Autor Wątek: 33 MFKiG w Łodzi  (Przeczytany 80168 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rodrigues

Odp: 33 MFKiG w Łodzi
« Odpowiedź #255 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 20:32:25 »
A swoją drogą... "czytał" ktoś te festiwalowe "ziny"? Czy one są zbyt "niezależne" na takie okazje?
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Boro

« Odpowiedź #256 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 20:48:34 »
No i program jest, efektu WOW nie ma, ale i tak przyjadę, bo stęskniłem się za Wami :) Jakby co jadę w piątek z Bydgoszczy (raczej w godzinach rannych). Jeśli ktoś chce się zabrać to zapraszam - za free oczywiście.

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #257 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 08:04:49 »
Jakbyś jechał przez Wrześnię to chętnie się zabiorę. 

Offline Szekak

« Odpowiedź #258 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 10:33:13 »
Obilo mj sie o uszy, ze rucka i kasprzakowie maja byc tez w niedziele na stoisku egmontu. ;)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline nocny

« Odpowiedź #259 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 18:04:10 »
"widoczność Strefy Autografów tymczasowo zawieszona w programie ze względu na korekty w porozumieniu z autorami. pracujemy, by wyprostować ostatnie zakręty i wyjechać na prostą drogę (pewnie jutro). wtedy zostanie przywrócona 🙂"

Offline freshmaker

« Odpowiedź #260 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 18:05:15 »
czyli presja ma sens

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #261 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 18:11:07 »
Albo skutek odwrotny. Skrócą sesje z 1,5h do 1h  8)

Offline Teli

« Odpowiedź #262 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 18:56:04 »
Super. Będę mógł sobie rozpisać plan zwiedzania konwentu jeszcze raz :D

Offline HugoL3

« Odpowiedź #263 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 22:54:21 »
Z tego co zrozumiałem, to Kim owszem przylatuje do Łodzi na spotkanie, ale w strefie autografów już go nie spotkamy. Po co w takim razie reklamować festiwal jego nazwiskiem...

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #264 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 23:05:06 »
Z tego co zrozumiałem, to Kim owszem przylatuje do Łodzi na spotkanie, ale w strefie autografów już go nie spotkamy. Po co w takim razie reklamować festiwal jego nazwiskiem...

Bo nikt nie zabronił...

Offline Teli

« Odpowiedź #265 dnia: Nd, 11 Wrzesień 2022, 00:04:17 »
To kwestia kontekstu. Pewnie ktoś wyszedł z założenia że skoro Kim jest gwiazdą Instagrama to zbierzemy się grzecznie pod sceną, wyciągniemy telefoniki i zaczniemy wrzucać w internety własne relacje. Insta/FB/Tiktok czy inna cholera aż się przegrzeje od podniesionych łapek. Sam Kim zaś dzięki tej akcji powiększy zasięgi. Wielka, szczęśliwa wirtualna rodzina. Sukces, pieniądze i wieczna sława. Pewnie w innych szerokościach geograficznych nawet by się to udało ale...

W tym planie jednak niezauważono że polscy komiksiarze (a przynajmniej bywalcy forów i części grup FB) to jakaś analogowa, stetryczała geriatria. Zamiast filmiku na Insta towarzystwo woli bazgroły na papierze których zdjęcia potem pokazuje kolegom na kolejkonach niczym fotki ukochanych wnuków. A internetowe gwiazdy są traktowane co najwyżej jako ciekawostki które odpowiednio podsunięte mogły by się okazać czarnym koniem festiwalu. Jednak budowanie całego eventu na takiej podstawie w naszym kraju szału nie robi.
« Ostatnia zmiana: Nd, 11 Wrzesień 2022, 00:10:29 wysłana przez Teli »

Offline Leyek

« Odpowiedź #266 dnia: Nd, 11 Wrzesień 2022, 00:18:57 »
Jedyna nadzieja, że Rucka uratuje strefę autografów wrysunkami :) Sam mam od np. Alana Granta Batmana to Rucka może np. Wonder Woman rysować ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #267 dnia: Nd, 11 Wrzesień 2022, 00:29:51 »
To kwestia kontekstu. Pewnie ktoś wyszedł z założenia że skoro Kim jest gwiazdą Instagrama to zbierzemy się grzecznie pod sceną, wyciągniemy telefoniki i zaczniemy wrzucać w internety własne relacje. Insta/FB/Tiktok czy inna cholera aż się przegrzeje od podniesionych łapek. Sam Kim zaś dzięki tej akcji powiększy zasięgi. Wielka, szczęśliwa wirtualna rodzina. Sukces, pieniądze i wieczna sława. Pewnie w innych szerokościach geograficznych nawet by się to udało ale...

W tym planie jednak niezauważono że polscy komiksiarze (a przynajmniej bywalcy forów i części grup FB) to jakaś analogowa, stetryczała geriatria. Zamiast filmiku na Insta towarzystwo woli bazgroły na papierze których zdjęcia potem pokazuje kolegom na kolejkonach niczym fotki ukochanych wnuków. A internetowe gwiazdy są traktowane co najwyżej jako ciekawostki które odpowiednio podsunięte mogły by się okazać czarnym koniem festiwalu. Jednak budowanie całego eventu na takiej podstawie w naszym kraju szału nie robi.
Tylko widzisz, obecnie na festiwalu jest więcej tej insta-tikto-streamingowej młodzieży niż stetryczałej geriatrii, o której piszesz. Której to młodzieży do końca komiksy nie interesują.
« Ostatnia zmiana: Nd, 11 Wrzesień 2022, 01:07:29 wysłana przez michał81 »

Offline Teli

« Odpowiedź #268 dnia: Nd, 11 Wrzesień 2022, 00:40:02 »
Ja wiem że ich więcej. Problem tylko w tym że insta-tiktokowo-steamingowa młodzież nie bardzo się kwapi ratować śmieszka Admina przed krytyką analogowych tetryków. No i wychodzi kwas i zły PR w komentarzach na FB, a to w kontekście Internetu chyba nie fajnie.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #269 dnia: Nd, 11 Wrzesień 2022, 01:26:22 »
analogowa, stetryczała geriatria

Dobre. Tak się uśmiałem, że mnie strzyka w krzyżu i chyba się przeziębiłem bo takie hausty powietrza brałem.  :D