Autor Wątek: 33 MFKiG w Łodzi  (Przeczytany 80038 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: 33 MFKiG w Łodzi
« Odpowiedź #510 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:14:05 »
A nie wiem, może to potrwać, szczególnie, że zapomniałem zabrać z emefki swojej teczki z rysunkami i trochę na nią poczekam. ;)

Wrzucę sneak peak w postaci najawiększego zawodu imprezy, rysunek Kim Dżong Li w komiksie Timofa.

No i potwierdziło się to co niektórzy tutaj twierdzili, że ma gość "petardę w ręce".
Niech z Rosińskim założą spółkę i trzaskają takie szkice po 4 tysie/sztuka.

Offline Koora

« Odpowiedź #511 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:22:29 »
Ja zacznę od pozdrowień dla wszystkich za wspólnie spędzony czas!
Pewnie się powtarzam, ale gdyby nie takie towarzystwo, to raczej nie chciałoby mi się jeździć na te imprezy.

Ogólnie festiwal naprawdę udany. Plusy jednak dalej przeważają nad minusami.

Bardzo fajnie zorganizowana strefa niezalu. Spędziłem tam więcej czasu niż zazwyczaj, ale ponieważ średnio ogarniam te tematy, to bardzo pomógł mi Krzysiek, którego dość często podpytywałem kto to tam siedzi na tym stoisku :) Jeszcze raz dzięki Krzychu!
Strefa autografów jak zwykle super ogarniana przez chłopaków. Jedynie wpadka z Kokoszami faktycznie spora - myślę, że dobra nauczka na przyszłość.

Co do minusów, to chyba wszystko już było poruszane. Te nieszczęsne numerki wydawane o 10:00... brak słów...
Nagłośnienie - fatalne, sami autorzy zwracali uwagę na to, że stoliki wręcz drżały od tych basów.
Największa gwiazda festiwalu - jestem pod wrażeniem talentu, obserwowałem jak rysował na żywo, szacunek. Ale mam wrażenie, że generalnie chodziło o wypromowanie siebie samego. Miał być na stoisku Timofa - nie był. Siedział tylko na swoim stoisku i odnosiłem wrażenie, że jakikolwiek wrys w komiksie wydanym przez Timofa właśnie to było dla niego zło konieczne. Jak ktoś kupił na miejscu jego sketchbook za miliony monet, to był wpisywany na listę, miał nadawany jakiś numer, ale jak podszedłem z komiksem od Timofa, to tylko został on ode mnie odebrany i odłożony na półkę pod ladą z informacją żeby wrócić później. Ktoś tu wspomniał, że dawał super wrysy w swoich sketchbookach. Obserwowałem przez jakiś czas i żadnego super wrysu nie zaobserwowałem. Poza tym zero interakcji z ludźmi. 2 osoby podsuwały mu tylko pod nos kolejne albumy, a on rysował. Wyglądało na to, że nawet nie patrzy jaki to tytuł. Stąd np. wrysy totalnie niezwiązane z tematem, jak u Szekaka (u mnie zresztą to samo). Bardzo jestem ciekawy co na ten temat myśli Timof, bo po mojemu wygląda to tak, że został bardzo nieładnie potraktowany.

Ale cóż, pomimo tego bawiłem się świetnie, już nie mogę się doczekać kolejnej imprezy i spotkania z Wami :)

PS1. Freshmaker - jeszcze raz ogromne dzięki za pomoc w niedzielę! ;)
PS2. Szekak - wrzuciłeś fotkę uśmiechniętego Grega, wrzuć jeszcze jego minę jak zobaczył tę stertę komiksów od swojego największego fana w Polsce :)

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #512 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:23:10 »
Stary, ale żeś się uwziął na tego biednego Koreańczyka, jakby Ci jakąś osobistą przykrość sprawił :)

Serio oceniasz jego możliwości rysunkowe na podstawie szybkiego rysunkowego autografu? Który, jak już zestawiasz z Rosińskim, jest kilka poziomów lepszy niż te zezowate Wandy. Szekak jest rozczarowany, bo przyzwyczaił się do rzezanych przez pół godziny wrysów Trusta, a za takie rzeczy na świecie się płaci ecie pecie.

To oczywiście do Leyka :)

Offline Szekak

« Odpowiedź #513 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:29:46 »
Ja jestem rozczarowany, bo dostalem babe z cycochami na wierzchu w komiksie o ataku na wttc i podpis w Batmanie Swiat na rysunku Paco Roki.

Sam rysunek jako osobna rzecz jest calkiem ok, choc jak na 13 sekund przez ktore byl robiony to zajebisty.
« Ostatnia zmiana: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:37:08 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Leyek

« Odpowiedź #514 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:29:59 »
Wiedziałem, że do mnie :) Czepiłem się, bo gość wziął na pewno od Timofa kasę za przyjazd, a potem na ich stoisku odwala manianę. To by narysował coś malutkiego, ale dopracowanego. Takie coś to tylko szpeci komiks i pokazuje podejście "gwiazdy" do swoich klientów.

Offline holcman

« Odpowiedź #515 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:31:55 »
Wiedziałem, że do mnie :) Czepiłem się, bo gość wziął na pewno od Timofa kasę za przyjazd

Raczej nic od Timofa nie wziął, natomiast od festiwalu pewnie sporo.

Offline Koora

« Odpowiedź #516 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:33:28 »
Stary, ale żeś się uwziął na tego biednego Koreańczyka, jakby Ci jakąś osobistą przykrość sprawił :)

Serio oceniasz jego możliwości rysunkowe na podstawie szybkiego rysunkowego autografu?

Przecież napisałem, że jestem pod wrażeniem talentu. Jego możliwości rysunkowe oceniam na podstawie tego co rysował na żywo, a nie szybkich wrysów. Opisywałem za to swoje wrażenia na temat tego co działo się na jego stoisku.
Trochę nadinterpretujesz moje wypociny :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #517 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:34:58 »
@Koora on pisał do mnie :)

Offline Koora

« Odpowiedź #518 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:46:03 »
Bo pod moim postem, więc błędnie założyłem ;)

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #519 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:51:23 »
Tak to było do Leyka, ale też no offence! Po prostu widzę jak podszczypuje ten temat co jakiś czas a jeszcze w międzyczasie ze mnie zrobił jakiegoś ultrasa twórczości Kima, gdzie tak serio to nawet nie są moje klimaty, ale doceniam talent :) Co do jego słabego kontaktu z fanami, to może on wynikać z tego, że podobno facet nie mówi zupełnie po angielsku, co jest dla mnie lekkim szokiem w związku z tym, że on chyba jest w wiecznej trasie po całym świecie :)

Offline Itachi

« Odpowiedź #520 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:54:09 »
Kim Jung Gi na dobrą sprawę był w ten weekend całkowicie zbędny. Zrobili wokół niego jakąś magiczną otoczkę, rozbawiła mnie sytuacja z niedzieli. Wbijam na trybuny, schodzę w kierunku stoiska Egmontu, a prowadzący ze sceny nagle prosi wszystkich o oklaski dla niego... Gość siedział kilkanaście metrów dalej i robił wrysy dla ludzi i miał w głębokim poważaniu wszystko i wszystkich. Największa gwiazda, która nie pojawiła się nawet na pół godziny na strefie autografów, aby podpisać ludziom komiksy. Do tego olali Timofa, a oni jako jedyni wydali cokolwiek z nim związanego, nie liczę tutaj Batmana Świat :) W ogóle na tym jego stosiku panowała jakaś gęsta atmosfera, jakoby jedynym ich celem było nachapać się ile wlezie i pojechać w pizdu.

Proponuję aby lokalne gwiazdy traktować na równi, bardziej zadbać o ich wygodę i komfort pracy.
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Leyek

« Odpowiedź #521 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:59:08 »
@Itach - oj podpadasz @Pimpkowi :P

Offline Itachi

« Odpowiedź #522 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 18:01:12 »
Obawiam się, ze tym postem w ogóle mogłem rozpalić niezłe ognisko :)
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #523 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 18:22:48 »

Proponuję aby lokalne gwiazdy traktować na równi, bardziej zadbać o ich wygodę i komfort pracy.

Tuś mi brat! Polski komiks rules!

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #524 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 18:31:30 »
@Kandor, sprawdź 20-tą stronę tego wątku.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00