Autor Wątek: Komiksowa Warszawa 2021 Start/Meta  (Przeczytany 31576 razy)

Offline freshmaker

Odp: Komiksowa Warszawa 2021 Start/Meta
« Odpowiedź #90 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 20:38:06 »
no tak czyli jeszcze wiele komiksów przed tobą do przeczytania jak już wyrośniesz z superhero

sum41

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 20:41:45 »
Kurde pochwal sie zbiorami na forum, chetnie zobacze jak wyglada 10 tysiecy zeszytowek.

Gdy tylko zmontuje zaprojektowany regal z elementow zakupionych w Castoramie wrzuce fotki, narazie mam prace przy budowie tarasu i brak czasu na skrecanie.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 20:43:14 »
no tak czyli jeszcze wiele komiksów przed tobą do przeczytania jak już wyrośniesz z superhero

Niechce z nich wyrastac bo daje duzo frajdy i mozna oderwac sie od szarej rzeczywistosci :)

Troche europejczykow i nie superhero tez mam to jakies 10% kolekcji.

Offline turucorp

« Odpowiedź #93 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 21:25:00 »
Ja jestem w tej mniejszosci ktora kupuje komiksy dla obrazkow glownie (90% kolekcji)  a mam ich troche bo w zeszytowkach juz przekroczylem  10 tys. wiec troche tych rysunkow widzialem w zyciu :)
Spoko, ale jak to się ma do obraźliwych bzdur, które wypisujesz tutaj w kwestii "rysografów"?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 21:30:18 »
Napisanie co mi to przypomina to juz obrazanie, kurde ale ten swiat staje sie delikatny, nic tylko czekac az beda zamykac za samo pomyslenie o kims czegos....

O Salu Buscemie i jego rysunkach roznie wypisuja ludzie  ale tam jest to infatylne super hero tutaj powazniejsze klimaty...

Offline freshmaker

« Odpowiedź #95 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 21:42:54 »
pewnie kiedyś docenisz ze te kilka kresek w albumie jako dedykacja to jednak efekt lat ćwiczeń. te bazgroły jak je określiłeś są bardzo chrakterystyczne i wystarczy jeden rzut oka żeby rozpoznać autora. dedykacje do tego są u nas jeszcze w większości wypadków bezpłatne dzięki uprzejmości autorów, którzy na festiwale przyjeżdzają w gratisie albo za przysłowiowa michę, żeby spotkać się z fanami. doceń to.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 21:48:28 »
Kurde doceniam ale chyba moge napiac co o nich mysle i jak to widze. Picasso obrazy tez bazgroly  a za milony euro sprzedawane, sztuka to umowna rzecz.

Kiedys znajomy z galerii powiedzial mi tak - nieliczy sie talent, tylko to w jakiej galerii wystawisz obrazy lub kto cie wypromuje.

Offline turucorp

« Odpowiedź #97 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 21:49:02 »
Napisanie co mi to przypomina to juz obrazanie, kurde ale ten swiat staje sie delikatny, nic tylko czekac az beda zamykac za samo pomyslenie o kims czegos....

O Salu Buscemie i jego rysunkach roznie wypisuja ludzie  ale tam jest to infatylne super hero tutaj powazniejsze klimaty...
Napisałeś chamski tekst i dalej brniesz.
Jakim cudem przyszło ci do głowy, że szybkie (czasami bardzo szybkie, bo kolejka długa, a czasu bardzo mało) "wrysy", będące ekwiwalentem autografu mają być wypasionymi grafikami?
Tu nie chodzi o "delikatność" tylko o elementarną bezczelność, ktoś chce mieć wrys, stoi w kolejce (czasami bardzo długo), rysownik ma kilka minut, mógłby się ograniczyć do podpisu, ale nie, z czystego szacunku dla czytelnika dłubie coś na szybko, czasami lepiej, czasami gorzej, ale jednak. Nikt mu za to nie płaci, ba, w wielu sytuacjach to rysownik jeszcze dopłaca do tego interesu, ale ceni swoich odbiorców i chce im dać coś więcej niż autograf.
I wtedy włazi taki @sum41, cały na biało, i wyskakuje z tą swoją zbulwersowaną gadką o "bazgrołach z nudnej lekcji w szkole". Co to w ogóle za tekst?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 21:53:44 »
Kurde ale sie szybko wpieniasz wyluzuj chopie, tak to widze i tyle.

W Usa tez goscie ktorzy ladnie rysuja na codzien gryzfola na szybko cos, inni daja cynka ze beda na conie wiec dostaja  zamowienia i lafnie dla klienta za kase rysuja. Kto co lubi nie spinaj sie 😊

Offline turucorp

« Odpowiedź #99 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 22:08:16 »
Kurde ale sie szybko wpieniasz wyluzuj chopie, tak to widze i tyle.

W Usa tez goscie ktorzy ladnie rysuja na codzien gryzfola na szybko cos, inni daja cynka ze beda na conie wiec dostaja  zamowienia i lafnie dla klienta za kase rysuja. Kto co lubi nie spinaj sie 😊

Nie wpieniam się, jedynie reaguję na bucerę, która tutaj odstawiasz.
Myślisz, że na amerykańskich conach rysownicy sami sobie pokrywają koszty przejazdu i pobytu na imprezie?
I że jeden taki wyjazd kosztuje ich czasami tyle co 50% tego co zarobili na komiksie?
Kiedy do ciebie dotrze, że to nie są grafiki na zlecenie tylko forma autografów?
W którym momencie peron odjechał ci na tyle mocno, że postanowiłeś wypowiedzieć się w kwestii, której kompletnie nie ogarniasz?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 22:11:40 »
Dobra nie wypowiadam sie bo mi peron odjechal a te grafiki sa na szybko i za darmo wiec ich niemoge ocenic tylko je wielbie ponad wszystko 😊 niebij wytlumacz...

Offline Midar

« Odpowiedź #101 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 22:13:49 »
Kurde pochwal sie zbiorami na forum, chetnie zobacze jak wyglada 10 tysiecy zeszytowek.
Przejdź się do papierniczego😉

Offline turucorp

« Odpowiedź #102 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 22:14:52 »
Dobra nie wypowiadam sie bo mi peron odjechal a te grafiki sa na szybko i za darmo wiec ich niemoge ocenic tylko je wielbie ponad wszystko 😊 niebij wytlumacz...
Po prostu zluzuj te swoje "estetyczne majty" i uświadom sobie, że to autografy a nie grafiki. Tak ciężko to skumać kiedy się ma 10K zeszytówek na półkach?  ::)

Offline Midar

« Odpowiedź #103 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 22:17:57 »
Ja jestem w tej mniejszosci ktora kupuje komiksy dla obrazkow glownie (90% kolekcji)  a mam ich troche bo w zeszytowkach juz przekroczylem  10 tys. wiec troche tych rysunkow widzialem w zyciu :)
Jak nie jesteś w stanie docenić artyzmu przynajmniej niektórych wrysów, to Ci te 10 tys. zeszytówek nie pomoże.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 22:35:14 »
Pewnie to jest powodem 😊