Planuję się wybrać po raz pierwszy na festiwal i mam kilka pytań. Czy bilety można kupić przy wejściu, interesuje mnie na sobotę? Czy w strefach autografów miejsce trzeba zajmować juz w piątek xd, interesuje mnie kolejka do Grega Rucki? Czy na spotkania autorskie da się wejść z marszu? Liszę na jakieś wskazówki od weteranów. Ogólnie myślę przyjechać w piątek późnym popołudniem do Łodzi i czy już w Piątek się coś dzieje okołokomiksowego?
Ad. 1. Pewnie że możesz kupić przy wejściu. W zeszłym roku nawet lepiej się to opacało bo po zakupie w kasie dostawałeś opaskę na rękę z marszu i wchodziłeś podczas gdy wszyscy z e-biletami czekali w kolejce aż obsługa wyda im opaski.
Ad. 2. Można zająć miejsce w piątek. Zasada jest prosta im niższy numer do autora tym większa szansa na wrys ale do Rucki to nie ma sensu stać. Do scenarzystów mało kto numerek bierze, a że składają oni tylko podpis to przez 1,5h na strefie są w stanie bez problemu obsłużyć wszystkich zainteresowanych.
Ad. 3. Możesz iść z marszu, nigdy nie miałem problemów z wejściem na jakąkolwiek prelekcję
Ad. 4. "Okołokomiksowego"? Chyba tylko "Kolejkon" pod Areną. Przyjdź, przywitaj się, pogadaj z "weteranami" i zainkasuj czeskiego "zina" z "pudełka z komiksami" (ilość sztuk limitowana, decyduje kolejność zgłoszeń, mile widziany "zin" na wymianę

)