Autor Wątek: 33 MFKiG w Łodzi  (Przeczytany 80015 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline HugoL3

Odp: 33 MFKiG w Łodzi
« Odpowiedź #180 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 09:31:29 »
Dziwię się, że nie znacie Kima, a znacie tych Polaków, o których tak namiętnie piszecie i narzekacie, że ich się nie promuje. Nawet nie wiem co to za ludzie.

Offline Midar

« Odpowiedź #181 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 09:33:32 »
Na omnibusa się piszę😀. Ja będę miał niszowe wydanie dla koneserów.

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 09:34:23 »
Dziwię się, że nie znacie Kima, a znacie tych Polaków, o których tak namiętnie piszecie i narzekacie, że ich się nie promuje. Nawet nie wiem co to za ludzie.

Chwalenie się ignorancją nie jest fajne w żadną stronę :)

Offline HugoL3

« Odpowiedź #183 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 09:36:46 »
W moim przypadku to proste - nie czytam polskich komiksów.
A Kim ma na tyle duże zasięgi, że nie musiałem go googlować - filmiki z jego z udziałem często wyświetlają mi się w różnych mediach. Ale przyznam, że nie wymienię ani jednego tytułu z jego bibliografii - bardziej kojarzę go z wydawania albumów.

Offline misiokles

« Odpowiedź #184 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 09:46:39 »
W moim przypadku to proste - nie czytam polskich komiksów.

Czyli ignorancja :) Gdyż ja czytając polskie komiksy, mam regularne info w mediach co się u rodzimych artystów dzieje.

Offline eridraven

« Odpowiedź #185 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 10:15:58 »

Będzie cała strefa z nimi, więc będziesz mógł poznać swojego "wroga". Pamiętaj, "trzymaj przyjaciół blisko a wrogów jeszcze bliżej"
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #186 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 10:37:03 »
Eridraven, ale Ty się szybko podpalasz w ostatnim czasie. Przecież Hugo napisał, że nie czyta polskich komiksów i że nie kojarzy ich twórców (co tylko potwierdza wcześniejsze wnioski o słabej promocji tychże).

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Online michał81

« Odpowiedź #187 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 11:20:27 »
(co tylko potwierdza wcześniejsze wnioski o słabej promocji tychże).
Słabej promocji przez MFKiG.
Łukasz Kowalczuk bardzo szeroko promuje Rumia Comic Con (którego 5 edycja już w 10 września) właśnie rodzimi twórcami, czyli jednak można.

Offline misiokles

« Odpowiedź #188 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 11:33:48 »
Gros czytelników nie jest zainteresowanych polskimi komiksami z definicji. Po co mają się interesować, skoro tyle europejskich i amerykańskich komiksów wychodzi, że nie da rady kupić wszystkiego co się chce?

Offline turucorp

« Odpowiedź #189 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 12:38:15 »
Gros czytelników nie jest zainteresowanych polskimi komiksami z definicji. Po co mają się interesować, skoro tyle europejskich i amerykańskich komiksów wychodzi, że nie da rady kupić wszystkiego co się chce?

Ja się nie mogę nadziwić, że ktokolwiek w Polsce kupuje jeszcze krajowe pieczywo, jest tyle chleba tostowego na świecie...
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 12:59:11 »

Tylko, że przy takim podejściu a priori ocenia się komiks na podstawie kraju pochodzenia jego twórcy. Co jest tak samo głupi jak ocenianie człowieka po jego kraju pochodzenia albo kolorze skóry, cokolwiek.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #191 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 13:21:17 »
Czyli ignorancja :) Gdyż ja czytając polskie komiksy, mam regularne info w mediach co się u rodzimych artystów dzieje.

Będzie cała strefa z nimi, więc będziesz mógł poznać swojego "wroga". Pamiętaj, "trzymaj przyjaciół blisko a wrogów jeszcze bliżej"

Ale czemu od razu tak negatywnie do tego podchodzicie? Polskich seriali też nie oglądam, np telewizyjnych. To znaczy, że jestem wrogiem M jak Miłość? Nie, nie oglądam po prostu - nie komentuje jakości ani poziomu gdyż nie znam tych dzieł.

A bułgarskie komiksy czytacie? Albo paragwajskie? Mnie nie starcza czasu na czytanie amerykańskich, które kupuje, a co dopiero jeszcze się mam brać za resztę świata.

Offline turucorp

« Odpowiedź #192 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 13:27:43 »
A bułgarskie komiksy czytacie? Albo paragwajskie? Mnie nie starcza czasu na czytanie amerykańskich, które kupuje, a co dopiero jeszcze się mam brać za resztę świata.
Tak z czystej ciekawości (i z delikatnym cieniem złośliwości), sprawdzasz kraje pochodzenia autorów przed lekturą?  :o
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 13:41:00 »

Nie wiem, może mam jakiś paragwajski albo bułgarski i czytałem, bo po prostu nie sprawdzam kraju pochodzenia przed zakupem. Po prostu dla mnie dziwne jest kryterium czytania komiksów z jakiegoś kraju, nie ogarniam tego jakie to ma znaczenie.

Online xanar

« Odpowiedź #194 dnia: Śr, 07 Wrzesień 2022, 13:52:53 »
Oczywiście, że się nie czyta, teraz np. rosyjskich a wcześniej tych, którzy się nie szczepili, ale tu jest wyjątek i jak pochodzą z Ukrainny to można, bo wtedy nie są foliarzami.
Twój komiks jest lepszy niż mój