Nie chcę brać udziału w festiwalu narzekań, wzajemnych docinek itd. natomiast no kurczę faktycznie rozpiska autografów, to kolejne ziarenko pod poduszką które nie będzie mi dawało spokojnie zasnąć
Andrzej Nowakowski, Jacek Skrzydlewski, Państwo Kasprzakowie, Greg Rucka, Przemysław Truściński, Jakub Rebelka - wszyscy rozpisani na sobotę, w niedzielę Ingo Romling, Berenika Kołomycka, Sławek Kiełbus. Przy założeniu że każdy Artysta będzie tylko jednego dnia na strefie, to może utrudnić optymalne zestawienie jeżeli chodzi o dobór numerków. Nie wierzę że większość przyjeżdża na jeden dzień i elo.... To już nawet brakuje $ na zaproponowaniu hotelu na cały weekend? Może w następnym roku odbędzie się jakaś zrzutka na jednej ze stron?
Kilka lat temu (jak jeszcze nie byłem furumowiczem-festiwalowiczem) jakoś sprawniej wyglądała ta organizacja. Z jednej strony mamy boom komiksowy jakiego jeszcze nie było, pojawiła się cała masa nowych wydawców na rynku, z drugiej nie idzie za tym otoczka festiwalowa, raz zrezygnowano z piątku jako pierwszego dnia festiwalu, dwa przyjeżdża do nas coraz mniejsza grupa zagranicznych twórców. Powolutku Czesi zaczynają nam odjeżdżać....
Po cichu liczyłem na przyjazd Mikela Janina. Niby kiedyś obiecywali że postarają się go ściągnąć, nadal intryguje mnie to wygrał ten konkurs na fb, gdzie można było wygrać wrysy od artysty
Tak czy siak, walić to. Urlop dzisiaj podpisałem, w weekend leci zamówienie festiwalowe, ogarniam transport i za dwa tygodnie widzimy się w Łodzi, Panowie. Oby tylko tym razem tak nie pizgało jak ostatnio ♥ Już nie mogę się doczekać