Autor Wątek: 33 MFKiG w Łodzi  (Przeczytany 80017 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lyricstof

Odp: 33 MFKiG w Łodzi
« Odpowiedź #240 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 11:20:12 »
Mariusz Pitura i Antoni Serkowski zapowiadali się na Komiksowej Warszawie, że będą również na MFKIG. Mam nadzieję, że to się potwierdzi.

To jest możliwe, chociażby na stoisku KG. Chyba nie wszyscy artyści są wypisani w tej notce.  ;D Na końcu jest "i inni", to pewnie jeszcze parę osób będzie. Zresztą zawsze jest dużo więcej artystów niż oficjalnie.  :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 09 Wrzesień 2022, 11:34:08 wysłana przez Lyricstof »
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline nocny

« Odpowiedź #241 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 16:56:46 »

Offline nocny

« Odpowiedź #242 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 17:06:04 »
Chyba zawsze było tak, że goście byli w strefie autografów zarówno w sobotę jak i niedzielę, tym razem są tylko raz. Dobrze mi się wydaje?
Kim Jung Gi w ogóle nie widzę w strefie autografów.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #243 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 17:25:56 »
Teraz wbili ćwieka osobom, które chciały wpaść na jeden dzień  ::) ::) ::)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Teli

« Odpowiedź #244 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 17:43:18 »
Dobra ale z tym Kimem to już jakaś żenada jest.

To chyba największa gwiazda jaka gościła na festiwalu. Nie dość że tak sławny że mało kto o nim słyszał. To jeszcze cenny bo nawet go do plebsu nie chcą dopuścić żeby kilka autografów rozdał. Jeszcze byśmy go uszkodzili i zjedli.
Zaprosili gościa chyba tylko po to żeby walnął im na żywo jakąś planszę która potem będzie straszyć w Centrum Komiksu i Narracji Interaktywnej.

A można było w tych pieniądzach spokojnie ściągnąć jakiś dwóch lub trzech normalnych komisarzy z Europy.

Offline Motyl

« Odpowiedź #245 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 18:03:03 »
Teraz wbili ćwieka osobom, które chciały wpaść na jeden dzień  ::) ::) ::)
A czemuż to? Nie czuje, aby ktoś wbił mi ćwieka tym programem. Powiem nawet, że piątek zapowiada się relaksująco :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #246 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 18:09:48 »
@Teli Kim będzie rysował zamknięty w hotelu/biurze z transmisją na Instagramie ;) , żeby mu plebs nie patrzył na łapy.

Ale poczekajmy na @Pimpka, on nam wytłumaczy, obroni takie rozwiązanie i wyjaśni, że tak właśnie miało i musi być :)

Offline freshmaker

« Odpowiedź #247 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 18:27:23 »
program to rzeczywiście rozczarowanie. trzeci rok z rzędu spadek formy. może kim będzie podpisywał u timofa.

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #248 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 18:56:17 »
@Teli Kim będzie rysował zamknięty w hotelu/biurze z transmisją na Instagramie ;) , żeby mu plebs nie patrzył na łapy.

Ale poczekajmy na @Pimpka, on nam wytłumaczy, obroni takie rozwiązanie i wyjaśni, że tak właśnie miało i musi być :)

Tak? I co wam jeszcze wytłumaczę?

Online Szekak

« Odpowiedź #249 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 19:01:58 »
Na fanpeju imprezka

Piękno jest w oczach patrzącego.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 19:02:57 »
Ładna bezczelność.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #251 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 19:24:14 »
A czemuż to? Nie czuje, aby ktoś wbił mi ćwieka tym programem. Powiem nawet, że piątek zapowiada się relaksująco :)

Chodzi mi o to, że trochę ograniczono możliwość spotkania autorów i przy jednodniowej wizycie ciężej będzie wybrać termin wycieczki. Chociaż pewnie stoiska wydawców uratują sprawę. Relaksujący piątek? No raczej. Wernisaż i ustawka w kolejkę do czytania "zinów"  ;) :D ::)

P.S.

Czy ten program dalej aktualny?

A oto program dodatkowy:

🗓 KIEDY - 23 września 2022 (chyba że trafi się ktoś kto przyjedzie wcześniej)
🔎 GDZIE - Atlas Arena, al. Bandurskiego 7 (konkretne miejsce podamy jak uda nam się ustalić pod którą bramą będzie zbiórka... a ostatnio troszkę to zajęło)
Wracamy z doskonale wam znanymi atrakcjami!
🛒 STREFA TARGOWA - Nocne obczajenie gdzie kto się rozstawił i ile przywiózł towaru
🗯 SPOTKANIA Z CIERPIĄCYMI NA BEZSENOŚĆ PRZEDSTAWICIELAMI POLSKIEGO FANDOMU KOMIKSWOEGO
✍️ LISTA KOLEJKOWA DO STREFY AUTOGRAFÓW 
🧝‍♀️🧙‍♂️ KONKURS COSPLAY "OD BEZRĘKAWNIKA PO KURTKĘ ZIMOWĄ O TRZECIEJ NAD RANEM"
🎮 STREFY WOLNEGO GRANIA W "PANIE WŁADZO TO BEZALKOHOLOWE" Z OCHRONĄ
     TURNIEJE WIEDZY KOMIKSOWEJ
     STOISKO INTERAKTYWNE "PUDEŁKO Z TAJEMNICZYMI KOMIKSAMI"
🎲 STREFA STRATEGICZNYCH GIER PLANSZOWYCH "KTO GDZIE IDZIE I W JAKIEJ KOLEJNOŚCI"
🎨 WYSTAWA sztuki komiksowej "POCHWAL SIĘ ZDJĘCIAMI WRYSÓW KTÓRE MASZ W TELEFONIE"

I WIELE INNYCH ATRAKCJI :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 09 Wrzesień 2022, 19:26:09 wysłana przez Rodrigues »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #252 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 19:57:56 »
No ja myślę, że ten dodatkowy program aktualny! Inaczej gdzie sens? Gdzie logika? BTW. Ma kolejkon wydażenie na fb by dało się już teraz klepnąć "lubię to" oraz "wezmę udział"?

Offline Itachi

« Odpowiedź #253 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 20:23:06 »
Nie chcę brać udziału w festiwalu narzekań, wzajemnych docinek itd. natomiast no kurczę faktycznie rozpiska autografów, to kolejne ziarenko pod poduszką które nie będzie mi dawało spokojnie zasnąć :)

Andrzej Nowakowski, Jacek Skrzydlewski, Państwo Kasprzakowie, Greg Rucka, Przemysław Truściński, Jakub Rebelka - wszyscy rozpisani na sobotę, w niedzielę Ingo Romling, Berenika Kołomycka, Sławek Kiełbus. Przy założeniu że każdy Artysta będzie tylko jednego dnia na strefie, to może utrudnić optymalne zestawienie jeżeli chodzi o dobór numerków. Nie wierzę że większość przyjeżdża na jeden dzień i elo.... To już nawet brakuje $ na zaproponowaniu hotelu na cały weekend? Może w następnym roku odbędzie się jakaś zrzutka na jednej ze stron? :)

Kilka lat temu (jak jeszcze nie byłem furumowiczem-festiwalowiczem) jakoś sprawniej wyglądała ta organizacja. Z jednej strony mamy boom komiksowy jakiego jeszcze nie było, pojawiła się cała masa nowych wydawców na rynku, z drugiej nie idzie za tym otoczka festiwalowa, raz zrezygnowano z piątku jako pierwszego dnia festiwalu, dwa przyjeżdża do nas coraz mniejsza grupa zagranicznych twórców. Powolutku Czesi zaczynają nam odjeżdżać....

Po cichu liczyłem na przyjazd Mikela Janina. Niby kiedyś obiecywali że postarają się go ściągnąć, nadal intryguje mnie to wygrał ten konkurs na fb, gdzie można było wygrać wrysy od artysty :)

Tak czy siak, walić to. Urlop dzisiaj podpisałem, w weekend leci zamówienie festiwalowe, ogarniam transport i za dwa tygodnie widzimy się w Łodzi, Panowie. Oby tylko tym razem tak nie pizgało jak ostatnio ♥ Już nie mogę się doczekać  :)
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Teli

« Odpowiedź #254 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 20:25:53 »

Czy ten program dalej aktualny?

Ja się z niczego nie wycofuję. Właśnie ogarniam zaopatrzenie "pudełka"i odebrałem omnibusika od znajomej. Impreza w piątek odbywa się zgodnie z planem. To że organizacja eventu towarzyszącego nie daje rady to nie znaczy że główna impreza kolejkowa ma nie dojść do skutku.pomysł z FB dobry, trzeba to będzie obgadać, może wprowadzimy za rok 🙂