Autor Wątek: 33 MFKiG w Łodzi  (Przeczytany 80170 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline laf

Odp: 33 MFKiG w Łodzi
« Odpowiedź #480 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 22:59:56 »
A tak z ciekawości jak w końcu było z parkingiem pod AA? Ile płatny? Bo z ilością miejsc parkingowych to chyba nie było problemu.
Nie było problemu. Można było stanąć pod samą AA wjeżdżając za darmo przez "wjazd techniczny". Można też było było wjechać na główny parking za 20 zł.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #481 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 03:33:46 »
zaraz skreślamy, bo północ :P

Offline kv

« Odpowiedź #482 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 10:12:45 »
Dla mnie już po emefce ;)
Gdyby nie 2 prelekcje, na których byłem (ciekawostka: u p. Kasprzaków tak 25% obłożenia, na KiK -  prawie 100% krzesełek zajętych, u p. Nowakowskiego jeszcze mniej niż u p. Kasprzaków) to 1h zupełnie mi wystarczyła. Wiem, wiem, wychodzą 3 prelekcje, ale u p. Nowakowskiego byłem tylko na samej końcówce więc tego nie liczę  :)
A od 11 takie tłumy już były, że ciężko było się poruszać (kolejka do kasy Egmontu przez cały sklep).

Podsumowując:
- mile spędzone 4h (pomimo powyższych ;))
- 11 komiksów kupionych
- miło było wreszcie rozpoznawać wydawców, twórców a nie tylko p. Kołodziejczaka  ;)

Wyszło u mnie niestety brak doświadczenia w takich konwentach, bo udało by mi się dostać autograf od p. Kasprzaka zaraz po prelekcji (bez numerka oczywiście  ;)), ale... nie wiedząc o tym nie zaopatrzyłem się w komiks wcześniej  :o.

Do zobaczenia pewnie za kilka lat :o
« Ostatnia zmiana: Nd, 25 Wrzesień 2022, 10:57:50 wysłana przez kv »

Offline Death

« Odpowiedź #483 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 15:14:11 »
Mam newsa dotyczącego Ixbuniety. Kilka dni temu został zakończony scenariusz całej serii i zostało do narysowania jeszcze 80 plansz. Miejmy nadzieję, że Krzysiek będzie miał czas to wszystko narysować. :)
Dostałem też pozwolenie od Sławka, żeby opublikować planszę, której nie było w magazynie Komiks i My, a która kończyła pierwszy epizod. Chyba nie przeszła cenzury. :D W albumie, który kiedyś zostanie wydany już się znajdzie.

Offline kenji

« Odpowiedź #484 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 16:08:40 »
Ale było fajnie.

Offline kierpic

« Odpowiedź #485 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 17:17:39 »
W tym roku na festiwalu mogłem pojawić się tylko w sobotę. W pierwszej kolejności pozdrowienia dla wszystkich znajomych z forum, z którymi mogłem wymienić chociaż zdanie.

Zdjęcia cz. 1:

Spoiler: PokażUkryj
AA i kolejka po numerki

Wywiad Lyricstofa z Luko Czakowskim

Stoiska

Autografy

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #486 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 17:20:00 »
Wywiad Lyricstofa z Luko Czakowskim

Jestem zdania, że to Luko powinien wywiad z Lyricstofem robić. Konkurs i wysoka pozycja w nim to jednak, nie oszukujmy się, większe osiągnięcie niż jakieś tam dwa zeszyciki wydane ;)

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #487 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 17:41:43 »
Kto został w Łodzi to zapraszam na piwo. Na razie jest nas czterech.  8) Niedługo wrzucę parę zdjęć.  ;) Fajnie było was spotkać.
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Death

« Odpowiedź #488 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 17:45:40 »
O, czyli jednak 4. Proponuję spotkać się w stajni jednorożców o 20 i się znajdzie coś na Piotrkowskiej. Jeśli ktoś chce wbić to zapraszamy. :)

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #489 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 18:42:09 »
Byłem po raz pierwszy i sądzę, że nie ostatni. Bardzo fajna atmosfera. Można było kupić jakieś swoje braki, spotkać znajomych z innych części kraju oraz zobaczyć na żywo osoby, które zna się tylko że stopek redakcyjnych komiksów. Super impreza.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline kierpic

« Odpowiedź #490 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 21:22:11 »
Bardzo mało zdjęć zrobiłem na koronie hali, przepraszam komiks niezależny

Zdjęcia cz. 2

Spoiler: PokażUkryj

Offline freshmaker

« Odpowiedź #491 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 21:39:52 »
w tym roku byłem w łodzi w weekend ale na emefce tylko gościnnie w niedziele. oczekiwania miałem niskie, więc zostałem pozytywnie zaskoczony. raczej nastawiłem się na zakupy - zostawiłem parę stówek na stoisku azylu. wrysy bardziej przypadkowe niż planowe, zależało mi głównie na podpisach grega rucki.

z tego miejsca pozdro dla ziomków z forum z którymi przybiłem piątkę, największego fana grega rucki w polsce i koory który bezpiecznie dowiózł mnie do domu.

atlas arena to jednak słabe miejsce na te impreze - dla gier się może sprawdza, dla komiksów nie za bardzo.

Offline nocny

« Odpowiedź #492 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 21:57:48 »
Dzięki wszystkim za te 3 dni, fajnie było z Wami spędzić kolejny festiwal. Specjalne podziękowania dla Teliego, no mam fajnego kumpla Wam powiem ;)

Miałem nie jechać z powodu nikłej reprezentacji interesujących mnie rysowników, zdecydowałem się w ostatniej chwili i nie żałuję. Chociaż jak sprawdziłem na koncie ile mnie ten wyjazd kosztował, to ja nie wiem jak to możliwe, wydawało mi się, że ograniczam wydawanie kasy do minimum a aż mi się zakręciło w głowie jak zobaczyłem ile straciłem na ten wyjazd.

Jestem bardzo zadowolony z wrysowych zdobyczy od państwa Kasprzaków oraz od Ingo Romlinga, to pewniaki zadowolenia. Bardzo słabo wypadł Valderrama, średnio Scharf.

Żałuję, że nie byłem na spotkaniu Egmontu, ale jak się jedzie dla artystów to tak niestety jest, że program i autografy się wykluczają nawzajem :( No ale już w sobotę wieczorem obejrzałem sobie nagranie. Kilka bardzo bardzo cieszących mnie zapowiedzi było więc kolejny plus tego festiwalu.

Bardzo fajne było to, że u wielu wydawców (plus u Gildii) były kosze, kartony i regały "uszkodzonych" komiksów za połowę ceny, które w moich oczach w ogóle nie były uszkodzone, także zdobyłem parę okładkowo bardzo drogich rzeczy za 50% :) Plus udało się znaleźć na stoisku z komiksami "używanymi" brakujące albumy dwóch serii (Skorpion i Murena) także kolejna radość.

Organizacyjnie tak sobie, przede wszystkim kompletnie bezsensowny, wręcz wyglądający na złośliwy pomysł na wydawanie numerków godzinę po rozpoczęciu festiwalu. Na koronie miejscami potwornie ciasno, tworzyły się ciągle zatory. I trochę niezrozumiałe dla mnie rozmieszczenie wydawców, niemal wszyscy na płycie, ale Taurus, Ongrys i Timof wyrzuceni na koronę.

Ogólnie wyjazd oceniam pozytywnie ale mam nadzieję, że tak biedna lista gości to sprawa jednorazowa i za rok znów będzie trochę ciekawiej (dla mnie).

Offline willy_poodle

« Odpowiedź #493 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 22:27:10 »
Do dupy była organizacja czy raczej jej brak przy stole autografowym Kajkoszy. Numerki nie miały żadnego znaczenia, każdy podchodził i kładł co i kiedy chciał i mógł wziąć co chciał, przez co jednemu koledze ktoś zabrał jego komiks, a swój zostawił. Tylko kto w ogóle po otrzymaniu wrysów nawet nie patrzy co mu tam naskrobali?

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #494 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 22:54:36 »
Hehe, chłopaki
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.