rysunki i autografy, w miłej atmosferze.

Offline xanar

« Odpowiedź #173 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 20:09:28 »
No właśnie, to o to (prawie) się martwię :)

Offline freshmaker

« Odpowiedź #174 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 20:18:13 »
kiedyś po dyskusji na forum była prawie ustawka piotr kowalski vs śledziu. pk do tej pory o tym pamięta. plecy konia.

Offline turucorp

« Odpowiedź #175 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 20:22:03 »
kiedyś po dyskusji na forum była prawie ustawka piotr kowalski vs śledziu. pk do tej pory o tym pamięta. plecy konia.

Koniec końców szarpał się z Konewą zamiast ze Śledziem, ale faktycznie, PK zaniżył wtedy niestety standardy  :(

No właśnie, to o to (prawie) się martwię :)

Niby czytasz stosy tego SH zza oceanu, a taki lękliwy? Nie bój nic, takie rzeczy tylko w samoobronie, wbrew pozorom jestem dosyć cywilizowany.

Offline kv

« Odpowiedź #176 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 20:23:39 »
Ja też tak do tej pory myślałem, ale życie wszystko weryfikuje  ;)
No to przynajmniej jedno wyjaśnione  ;) wyedukowani +1  :o

PS. @turucorp, jak mawia mój szef , +1 do mocy  ;D

« Ostatnia zmiana: Śr, 15 Wrzesień 2021, 20:25:24 wysłana przez kv »

Offline kierpic

« Odpowiedź #177 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 20:29:33 »
Prosta sprawa, masz problem, przychodzisz, mówisz co i jak, siadamy, rozmawiamy, wymieniamy się argumentami, a ludzie w tzw. międzyczasie dostają rysunki i autografy, w miłej atmosferze.
Nie rysunki tylko rysografy/wrysy, dotrze to w końcu do ciebie?  ::)
;)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 (REWOLUCJA) - II etap - amerykański

Offline turucorp

« Odpowiedź #178 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 20:39:41 »
;)

A co ja napisałem kilka postów wyżej w kwestii rysunków na festiwalach?
Rysunki, tak, wrysy/rysografy, sorry, ale już nie  :P

sum41

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 20:40:41 »
Kurde i wez tu cos napisz - myslalem ze logiczne bedzie ze jak ktos wrzuca cos do sieci i tym sie poniekad chwali to po to aby inni to widzieli i jakos zareagowali jedni pozytywnie, inni negatywnie, wszystko wszystkim ma sie podobac, swiat bylby nudny... ludzie... :)